Un copil isi doreste sa mearga. Iti pasa?

ajuta un copil

Update – Caz Rezolvat.

Se numeste Eduard. Eduard andrei Suditu. Acum trei luni, a fost ziua lui de nastere(a implinit trei anisori). Acum cateva zile, a fost ziua lui de nume de Sf. Andrei. Daca un baietel normal, ar cere de ziua lui o masina de politie sau un robot, Eduard nu-si doreste asta pentru ca nu de asta are nevoie. Eduard isi doreste, cel mai mult si mai mult, sa poata sa vada lumea din picioare.

Pana acum, n-a putut explora lumea decat in genunchi. Acum, dupa varsta de trei ani, devin posibile(din punct de vedere medical) interventiile chirurgicale prin care sa se poata indeplini visul acestui ingeras de a putea merge si a nu mai fi numit „schiop”. Din fericire, interventiile se pot face la noi in tara si costurile sunt relativ mici, privite din afara, dar mari pentru posibilitatile pe care le are familia baitelului. E vorba de 5000 de euro.

Cum s-a ajuns aici? Mamica lui Eduard a avut o sarcina normala, fara problema, evaluata fiind periodic de catre un medic care, pe ultima suta de metri i-a sugerat mamei o cezariana. Pentru ca isi dorea o nastere naturala si pentru ca, cel mai probabil, medicul nu si-a argumentat sugestia, mamica a ales sa nasca in alta parte. A adus pe lume un baietel blond cu ochii verzi dar…cu probleme. La nastere i s-a spus doar atat:” are o malformatie la picioare si o boala faringo-esofagiana”.

Adevaratele diagnostice le-au aflat trei saptamani mai tarziu, la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti: Eduard are artrogripoza genum recurvatum bilateral, picior varus equin bilateral, luxatie sold bilateral, varice esofagiene. Explicatia diagnosticului pe intelesul nostru, ne-o ofera insasi mama micutului: „„Ni s-a explicat ca piciorul stramb congenital sau varus equin este o deformatie a piciorului si gleznei prezenta la nastere. Acesta este rasucit spre interior, iar varful piciorului orientat in jos. In cazul lui Edi, ii sunt afectate ambele picioare, talpile sunt pozitionate fată in fata, rotulele difera ca marime.” Interventia chirurgicala de la picioare a fost mult intarziata datorita problemei esofagiene care trebuie tratata prima, si pentru a carei rezolvare li s-a recomandat sa astepte varsta de trei ani.

Cei trei ani de mers in genunchi pe covor s-au scurs. Acum, Eduard este conditionat doar de aceasta mica suma de 5000 de euro pentru a putea incepe seria de interventii chirurgicale menite sa il ajute sa mearga. Recuperarea lui va dura minim doi ani dar sansele ca el sa mearga sunt de 100%. El asta isi doreste: sa mearga ca un copil normal la gradinita, sa simta pentru prima data cum e sa dai cu piciorul intr-o minge. El este Eduard si asa se joaca el …pe covor:

Haideti sa il ajutam sa stranga suma de 5000 de euro! Doar asta il mai desparte de sansa de a fi un copil normal care sa poata sa cante si sa danseze, sa alerge inainte tatalui care vine de la munca. Anul nou sa vina cu bucurie pentru Eduard! Dupa data de 10 ianuarie, va fi supus primei interventii chirurgicale, cea pe esofag. Apoi, domnul profesor Gheorghe Burnei, ortoped de copii la Spitalul «Marie Curie» din Bucuresti, va folosi bisturiul pe post de bagheta magica si ii va da sansa sa cucereasca lumea in picioare, nu in genunchi taranduse-pe coate.

Daca 5000 de persoane ar dona cate un euro, pentru noi ar fi nimic dar pentru el ar fi sansa la o viata normala. Un euro inseamna doar o prajitura sau o sticla de suc la care putem renunta. Puteti alege orice modalitate de a dona, din cele prezentate mai jos, sau puteti opta pentru o donatie online prin intermediul platformei online dezovoltate de asociatia „Salveaza o inima”. Apeland la aceasta a doua modalitate de a ajuta, puteti obtine si voi un mic beneficiu, constand intr-un voucher de reducere pe site-urile partenere, numai bun pentru a cumpara cadourile pentru perioada sarbatorilor.

Etichete: , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Si eu prefer sa donez online pentru ca ma deplasez mai greu. Ii tin pumnii lui Eduard, sa se faca bine.

  2. Tragic,stiu cum este…Ma rog la Dumnezeu sa-l vindece pe bietul copilas,sa poata explora si el lumea pe picioare…Sper ca se vor gasi persoane cu sufletul mare care au o situatie financiara deosebit de buna,sa-l ajute pe acest micut,Dumnezeu sigur ii va rasplati la nevoie!

    • Yonela Mihaela
    • 12/12/2014
    Răspunde

    Doamne ajuta sa se gaseasca banutii si micutul sa poata merge in picioare.Este un adevarat chin sa traiesti cu gandul ca nu vei putea merge in picioare datorita lipsei banilor.

    • Ana Hayes
    • 13/12/2014
    Răspunde

    Eu vreau sa ii donez lui Eduard suma de 700 de RON. Locuiesc in SUA si vreau sa donez online folosind credit cardul. Cum sunt sigura ca banii astia ajung la el?

      • Suditu Flory
      • 14/12/2014
      Răspunde

      va multumesc din suflet si banii vor ajunge in cont cu siguranta

      • Suditu Flory
      • 14/12/2014
      Răspunde

      puteti lua legatura cu mine telefonic la nr 0767273310 si garantat banutii vor ajunge la noi sunt mama lui eduard .suditu florentina doamna ana hayes

        • Ana Hayes
        • 14/12/2014
        Răspunde

        doamna Florentina,

        eu am gasit povestea lui Eduard din intimplare printr-un link dat pe facebook pentru o alta cauza de catre o prietena. Am rugat-o pe mama mea, Violeta sa va sune si sa va intrebe de legitimitatea organizatiei Salveaza o inima pentru ca vreau saptamana viitoare sa donez banii online si totodata am inceput sa ii mobilizez pe prietenii si familia mea de aici si din tara sa va ajutam sa strangeti banii pentru operatia lui Eduard. Imi doresc din suflet sa va ajut cat pot si ma implic in luna asta sa va ajut prin cunostintele mele de asemenea. vreau doar sa fim siguri ca banii astia donati online ajung la dvs. si ii vor fi de folos baietelului. Aveti credinta si puterea sa perseverati. Dumnezeu sa il ajute pe Eduard sa se insanotaseasca.

          • Suditu Flory
          • 14/12/2014
          Răspunde

          da ma sunat o doamna ieri si ma intrebat si puteti atat online cat si in cont bancar care este deschis la banca pe numele baiatului avem in lei euro si dolari conturile sunt scrise si in povestea lui dar si online am sa primesc banii nu va faceti probleme va multumim din suflet pentru tot ce faceti pentru noi sa va ajute bunul Dumnezeu cu tot ceea ce faceti in viata

    • Balaban Violeta
    • 16/12/2014
    Răspunde

    felicitari pentru cei ce faci,si mie imi place la randul meu sa ajut…si ma bucur atunci cand o persoana e multumita pentru munca ,efortul meu…bravo

      • Suditu Flory
      • 17/12/2014
      Răspunde

      va multumim doamna pentru tot ce faceti pentru noi mama eduard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares