Margelim, bijuterim si ne mandrim

bijuterii din margele

Mai tineti minte cand erati mici si prindeati cutiuta mamei cu bijuterii, cum va probati si va admirati in oglinda cu toate perechile ei de cercei si cu bratarile si colierele pe care ea le pastra cu grija? Cred ca pe la varsta de 2-3 ani pe noi, femeile, deja ne loveste dragostea si dorinta de a purta bijuterii. Eu am o slabiciune pentru cercei. Intotdeauna mi-am dorit sa am multe perchi de cercei, in toate culorile, cu margele, cu perlute, cu pietre semipretioase, numai cercei sa fie. Va imaginati ca nu mi-a picat deloc bine cand medicii mi-au spus ca sunt alergica la anumite metale si ca e bine sa stau departe de bijuterii, curele, capse si alte accesorii care pot contine acele metale! Chiar mi-am cumparat de cateva ori niste cercei superbi pe care nu i-am putut purta mai mult de o ora pentru ca imi provocau disconfort. Atunci mi-a venit o idee: de ce sa nu imi cumpar singura margelute si accesorii si sa imi fac propriile bijuterii, mai cu seama proprii mei cercei?

Daca ai la indemana cateva ustensile, e foarte simplu. Eu mi-am cumparat un set de clesti(sase clesti diferiti – clesti cu varf rotund, patent, varf indoit, varf plat, varf rotund, clesti taiere), o penseta pentru margele(ca sa nu le pierd prin unghii), un set de pile mici(pentru pilit capetele de sarma taiate ca sa nu agate sau sa zgarie) si ace pentru insirat margele. La aceste ustensile de margelit am adaugat si alte accesorii. Enumar aici niste ace cu cap drept si ace cu bucla, tortite pentru cercei din argint plus sarma si inchizatori pentru niste bratari pentru ca bratarile sunt pe locul foi dupa cercei in topul preferintelor mele in materie de bijuterii. Cu ajutorul acestor unelte si accesorii, am inceput sa imi faca singura cercei si bratari care sa nu imi creeze disconfort(argintul nu imi declanseaza alergia). Puteam in sfarsit sa port cercei frumosi, in orice culoare, cu orice tip de margele sau pietre imi dorea sufletul. In scurt timp, mi-am dat seama ca pe langa avantajul de a-mi face singura bijuteriile din materiale care stiu ca nu ma „supara”, ieseam si foarte ieftin.

Achizitionezi margele online si din cateva bucati de margele, doua ace, doua tortite si ustensilele de bijuterit descrise mai sus, iti scoti o pereche de cercei unicat cu doar 4-5 in lei, in loc de 20-30 de lei cat ar costa in magazin. Iata cat de simplu e sa faci singura o pereche de cercei din margele:

10603662_880415435303902_681212499366348644_n

Sigur ca eu sunt la inceput si fac bijuterii foarte simple, insa ca pot arata ce minunatii ies din mana prietenei mele Adriana Florentina Vaduva(Ava Design Bijou by Adriana Vaduva). Tot de pe gemsale.ro isi cumpara si ea materialele(margele, pietre, accesorii si ustensile). Cu talentul pe care i l-a daruit mama natura, da nastere unor bijuterii extrem de frumoase. Pentru cerceii de mai jos, a fost nevoie de doar cateva perle swarovski, sarma arginata, tortite pentru cercei argintate cu bila, pasiune, ceva timp liber si cateva unelte de margelit. Rezultatul: o pereche de cercei superbi. 

Preferati bratarile handmade? Priviti ce bratara frumoasa cu swarovski verzi se poate naste din cateva pietre semipretioase, o sarma argintata pe care mainile dibace o impletesc prinzand in ea pietre de cuartz si coral rosu si un set de inchizatori.

bijuterii handmade

Indiferent ca esti incepatoare si vrei doar sa iti faci singura bijuteriile, sa petreci timp margelind si apoi sa te mandresti cu ceea ce ai creat sau esti de multa vreme pasionata de confectionarea bijuteriile homemade si incerci sa castigi bani din asta, gemsale.ro e locul in care gasesti tot ce iti trebuie pentru a-ti hrani pasiunea: margele, perle, pietre semipretioase, accesorii pentru orice tip de bijuterii, ustensile pentru crearea bijuteriilor, si chiar ambalaje pentru bijuterii si carti din domeniu.

Etichete: , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ion Paula
    • 23/02/2015
    Răspunde

    Vreau si eu sa fac astfel de minunatii. Dar , din pacate am ca si tine probleme cu purtatul cerceiilor. Inca de mica ( cand voia maica-mea sa-mi puna cercei) nu am suportat cerceii, de fapt, materialele din care erau facute. Asa m-am ales cu o pereche de cercei din aur la numai 1 an. Aurul nu-mi face nici o problema 🙂 Pe vremea mea ( parca-s bunica) nu prea erau sanse sa cumperi aur, i-am primit cadou de la matusa mea care facea comert cu aur din Turcia.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 23/02/2015
    Răspunde

    Frumos articol, superbe bijuteriile create,trebuie talent,ustensile,materiale si chiar poti sa te mandresti cu minunatiile pe care le-ai creat.

    • Iorga Daniela Ionela
    • 23/02/2015
    Răspunde

    O idee grozava …in acest fel obtii bijuteriile dorite la un pret minim!Felicitari pentru articol!

    • Mihaela
    • 23/02/2015
    Răspunde

    Si eu am o slabiciune tot pentru cercei dar trebuie sa-i cumpar pentru ca, din pacate talentul m-a ocolit. 🙂

  1. Răspunde

    Da, mi-ar placea si mie sa stiu sa fac bijuterii handmade, imi lipseste timpul si determinarea. Multumim pentru informatii!

    • Hacman Mariana
    • 23/02/2015
    Răspunde

    Superbe toate bijuteriile!Am avut dreptate cand am spus ca esti super talentata!Felicitari!Si fiica mea a primit un set cu fel si fel de margele,figurine …si-a creat singurica cercei,bratari,inele,lantisoare si ce mandra e ca sunt facute de ea..mi-a facut si mie o bratara!Dar na..este nevoie si de rabdare…

  2. Răspunde

    Eu prindeam cutiuta mamei si le scoteam in fata usii si ma laudam cu ele la ceilalti copii:) Desigur, erau niste gablonturi ieftine dar pe atunci nu se prea gaseau 🙂

    • Mariana Cioranu
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Nu cred ca as avea rabdare sa fac aceste bijuteriicare sint superbe .Felicitari pentru articol

  3. Răspunde

    Lucruri frumoase, mult succes

    • Andreea Grecu
    • 11/10/2015
    Răspunde

    Niște idei geniale sunt demne de niște bijuterii deosebite și plăcute !

    • stoica claudia
    • 04/02/2016
    Răspunde

    Bravo tie ,ca te pricepi sunt superbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares