Allview V1 Viper L – smartphone dual-sim accesibil (P)

functii_camera Allview Viper_L

L-am cunoscut pe V1 Viper L acum o saptamana. L-am primit cadou de la sotul meu, cu ocazia implinirii a noua ani de relatie. Ma stie pasionata de gadgeturi si s-a gandit ca un smartphone dual-sim ar fi un cadou potrivit, mai ales ca ma vedea mereu bombanind cand imi suna un telefon si bagam mana in geanta si scoteam fix telefonul care nu sunase. Eram fericita posesoare a doua telefoane, unul mai voluminos ca celalalt, fiecare purtand un sim care sa ma ajute sa mentin legatura cu apropiatii aflati in reteaua respectiva. Allview V1 Viper LAm desfacut cutia: am scos din ea una bucata telefon negru(stia ca negru ma pasioneaza mai mult si il consider mai elegant), un incarcator, un cablu USB, casti, certificat de garantie, manual de utilizare, baterie si folie de protectie pentru ecran. L-am rasucit de doua ori in mana, l-am cantarit, i-am admirat silueta slim, m-am bucurat de cele doua camere foto si, brusc, m-am schimbat la fata. I-am reprosat ca mi-a cumparat telefonul, crezand ca era mai scump decat ne puteam noi permite. N-a vrut sa imi spuna pretul pe motiv ca era cadou. L-am cautat eu pe internet si m-am linistit. Telefonul meu inteligent, in care aveam sa imi tin ambele cartele si mai venise si cu folie de protectie(pe care in cazul altor telefoane trebuie sa ti-o cumperi singur), costase 599 de lei.

I-am desfacut capacul si i-am facut cunostinta cu cele doua micro-sim-uri ce-i vor tine de urat pentru mult timp de acum incolo. L-am ajutat sa se imprieteneasca si cu bateria si l-am pornit. Ca si greutate, as spune ca se putea si mai bine dar, oricum, va cantari mai putin decat cantareau cele doua telefoane anterioare. Insa, din punct de vedere al grosimii, e cel mai slim telefon pe care l-am avut pana acum(8,6mm). Dimensiunile sunt perfecte pentru a putea fi manuit comod cu o singura mana. S-a deschis repede, i-am setat limba, ora si ce mai ceruse el pe acolo si am accesat rapid camera foto frontala ca sa imi fac 2-3 selfie-uri de postat pe facebook. Nu e o camera prea mare, are 2MP dar, fiind ajutata de tehnologia LED Flash a scos o poza clara in care eram incadrata corect. L-am conectat prin Wi-Fi la internet si am urcat rapid pozele pe facebook prin aplicatia de Facebook preinstalata. Eram incantata ca se misca repede printre si in aplicatii. Contribuie la asta procesorul de 1,3 Ghz, memoria RAM de 1 GB si sistemul de operare Android4.4.2, cunoscut sub numele de KitKat. Fiind un telefon de ultima ora, un model nou al generatiei Viper de la Allview(lansat in februarie 2015), era normal sa aiba cea mai noua versiune a celui mai iubit sistem de operare in randul utilizatorilor de smarphone-uri. In plus, Allview isi ia si angajamentul de update la Lollipop, versiunea 5.0 de Android. 

Allview V1 Viper LVenise cainele de afara si l-am bagat in sesiune foto. Nu de alta, dar trebuia sa vad ce stie sa faca si camera dorsala de 5MP cu autofocus si functie Flash. In conditiile unei luminozitati destul de reduse, in sufrageria mea si cu un caine care uraste sa stea la pozat, pozele chiar au iesit foarte clare. Fara functiile FaceDetection, HDR, Led Flash, Smile Shot, sa fiti siguri ca nu ar fi iesit la fel! Pentru ca „nemernicul” n-a mai vrut sa mai stea, l-am luat si la filmat. Filmuletul realizat l-am rulat intai pe ecranul LCD generos, cu diagonala de 5″ cu rezolutie de 854×480 px si apoi la calculator dupa ce am luat filmuletul de pe telefon cu ajutorul cablului USB. Transferul s-a realizat foarte rapid si, in ambele situatii, imaginile redate au fost clare si lipsite de acea sacadare enervanta pe care o ofera alte telefoane ieftine. Asa ii sta bine unui telefon creat pentru a filma si reda FullHD 1080p, cu o rata de 30fps.

atelierulfamiliei.ro

Ne-a intrerupt soneria telefonului. Primul apel pe noul meu telefon a fost un prim test pentru calitatea audio sporita prin functia HD Voice. In timpul apelului, difuzorul mi-a oferit un sunet clar si tare dar nu-mi placea soneria. Mi-am trimis prin Bluetooth, din telefonul sotului, cateva tonuri de apel si am ramas impresionata de cum se auzea muzica prin difuzorul telefonului. Am consultat manualul si mi-am dat seama ca tehnologia DTS facea posibil un sunet clar si fara distorsiuni, chiar si la volum maxim. In plus, sistemul DTS permite si setari avansate pe partea de audio. Daca tot vorbeam de sonerie, am mai avut o surpriza placuta cand am vazut ca, desi fusese pe silentios si ratasem un apel, am putut sa il vad la timp pentru ca telefonul m-a atentionat prin semnale luminoase ca cineva ma sunase. Si, partea cea mai buna este ca pot asculta si viziona clipurile preferate de youtube in timp ce vorbesc cu prietenii pe facebook, lucru posibil prin functia Floating Video care permite ca videoclipul sa ruleze intr-o parte a ecranului in vreme ce, pe restul ecranului, te ocupi de alte activitati.

Nu-mi puteam lasa telefonul sa mearga la culcare fara a-l bucura cu o repriza de jocuri. Din nou, calitatea video si capacitatea lui de a rula jocurile mele preferate fara nici o problema, m-au facut sa imi dau seama ca telefonul isi merita banii. Dupa prima incarcare completa a bateriei de 1950 mAh, nu am avut nevoie de reincarcare in urmatoarele doua zile, in conditiile in care vorbesc o ora la telefon zilnic si obisnuiesc sa stau mult conectata la internet, fie prin WiFi, fie prin 3G atunci cand sunt plecata de acasa si nu am acces la internet wireless. Se pare ca e capabil sa stea deschis pana la 195 ore in stand by si 500 de minute in convorbire. Memoria de 8 GB inca imi este suficienta dar, cu siguranta, o voi suplimenta cu un card micro SD pentru ca se tot acumuleaza zilnic poze, muzica si aplicatii. Pot sa descarc orice fisier si aplicatie fara teama pentru ca V1 Viper L a venit echipat cu una din cele mai bune solutii de protectie de pe piata, un antivirus de la Bitdefender. Datele si fisierele sunt in siguranta si datorita posibilitatii de parolare a documentelor si aplicatiilor pe care nu vreau sa le poate accesa alte persoane care se trezesc punand mana pe telefonul meu. Ce nu am testat eu pana acum, este functia GPS care merita totusi amintita pentru a sublinia ca, la un pret decent, Allview ofera un smartphone complet.

La 599 de lei, ai un telefon dual-sim, elegant, cu display pe care poti citi, scrie si naviga in voie, cu un procesor si o memorie capabile sa faca fata multitasking-ului, doua camere foto ambele echipate cu Led Flash, un gadget care poate tine loc de GPS si care ofera o experienta multimedia completa. Accesibilitatea s-a cuplat cu performanta si au nastere telefonului Allview V1 Viper L.

Vestea buna e ca acest smartphone este oferit ca premiu in cadrul Campaniei Allview de pe BlogAwards. Vestea proasta este ca, pentru a participa, trebuia sa participati la 9 din cele 12 campanii de la BlogMartisor. Asa ca, cei/cele care sti scris pana acum suficiente articole, nu uitati sa scrieti si pentru campania Allview daca va doriti telefonul!

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Hacman Mariana
    • 09/03/2015
    Răspunde

    La multi ani sanatosi si fericiti!Un cadou minunat!Din cate am auzit de la prieteni,cunostinte este foarte bun ,performant…cine nu si-ar dori un asemenea smartphone!Sa-l stapanesti sanatoasa!Pupici!

    • Mara
    • 10/03/2015
    Răspunde

    Ti-am zis ca ai un sot deosebit! Uite ca si dupa atata timp impreuna tot are grija sa-ti faca o bucurie aniversara si se si pricepe ce sa-ti ia…La multi ani impreuna si sa-l stapanesti sanatoasa mult timp, e un telefon super!

    • Mariana Cioranu
    • 10/03/2015
    Răspunde

    La multi ani fericiti ! Eu nu sint innebunita dupa telefoane performante,dar sotul meu mi-a facut cadou anul trecut cadou un telefon .Nu este performant ca al tau dar eu sint multumita de el.Al tau este foarte performant.Sa-l folosesti sanatoasa!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 10/03/2015
    Răspunde

    La multi ani,sa fiti fericiti! Esti o persoana deosebita si sotul tau la fel,se vede bunatatea pe chipul vostru din poza in care sunteti impreuna. Telefonul e bun,pretul la fel sa te folosesti cu drag de el!

    • Marin Theodora
    • 10/03/2015
    Răspunde

    Am vazut cateva promotii la acest telefon dar intotdeauna am avut o retinere in al achizitiona deoarece pana in acest moment in afara de parerea comerciantilor nu am beneficiat si de parerea unui utilizator in mod direct.multumesc pentru descriere

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Sa il stapanesti sanatoasa Criss si sa te bucuri de dotarile lui. Si eu, cam acum o luan si jumatate, am primit un lenovo, smartphone tot cu dual sim. Ca si tine, si eu tineam doua telefoane dupa mine mereu. Viitorul meu sot mi l-a luat insa a facut abonament cu cei de la digi si el a luat abonamentul si mie mi-a dat telefonul. Foarte util.

    • Mihaica Iuliana
    • 11/03/2015
    Răspunde

    Acum nu ma mai dezlipesc de el…sunt curioasa in fiecare zi de tot ce poate face nou si cat de uitl poate fi. Yupyyyy…am scapat in sfarsit de cele doua telefoane pentru cartelele mele…si de teama ca nu pot raspunde la timp celor care ma suna.

  1. Răspunde

    Am scris si eu dar nu a fost „primit” de la Sefu de la jurizare. Asta e, practice makes better 🙂 Poate data viitoare il bifam pe lista 😉

    • Iorga Daniela Ionela
    • 17/03/2015
    Răspunde

    Sa il folosesti cu drag,iar voi sa fiti sanatosi si fericiti impreuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares