Operatiunea aruncatorul de gunoi

gunoi

Locuiesc intr-un cartier select de la marginea capitalei. Pana acum vreo zece ani, in capatul strazii mele era zona de aruncat gunoi, Intre timp, gradinile din zona au fost vandute, s-au construit case, s-a asfaltat strada si gunoaiele au disparut. Pana acum cateva luni cand, cel mai probabil un nostalgic al vremurilor de atunci, s-a gandit sa inceapa sa stranga iar gunoi in zona. Cel putin o data pe saptamana, cineva venea si arunca acolo saci cu gunoi in care cainii veneau sa caute de mancare si le imprastiau pe toata strada. Un peisaj de vis, cred ca va dati seama! gunoi

Am tot urmarit sa aflam cine arunca gunoi si nu l-am prins in fapt pe „infractor”. Pana acum doua seri. Cand ai un catel rasfatat, el mai cere afara si dupa miezul noptii daca vede ca tu te plictisesti la televizor si nu esti suficient de aerisit. In miez de noapte, cineva scartaia un carucior din acela vechi pentru butelii pe strada. M-am cam gandit eu unde se duce si cu ce scop dar l-am facut sa creada ca dorm pe mine. Mi-am chemat catelul in curte si ne-am facut ca mergem la nani. Am asteptat putin si am auzit cu scartaitul caruciorului se intoarce pe strada. Atunci am deschis poarta. Suprins probabil de faptul ca eram inca acolo, aruncatorul de gunoi a luat-o la trap. M-am prefacut indiferenta si mi-am plimbat agale catelul pana in colt unde am dat cu ochii de gunoiul proaspat.

Am apucat sa vad si in ce curte a intrat faptasul. Deocamdata, mai sper ca odata surprins asupra faptului, se va dezvata de a acest frumos obicei de a arunca gunoiul acolo unde noi restul fraierilor platim pentru ridicarea lui si amaratii de la salubrizare stau sa mature prin ploaie si prin vant. Dar, daca mai arunca deseurile lui menajere in strada, o sa le iau si i le duc in poarta!

bottegaverde.ro
Etichete: ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 28/01/2015
    Răspunde

    Aceasta problema o gasim in toate orasele, in multe cartiere,( aruncare gunoiului ) si in spatiile special amenajate gunoiul sta pe langa.Sursa de infectie si uratenie ,dar daca unii oameni asa s-au invatat,asa merge ,aici nu merge cu „orice invat are si dezvat”.

      • cristina
      • 28/01/2015
      Răspunde

      deci sa nu-mi fa iluzii ca se lasa, am inteles!

    • Lamiita D
    • 28/01/2015
    Răspunde

    Mi-ai adus aminte de o Doamna care isi arunca gunoiul de la etaj si statea in centrul orasului , deasupra unei Banci si alte magazine . Au tot amendat-o dar leac nu a avut . Era o fosta sotie de prim secretar , fiul , un om respectabil in oras . Dumnezeu s-o ierte .

      • cristina
      • 28/01/2015
      Răspunde

      poate fiind vorba de o persoana in varsta ..o fi avut ceva probleme saraca 🙁

    • Hacman Mariana
    • 28/01/2015
    Răspunde

    Tine si de educatia primita,,Cei sapte ani de acasa”!Unora le este mai comod sa arunce deseurile in curtea vecinului decat sa le duca la ghena…asa-i romanul invatat…astept sa vad si eu ziua in care putem vorbi ca Romania este o tara civilizata..dar cred ca mai am de asteptat mult pana atunci…urat e ca vezi mari doamne,,asa zise cucoane”ca arunca gunoiul pe strada…urat de tot..dar ce sa facem cum nici degetele de la mana nu sunt la fel ,asa nici oamenii…..

    • Ion Paula
    • 28/01/2015
    Răspunde

    Chiar e cartier ,, select,, nici asfaltat nu e 🙁

    • Mariana Cioranu
    • 29/01/2015
    Răspunde

    Asa se intimpla peste tot le este mai usor sa arunce gunoiul acolo .

  1. Răspunde

    Aaa, nu e chiar o noutate. In weekend e de groaza cum arata zona lazilor de gunoi din spatele blocului meu, cu containerele pline ochi plus zeci de pungi pe jos, rupte de cainii vagabonzi, cu gunoiul imprastiat pe langa ele. Iarna ti-e sila sa le vezi, dar vara iti vine sa te muti la hotel!

  2. Răspunde

    Pai eu zic sa puneti mana de la mana si sa strangeti gunoiul in fata portii lui. Sa vedem daca ii place 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares