Cos de Paste pentru soacra-mea

Cos de Paste traditional

Eu nu pricep de ce unele femei nu se inteleg cu soacrele. Eu o ador pe-a mea! Sa fie de vina faptul ca o vad de doua ori pe an si vorbim la telefon odata pe luna si atunci ii inchid repede cu pretextul ca a venit fii-su’ de la munca si e flamand? Zau, e o femeie extraordinara: daca suna si nu ii raspund, ma mai suna peste o saptamana ca sa nu deranjeze prea des. Pai si nu merita si ea niste cadouri de Paste pe masura respectului ce i-l port pentru ca e doamna? Trebuie sa fie un cadou de maxim efect, de care sa isi aduca aminte un an intreg si sa-si spuna ca e doar imaginatia ei ca nu tin la ea, la ce cadou frumos i-am facut. As putea sa pun intr-o sacosa un cozonac ieftin, un vin si un iepuras de ciocolata dar nu-s dispusa sa pun in joc integritatea casniciei mele si linistea din casa  noastra.

 Anul trecut, vecina si, in acelasi timp, cumnata ei a primit de la copiii ei niste cosuri de Paste. Știu de la soacra-mea. Ea, de regula, mentioneaza numai lucrurile cu adevarat importante, care o marcheaza. Bag de seama ca si ea s-ar simti flatata sa primeasca un cos de Paste. Cos sa fie! Dar cu ce? Ce-ar merita soacra-mea sa ii pun sau, mai bine zis ce sa pun eu in el si ea sa se „flateze” la gandul ca eu am considerat ca le merita? Am uitat sa mentionez ca e musai sa fie un cos mare si incarcat ca sa aiba vecinele de ce o invidia cand ne-or vedea cu el la poarta. Cel mai bine i s-ar potrivi un cos de paste cu produse traditionale romanesti; nu prea le are ea cu panettone si alte „fineturi”. Ei sa ii dai cozonac, pasca, palinca, oua incondeiate. Sa facem inventarul cu ce o sa-i pun cos:CZ33-Cos-cadou-traditional-pentru-Paste-si-Craciun-560x400

    • un stergar cu motive traditionale romanesti ca sa nu se mai faleasca atata cu cele pe care le-a cusut ea in tinerete, sa vada ca exista si mai frumoase.
    • un cozonac traditional romanesc cu nuca, arahide, rahat si stafide 500g, ca sa vada cum arata un cozonac plin de umplutura delicioasa, poate ia si ea reteta si nu mai face „paine dulce cu rahat”.
    • un vinisor La Cetate ca sa ne „impartasim” cum se cade de Paste
    • o sticla de tuica  ca sa ii mai tina de urat dupa ce plecam noi.
    • un pachet cafea , in caz i-a tinut tuica prea mult de urat.
  • Trufe de ciocolata , nu de alta dar astea imi plac mie si poate ma serveste si pe mine cat stau acolo.

Cred ca ajung astea. In definitiv, vreau doar sa ii inchid gura pentru alte cateva luni, nu sa o fac sa isi doreasca sa ma cloneze ca sa primeasca mai des asa cosuri cadou. Voi ce i-ati pune soacrei intr-un cos de Paste? Poate-mi mai vin idei 🙂 .

atelierulfamiliei.ro
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 27/03/2015
    Răspunde

    Mi-a placut si m-a amuzat mult articolul,dar zic si eu ca tine,mai rarut ca-i mai dragut si casnicia merge struna,vorba aia:ce-i prea mult strica.Deci ,ii voi face cadou de Pasti ca in fiecare an,cozonac,pasca,oua,o sticla de afinata ,cafea, un batic inflorat ca asa-i place ei,ciocolata, in rest sanatate ca avem nevoie de ea.

    • Hacman Mariana
    • 27/03/2015
    Răspunde

    Foarte tare articolul,m-ai facut sa rad…trebuie sa ne punem bine si cu soacrele…merita si ele din cand in cand cate-o atentie din partea noastra..,asa nu zica ca au nurori rele…Chiar e geniala ideea cu cosuletul …Eu cred ca-i voi face cadou o closca cu pui ))))))))sa aiba ocupatie sa nu o mai intereseze ce fac altii……

    • ionela bortofleac
    • 27/03/2015
    Răspunde

    e o ideea buna , cosul de Paste, dar l-as darui nasei mele . si nu cred ca sunt soacre bune sau rele , ci doar soacre si este de-ajuns cand o numesti soacra. pt mine este 🙂 mamaie Vica , o strig precum baietelul meu , Mihai, hyhyhy, sa-i fie drag

    • Mihaela
    • 27/03/2015
    Răspunde

    Eu i-as pune niste vin ca sa nu-l mai oblige pe fiu-su sa stoarca strugurii in fiecare an si sa nu mai dea pe acasa cu zilele. :))

    • gavrila daniela
    • 28/03/2015
    Răspunde

    frumos articolul tau si amuzant tot odata , este bine sa le mai inbunam cateodata, si eu mai fac acest lucru dar minunea dureaza 3 zile si dupa uita de cadou

  1. Răspunde

    O idee excelenta cu aceste cosuri. Mi-a palcut ce ai pus in cos pentru soacra,dar mai mult mi-a placut cum le-ai descris 🙂

    • Mihaica Iuliana
    • 28/03/2015
    Răspunde

    Soacra mea e plecata in Italia…si o vad odata la 2 ani..cand vine acasa ii fac mereu cate un cadou, insa micut deoarece daca ii dau ceva mai mult ma cearta ca imi cheltuiesc banii pentru ea. Si soacra mea este o femeie buna…ma inteleg la fel de bine cu ea ca si cu mama mea…mereu isi face griji pentru mine si imi cumpara ea cadouri pe care mi pe trimite de 2 ori pe an. As vrea si eu sa ii dau ceva acum de paste insa o sa am ocazia la craciun.

    • pusa raisa
    • 29/03/2015
    Răspunde

    Am citit cu drag articolul tau ,ba chiar m-a amuzat. Eu nu cred ca soacrele noastre (din pacate eu n-o mai am) tin mortis sa primeasca un cos cu bunatati din partea noastra. Eu cred ca ele vor sa vada ca ne gandim si la ele ,ca nu le uitam, vor sa se simta luate in seama,ca doar ne-au dat ce este mai de pret ptr ele…..baiatul lor. Vor sa stie ca voi sunteti fericiti si ca va iubiti,iar acest lucru ele il percep doar atunci cand va duceti sa-i vizitati si sa le duceti cate o atentie,nu neaparat un cos. Eu asa vad aceste lucruri,ptr ca si mie imi face deosebita placere cand primesc o atentie,cat de mica,ceva simbolic de la fiica mea,.Imi spun mereu ca in acest fel imi dovedeste ca ma iubeste si nu m-a uitat. Nu am avut niciodata idei preconcepute despre soacre. Toate sunt bune daca stii sa te porti su ele. Nu degeaba se spune….Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face . Te pup Cristina !

    • Ion Paula
    • 05/04/2015
    Răspunde

    Eu i-as lua si o rola de scotch cu imprimeul ,, gura inchisa ca intra musca ,, :)))))) sa fie cadoul perfect.

    • Elena Tanase
    • 05/04/2015
    Răspunde

    Asa dar pentru soacra, sigur o sa ii placa. Si mie mi-ar placea sa prrimesc un cos de Paste cu atatea bunatati in el.

  2. Răspunde

    Cosurile de Paste cu produse traditionale sunt binevenite oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares