Dragobete sau Valentine’s Day?

cadouri haioase Valentine's Day

Desi e tarziu, ii permit sa va urez si eu la multi ani cu ocazia zilei de Dragobete si sa va intreb daca voi v-ati sarbatorit dragostea astazi sau de Valentine’s Day? 24 februarie e ziua indragostitilor care respecta traditiile romanesti, ziua acelui Dragobete mitic ce saruta fetele. Ati facut cadouri azi? V-ati declarat dragostea? Eu am sa va spun sincer: am primit flori si de Valentine’s Day si astazi. Declaratii siropoase n-am primit nici atunci nici azi si nici nu cred ca am nevoie de ele. Simt uneori nevoia sa imi spuna ca ma iubeste dar nu vreau sa o faca automat pentru ca e o zi anume. Vreau sa simta asta. Daca nu simte ca am nevoie si nu simte sa o spuna, ma multumesc sa am langa mine un barbat care nu ma bate, nu ma inseala, ma respecta si imi ofera alte lucruri mai importante decat un „te iubesc” fals. Nu spun ca nu imi place sa primesc flori pentru ca ar inseamna sa mint. Insa, nu sunt de acord cu nici una din cele doua sarbatori. Cred ca, in zilele noastre, nu sunt altceva decat prilej de vanzari dolofane pentru firmele care vand ceva ce se poate oferi drept cadou cu ocazia zilei indragostitilor.

VALENTINE-S-DAY-VS-DRAGOBETE--Iubirea-se-demonstreaza-in-fiecare-zi
sursa foto ziare.com

Poate sa imi spuna ca ma iubeste si fara sa fie o ocazie anume. Sau e o sarbatoare facuta pentru femeile care nu aud niciodata treaba asta si vor sa ii oblige pe parteneri sa o spuna macar o data pe an? Daca trebuie musai sa aleg, aleg Dragobetele pentru ca e mai putin comercial. Cel putin deocamdata! Nu cred ca va mai trece mult pana sa vedem si de Dragobete aceeasi nebunie ca de Sf. Valentin in cluburi. Normal, in cluburi e dragostea mai mare! Ametiti de aburii alcoolului, barbatii fac declaratii pe banda si femeile le cad in plasa ca niste muste bete. Nu vad nimic romantic in asta. Totul e un circ ieftin in care toti devenim circari care baga bani in buzunarul alora care stiu ce inseamna marketing cu adevarat. Si, in scurt timp, Dragobetele va deveni si el un circ. Pentru ca fetele din ziua de azi nu mai stiu cine era Dragobetele si care sunt semnificatiile lui. Ele stiu doar ca trebuie sa primeasca flori si sa se pupe. Asta e esenta! Adio traditii!

Asa ca, intre Valentine’s day si Dragobete, aleg sa nu sarbatoresc nici una!

bottegaverde.ro
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Puiarocsana Puia
    • 24/02/2015
    Răspunde

    Eu nu am sarbatorit nici una nici alta ca al meu sot e la un curs deci am fost eu si baietelul

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Nu e nevoie de o zi speciala pentru ca persoana draga sa iti spuna te iubesc,o face cand vrea el ,nu se simte obligat sa o faca.Mi-a adus flori de amandoua sarbatorile,ceva dulce,ma respecta,ma iubeste in felul sau si noua ne e bine asa.Deci ,draga Cristina sunt de acord cu tine,imi place cum ai scris articolul,ai mare dreptate.

    • Mariana Cioranu
    • 25/02/2015
    Răspunde

    Nu am sarbatorit niciuna dintre cele doua sarbatori si nici nu am primit cadou .Sotul imi spune aproape in fiecare zi ca ma iubeste ,nu trebuie sa fie o zi anume.Articolul imi place si sint de acord cu tine.

  1. Răspunde

    Noi am sarbatorit Valentine s Day pentru ca e mai animata, mai plina de culoare, de bucurie. Dar de iubit ne iubim in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares