Diferente prea mari de pret intre farmacii

farmacie vivat familia

Farmacia e unul din magazinele a carui usa se deschide cel mai des. Oamenii au nevoie de medicamente. Familia mea, mama si bunicii au si ei nevoie de medicamente. In fiecare luna li se elibereaza cate o reteta de catre medicul de familie si eu ma duc sa cumpar medicamentele. De obicei, imi fac cumparaturile la aceiasi farmacie. Luna asta, n-am gasit acolo unul din medicamente. N-am sa dau numele farmaciei pentru ca nu vreau sa fac nici reclama nici anti-reclama. Stiam ca acolo ma costa undeva la 50 de lei toata reteta.

Cu aceiasi reteta m-am dus la o alta farmacie, douazeci de metri mai incolo. Dupa ce a verificat farmacista daca are toate medicamentele, mi-a facut calculul: 70 de lei. Am refuzat-o(ce-i drept cam nepoliticos), mi-a luat reteta si m-am indreptat spre alta farmacie la cam zece metri distanta. Nici asteia nu o sa ii dau numele pentru ca nu merita. Cat credeti ca mi-a calculat ca ma costa reteta compensata? 80 de lei. M-am enervat si nu am mai luat deloc reteta in ziua aceea. Am gasit doua zile mai tarziu toate pastilele in farmacia al carei client fidel sunt; la acelasi pret, pana in suma de de 50 de lei si m-am jurat sa nu mai calc niciodata pe la concurenta. Sunt tocmai farmaciile carora li se face cea mai mare reclama la TV. Bag de seama ca ne umfla preturile ca sa plateasca personajele alea enervante sa se scalambaie si sa ne minta in reclama ca au preturi mici si ca sunt cei mai tari. Altfel eu nu imi explic asa mare diferenta de pret. Ca sa va dau numai un exemplu: un Bixtonim pe care de obicei il luam cu 6 lei, la farmaciile laudate costa 11 si respectiv 12 lei. O fi ea piata libera dar parca e prea libera… zic si eu….

 

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Iorga Daniela Ionela
    • 22/01/2015
    Răspunde

    ai dreptate cu acele farmacii care umfla preturile tocmai ca sa aiba bani de reclame…mai dau si card de reduceri…pai ce reduceri? ca iau din alta parte la pret mult mai mic si fara acel card!!! pfff !!!trăim vremuri (g)rele!!!

      • cristina
      • 22/01/2015
      Răspunde

      cardul ala e apa de ploaie, dupa cum spui si tu; ideea e ca noi, cei care avem de-a face frecvent cu farmacia stim unde sa mergem sa luam mai ieftin dar ei prostesc multi oameni

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 22/01/2015
    Răspunde

    Adevarat ce spui si mie mi s-a intimplat,niste smecheri,de aia trebuie mers la mai multe farmacii,cautat unde e mai ieftin.Cardul n-are nici o valoare,este asa sa fie!

    • ghizdavu iuliana simona
    • 22/01/2015
    Răspunde

    si eu lunar merg la medicul de familie pentru reteta lunara a mea si la fel ca si tine la alte farmacii pretul compensat al tabletelor este cu 20-30 lei mai mult decat la farmacia la care eu ma duc de cativa ani

  1. Răspunde

    Nu ai cum sa le impui profitul. Unii pun un procent de bun simt, altii 2-300 %…

    • Mariana Cioranu
    • 22/01/2015
    Răspunde

    Cred ca in toate orasele se intimpla la fel .Si la mine in oras daca ma duc la fiecare farmacie si le iau la rind preturile difera .Anul trecut am patit si eu la fel .

    • Hacman Mariana
    • 22/01/2015
    Răspunde

    Am patit-o si eu de multe ori…uneori am fost nevoita sa i au la rand farmaciile din oras pentru a cumpara anumite medicamente,preturile difera destul de mult de la o farmacie la alta…acum stiu unde gasesc unele medicamente mai ieftine…

    • Lucia Clepce
    • 24/01/2015
    Răspunde

    Asa ceva am patit si eu acum 2 saptamani cu un medicament Broncho-Vaxom prescris pt prietenul meu. Inainte de al cumpara am zis sa ma uit pe net sa vad cat costa..l-am gasit cam la 120 lei. Am mers la Sensiblu (daca nu e voie cu numele farmaciei, va rog sa o cenzurati, altfel cred ca e dreptul meu sa ii fac antireclama la ce am patit) aici mi-a trantit un pret de 190 lei!!! Am ramas masca, nu ma asteptam la o asa diferenta uriasa 70 lei e o diferenta uriasa pt un singur medicament! Am mers apoi la alta farmacie, am trecut strada doar si l-am luat cu 130 lei!
    Eu nu mai calc pe la Sensiblu!

      • cristina
      • 24/01/2015
      Răspunde

      Voi puteti scrie ce vreti eu nu vreau sa ii numesc in articol deloc dar, da, Sensiblu e una din farmaciile problema 😀

  2. Răspunde

    Pai asa e si la Sensiblu! Iti dau card de reducere dar pretul redus e de fapt cel care il gasesti in alte farmacii, concluzionand ca ei umfla preturile ca sa iti dea un fals sentiment de reducere si sa te fidelizeze.

    • ramona ivas
    • 28/01/2015
    Răspunde

    Dintre toate farmaciile,la Catena mi se par cela mai ieftine..am cumparat un Panadol Baby de la o alta farmacie si am dat 17 lei,pe cand la Catena am dat doar 9.50 lei

      • Elvira Candrea
      • 13/10/2015
      Răspunde

      Toate farmaciile de lant: Sensiblu, Catena,Dona ,Help etc sunt nevoite sa puna adaosuri mari ( cine a scris 300% viseaza- stiu sigur ca la dermatocosmetice si cosmetice au si de 1000% unele ) ptr ca reclama , chiriile , garzile, directorii, brandname-ul costa dragilor.
      Catena e cea mai ieftina….tu din ce bani crezi ca sunt platiti Stela si Arsinel ? din ai mei sigur nu ptr ca eu nu iau de acolo . De ce nu mergeti la farmaciile particulare?
      Cu exceptia RX-urilor unde Ministerul Sanatatii impune un anumit pret, in rest produsele au adaosuri diferite in fct de politica firmei . De ce credeti ca lanturile de farmacii sunt pe duca ? ptr ca in sfarsit lumea a inceput sa se prinda ca sunt pacaliti de reclame, de carduri ….dar nu -mi fac sperante, lumea este inca naiva .

      • Ileana Dallacort
      • 06/02/2016
      Răspunde

      La Belladona au cele mai mici preturi la medicamente..si la Farmacia Tei gasesti produse ieftine,creme,sampoane,medicamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares