Vitejie, patriotism, inrolare

blog

Cand vine vorba de politica eu nu prea ma bag. Consider ca nu stiu atat de multe cat sa imi pot da cu parerea in domeniu. Dar, subiectul inrolare fortata a tinerilor, nu imi da pace. Discutiile si articolele din ultimile zile, dedicate Ucrainei care se pregateste de un razboi pe care nici nu-l consider neaparat al lor, oblindandu-si tinerii sa se inroleze si sa ia parte la macel, devenind victimele lui, nu ma pot lasa indiferent. Multe guri din presa si multe tastaturi de bloggeri critica ucrainenii care fug peste granite pentru a evita inrolarea. In cazul in care ai nostri politicieni decid participarea la vreun razboi, toti tinerii cu varste intre 20 si 35 de ani sunt obligati sa se prezinte la unitati pentru inrolare.

Uite, eu nu sunt de acord. Nu cred ca a lua parte la un razboi e un act de vitejie sau ca asta ii face mai barbati. De ce sa isi piarda fiul o mama care s-a chinuit sa creasca cu cei 40 de lei pe care ii acorda statul. De ce sa servesti o tara care nu iti ofera nimic altceva decat taxe, impozite si bataie de joc? De ce sa nu mearga la razboi burtosii din Parlament care o duc bine pe banii nostri? Ei ar trebuie sa apere o tara in care au devenit regi. Ce sa apere un tanar roman? Sa apere tara de cotropitorii? Ei actioneaza din interior. O apar pe mama ca m-a crescut; imi apar copiii pentru ca ma fac sa zambesc, imi apar vecinii de pe strada pentru ca m-au ajutat. Dar tara ce-a facut pentru tine sa merite sa sari in foc pentru ea? Cand te stie bolnav iti ofera spitale murdare si medici care nu te opereaza fara o mie de euro; cand n-ai un loc de munca esti considerat lenes daca nu accepti sa fii pres la usa unui patron pentru 600 de lei.

Sa mearga la razboi politistii analfabeti care isi iau bani pentru ca salta batranele care vand patrunjel si dau noroc cu rromii care vand tigari de contrabanda. Sa mearga la razboi jandarmii pe care ii platim din banii nostri ca sa le apere curul politicienilor. Da, daca voi da piept cu inamicul venit peste mine, sa fii sigur ca ma voi impotrivi. Dar nu e normal sa ma obligi tu, statul, sa iau parte la o lupta care nu e a mea, in care ne-am decis eu sa ma implic.
Voi ce ziceti? Credeti ca e dovada de barbatie sa te arunci intr-un razboi? Sunteti de acord cu obligativitatea inrolarii tinerilor in caz de conflict armat?

bottegaverde.ro
Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 12/02/2015
    Răspunde

    Sunt de acord cu tine draga Cristina,de ce sa fii obligat pentru cineva care-si bate joc de tine ca roman,ca om, nu se merita sa-i respecti.

    • Hacman Mariana
    • 13/02/2015
    Răspunde

    Asa este Cristina!Ai mare dreptate,in ziua de azi nu se mai tine cont de sentimentele oamenilor…daca vrei sa fi respectat respecta la randul tau…cam greu…pt unii…nici eu nu ma bag in politica..discutii de acest gen ..nu ma intereseaza prea mult…dar totul are o limita ..pana la bataia de joc a populatiei…

    • Spinu Alina
    • 13/02/2015
    Răspunde

    Nici eu nu sunt de acord…sa se duca cine vrea,nu tinerii care habar nu au nici cum sa tina o pusca in mana….sa fim seriosi…mai ales ca este posibil sa nu se mai intoarca in viata

    • Mihaica Iuliana
    • 13/02/2015
    Răspunde

    Asa este…nici eu nu sunt de acord…unii poate au o famile de intretinut si abia tin de un serviciu si au grija de parinti si familie….asta le mai lipseste acum. Romanie bolnava.

    • Mariana Cioranu
    • 13/02/2015
    Răspunde

    Nu sint de acord cu inrolarea tinerilor ,chiar mi-e frica cind ma gindesc la asta ,ar trebui sa se inroleze cei care vor nu obligati .

    • nastasiu geanina
    • 13/02/2015
    Răspunde

    Absolut deloc! Sa se duca cei pregatiti pentru asta! Militari de cariera,sa se refaca armata romana cu oameni care isi doresc sa lupte,sa fie platiti….Eu ma gandesc la sotul meu,de ex. Are 33 de ani si doi copii mici pe care trebuie sa-i crestem,cum sa fiu de acord sa plece obligat-fortat? Sau,vorba ta,ma chinui sa-l cresc pe Seby cu 42 de ron pe luna alocatie si,sa fie mare,sa plece sa moara pentru tara asta/ Pentru ce?

  1. oricum nu cred ca s-ar duce cineva la razboi de buna voie si din convingere. nimeni nu vrea sa moara cu tot dinadinsul … sau, ma rog, sinucigasii, poate. Adica vreau sa zic ca prespun ca si la altii e la fel, tot obligati merg in armata, dincolo de frazele sforaitoare pe care le emit de printre dinti.

  2. Răspunde

    Eu am scapat ca anul asta a facut sotul 35 de ani 😉 dar nu sunt de acord cu obligativitatea inrolarii. Daca as fi mama nu as vrea sa imi pierd copilul in razboi, daca as fi sotie nu as vrea sa am un alt sot langa mine, macinat de ce vede pe front si care ramane cu sechele pe viata, iar daca as fi copil mi-ar fi greu fara un tata. De asta exista armata platita, jandarmii si politia, nu mi se pare corect sa oblige saracul taran care face agricultura de subzistenta si sa ii puna pusca in mana pe cand Parlamentul nu mai are scaune pt burtosi, desi am cerut noi, tara, sa se reduca nr lor. Atunci ei de ce nu au facut ce a vrut tara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares