Daruiti imbratisari!

imbratisari

i_s_gon_hug_you_by_treacheroustorment-d63slmrDe multe ori am vrea sa le facem daruri scumpe celor din jur. De multe ori mizam pe umblat zile intregi prin magazine sau rasfoit site-uri, in cautarea cadoului perfect. Uneori il nimerim, alteori nu ne potrivim la gust cu cel caruia ii daruim ce am cumparat. Uneori suntem frustrati ca am vrut sa ii cumparam mamei o bijuterie scumpa sau sotului un ceas de firma si nu ne permitem. Stiti cat de simplu e sa daruim o imbratisare? Stiti cate efecte benefice poate avea asta asupra noastra, a celor care daruim imbratisarea, dar si asupra celui care o primeste?

Imbratisarea e un gest de afectiune pe care il putem face fata de multi oameni din viata noastra: soti, sotii, mame, copii, colegi, prieteni etc. Nu stiu daca era nevoie de studii care sa indice cat de bine ne face sa ne imbratisam, insa ele exista. Cred ca toate mamele stiu ca, atunci cand isi iau bebelusul in brate, acesta se linisteste. De ce? Pentru ca la contactul pielii celor doua persoane, au loc anumite procese la nivelul creierului care duc la reducerea stresului si  a  tensiunii. Sa nu credeti ca imbratisarea are acest efect doar un cazul bebelusilor! Reducerea tensiunii nervoase si a stresului, au ca efect imediat reducerea tensiunii arteriale. Imbratisarea devine astfel o forma de tratament la indemana oricui pentru parintii si bunicii bolnavi de inima si cu probleme de tensiune. Ba, mai mult decat atat, ne si feresc de astfel de probleme.

De cate ori vi s-a intamplat sa va loviti sau sa va accidentati si sa resimtiti o durere mare? Ati observat ca, daca va imbratiseaza cineva, nu mai resimtiti asa de tare durerea? Nu e o simpla impresie, nu e ceva psihic, exista o explicatie: imbratisarea duce la eliberarea de oxitocina in corp si aceasta relaxeaza musculatura si ne face sa resimtim mai putina durere. Studiile au aratat ca, si in viata de cuplu, cei care obisnuiesc sa doarma imbratisati sau, pur si simplu, sa se imbratiseze mai des, au o relatie  mai durabila si se simt mai fericiti si mai impliniti in ceea ce priveste viata de familie.

bottegaverde.ro

Iata cum, un cadou care nu costa nimic, o simpla imbratisare, ne poate influenta sanatatea fizica si starea psihica in bine. De azi, dezlegare si instigare la imbratisari!

Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 12/03/2015
    Răspunde

    Interesant articol,imbratisez si eu pe cine mi-e drag dar nu stiam de efectele imbratisarii.

    • Mihaela Chicu
    • 12/03/2015
    Răspunde

    Foarte frumos articol si, intr-adevar, imbratisarea este minunata! 🙂 Multumim!

      • cristina
      • 12/03/2015
      Răspunde

      va imbratisez si eu!

    • Andreea
    • 12/03/2015
    Răspunde

    Interesant, chiar nu stiam treaba asta despre imbratisari, nu stiu daca are acelasi efect si cu un strain oarecare.

    • Hacman Mariana
    • 12/03/2015
    Răspunde

    Minunat articolul!Este adevarat ca imbratisarile de multe ori fac minuni..mai ales daca treci printr-o perioada dificila din viata..uneori simtim nevoia de o imbratisare si daca avem parte de asemenea momente ,ne ajuta sa ne simtim mai bine..sunt sigura ca fiecare dintre noi a simtit la un moment dat nevoia de a fi imbratisat de cineva..

  1. Răspunde

    Oare se pune si daca imbratisarea e cu forta? Si cu forta ma refer, in pat, in timp ce partenerul doarme pe ultimii 15 cm din pat, cu spatele la tine, si te duci si il strangi in brate, pui un picior peste el si ii sufli in ceafa? 😀 Cred ca sotului nu i se mai elibereaza oxitocina…ci vreun alt element cuzator de stres 🙂

    • Iorga Daniela Ionela
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Interesant articol… Si la noi in familie se daruiesc zilnic imbratisari si pupici fara un motiv anume, din dragoste pur si simplu.
    Te imbratisez cu drag!

    • Mihaica Iuliana
    • 20/03/2015
    Răspunde

    O imbratisare cantareste mai mult decat o fapta buna sau o vorba buna. Fiecare imbratisare daruita te face sa te simti protector , iar primita, te face sa te simti protejat. Imbratisarile reprezinta cea mai superba forma de afectiune si ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares