De Valentine’s Day vreau la Verona

verona balconul julietei
verona-489001_640
Balconul Julietei

Eu pana anul trecut nici nu prea iesem din Bucuresti cu alt scop decat acela de a merge la tara. Anul trecut m-am bucurat de doua vacante in tara si parca mi s-a deschis apetitul pentru excursii. Am cateva locuri pe care visez sa le vizitez inca de cand eram in liceu. Intre ele se numara si Verona. De ce Verona si nu un alt oras al Italiei mult mai bogat in obiective turistice? Pentru ca am fost intotdeauna pasionata de povestea indragostitilor din Verona, a lui Romeo si a Julietei. Mi se pare incredibil cum au stiut oamenii astia sa vanda poveste de dragoste scrisa de Shakespeare, o poveste care nu stii daca e mit sau adevar.

Nu spun ca in Verona nu exista si alte atractii turistice insa eu m-as duce mai mult pentru a vedea locuri precum balconul si casa Julietei si mormantul celor doi amorezati si abia apoi mi-as abate pasii si privirele spre alte locuri pe care istoria sau arhitectura le fac speciale. Prin urmare, nu i-as spune nu sotului meu daca m-ar invita la o mini-vacanta in Verona. Ba chiar, in caz ca citeste,  ii recomand eu un hotel bun unde sa faca rezervare 🙂 – Hotel San Marco ****.

 

A_view_of_Torre_dei_Lamberti_from_the_city_streets,_July_2011
Torre dei Lamberti
Interno_castelvecchio_VR
Castelvecchio

Pe langa locurile pe care e musai sa le vad: balconul, casa Julietei, statuia sa din bronz si zidul cu biletele pe care l-am adorat in filmul „Letters to Juliet”, nu as vrea sa ratez nici vizita la Arena din Verona, celebra pentru interiorul mult mai impresionant decat cel al Coloseumului din Roma, arena din Verona fiind si cea care gazduieste unul din cele mai mari festivaluri de opera din lume. Ne vom face timp i pentru vizitarea turnului lui Lamberti, cel mai inalt din Verona, de unde pot avea o panorama superba asupra orasului. Castelvecchio se afla si el e lista obiectivelor de vizitat in Verona, eu fiind fascinata de castelele din toata lumea si de povestile din spatele lor. Chiar am vazut un documentar despre acest sistem de turnuri si fortificatii si as vrea sa admir cu ochii mei sculpturile si picturile din muzeul Castelvecchio.

Verona imi face impresia unui oras mult mai linistit decat alte orase italiene, un oras mai mic, in care poti strabate drumul dintre principalele atractii turistice la pas, de mana cu partenerul, depanand amintiri si facand planuri de viitor. Voi ce ziceti? V-ar placea sa mergeti la Verona de Valentine’s Day?

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Coman Monica Nicoleta
    • 30/01/2015
    Răspunde

    cine nu ar vrea mai ales ca eu nu am iesit niciodata din tara ,dar nu o sa am eu acest noroc.Ma multumesc si aici in Bucuresti :)) sau i orasul meu natal (Alexandria).Sincer singura dorinta de a pleca undeva in vacanta ar fi la mormantul Parintelui Arsenie Boca!As da Italia,Grecia si price alta destinatie pt aceasta mare dorinta!

      • cristina
      • 30/01/2015
      Răspunde

      frumoasa si impresionanta alegerea ta. Sper sa iti ajute Cel de Sus sa ajungi acolo!

    • Ion Paula
    • 30/01/2015
    Răspunde

    Na, na..ce sa-ti fac….eu am fost la Verona 😀 , de fapt, am stat 1 an de zile langa Verona si am vizitat toata Verona. Este foarte frumoasa si …… as vrea sa o revad 😀

      • cristina
      • 30/01/2015
      Răspunde

      I-auzi la ea! Si te mai plangi ca o duci rau :))

  1. Răspunde

    Am fost acolo si vara pe o caldura toropitoare si tot vara, dar la miez de noapte intr-o zi ploioasa rau. Verona e frumoasa si primitoare oricand te-ai duce s-o vizitezi.

    • Scutaru Vanda
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Eheii….Nici eu nu as refuza o vacanta la Verona de Valentine’s Day.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Si mie mi-ar place o minivacanta acolo,se vede ,frumos,ai ce vizita,reusita si vacanta placuta !

    • Hacman Mariana
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Oau!Cine nu ar vrea…Si eu imi doresc sa vizitez Verona..Dar din pacate cred ca voi fii inca in spital de Valentine”s Day…Doamne ajuta sa ajungi si sa ai parte de o vacanta minunata!Meriti din plin!

    • Mihaela
    • 31/01/2015
    Răspunde

    Imi place locul ales de tine, respira dragoste prin toti porii.

  2. Răspunde

    Cui nu i-ar placea sa mearga acolo? Frumoasa alegere. Se spune ca nu Shakespeare ar fi scris operele, ci altcineva.Cine stie?

  3. Răspunde

    Fusei in Verona in trecere, e foarte frumos, in acelasi stil ca restul oraselor „batrane”, insa nu stiu daca as vrea sa ma duc sa vad mormantul celor doi amorezati, in conditiile in care, droagostea a 2 pusti pana in 18 ani a facut atatea victime colaterale si s-a sfarsit prin sinucidere ;D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares