Apa de la robinet afecteaza tiroida

apa

imagesStim cu totii cam ce e bine si ce nu e bine sa consumam, ca e bine sa ne axam pe fructe si legume si sa renuntam mai ales la mezeluri, dulciuri si alimente super-procesate. Stim ca e bine sa bem apa dar poate nu ne-am gandit niciodata ca apa de la robinet ne poate afecta sanatatea. Multi au impresia ca daca ea ajunge pe teava in casa, asta inseamna ca e si sigura pentru consum, ceea ce nu prea e asa. Intr-un studiu recent citeam ca nu e bine sa o folosim nici macar la gatit, cu atat mai mult la mancarurile pentru bebelusi pentru ca, prin incalzire, clorul din apa reactioneaza cu anumiti compusi din alimente si le creste potentialul cancerigen.

Pana una-alta, vorbim despre apa pe care toata lumea ne recomanda sa o bem zilnic, in cantitate cat mai mare. Foarte multa lume ajunge sa consume apa de la robinet, fie pentru ca nu isi permite sa cumpere apa imbuteliata, fie pentru ca nici nu s-a gandit ca s-ar putea ca ea sa ii afecteze sanatatea. Ne intrebam de ce slabim greu, de suntem mereu obositi, de ce suntem deprimati. Medicul ne spune ca avem un metabolism lenes. Asta inseamna de fapt o tiroida cu probleme. Aceste probleme pot fi provocate si agravate de consumul apei de la robinet. Aceasta, prin continutul de clor, fluor si perclorat, blocheaza iodul si afecteaza functia tiroidei.

Prin urmare, e posibil sa iei medicamente si suplimente si sa nu aiba efectul asteptat pentru ca apa pe care o bei le anuleaza. Solutia ar fi sa cumperi o cana filtranta care sa ne ofere o apa cristalina, eliminand din apa clorul activ, produsele petroliere, fenolul,pesticidele, metale grele si facand-o mai sanatoasa.

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Iorga Daniela Ionela
    • 16/01/2015
    Răspunde

    e foarte adevarat ce scrii in articol,m-am gandit de multe ori la achizitionarea canii filtrante,macar pt copii ,sa poata bea o apa mai buna,nu toata lumea isi permite sa foloseasca apa plata la gatit si baut,insa trebuie sa gasim o solutie de mijloc,pentru a nu afecta sanatatea.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 16/01/2015
    Răspunde

    Adevarat,dar ma intreb daca am pune un filtru la robinet care sa filtreze apa din start nu ar fi mai bine?Adevarat,faci un efort financiar dar apoi esti in siguranta cu sanatatea.

    • geta alexiu
    • 16/01/2015
    Răspunde

    Am avut cateva discutii referitoare la apa de la robinet pe care toata lumea o foloseste ca doar de aceea e potabila. Eu una nu gatesc cu apa imbuteliata, iar ideea unui filtru mi-a incoltit de multe ori in minte, insa nu am pus-o in practica pana acum pentru ca nu stiu cat de bun este si acesta.

    • Gabriela Ana Maria
    • 16/01/2015
    Răspunde

    apa de robinet este periculoasa oricum de baut

    • Balaban Violeta
    • 16/01/2015
    Răspunde

    Bine de stiut….multumesc

  1. Răspunde

    Mai bea careva apa de la robinet? Eu nu mai beau de cand s-a spart conducta de materii fecale si s-a amestecat cu apa potabila si a umplut lumea de dezinterie 😛

    • Hacman Mariana
    • 18/01/2015
    Răspunde

    Intradevar un articol util,mai ales ca contine sfaturi despre cum sa ne pastram sanatatea,sa avem grija pt a nu o pune in pericol!Norocul meu ca locuiesc in apropierea unui izvor,folosesc apa de la robinet doar pt spalat vase,dus…pt gatit ,baut ,folosim apa de izvor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares