Stie cineva de ce apar striatiile pe unghii?

manichiura baza pentru unghii tratament melkior

Update – Intre timp problema nu s-a rezolvat si cred ca este vorba de un cumul de cauze – oboseala si alimentatie incorecta. Se pare a ar putea fi chiar un semn de diabet.

N-am avut niciodata nici cele mai frumoase unghii(mai ales din cauza obiceiului de a le roade, despre care am vorbit deja), dar nici cele mai urate unghii. In general, cand aveam rabdare sa creasca, aveau un aspect frumos, fiind tari dar in acelasi timp flexibile, genul de unghii care nu se rup prea usor. Eram chiar mandra cand alte fete se plangeau ca dupa ce spala doua farfurii li se rup unghiile si ale mele ramaneau intregi si dupa teancuri de vase spalate.

De ceva timp, insa, ma confrunt cu o noua problema: mi-au aparut striatii destul de vizibile pe unghii, striatii verticale si unghiile au devenit casante si se exfoliaza pornind de pe santurile striatiilor. Nu stiu cat de clara sunt dar ma enerveaza asta la culme si parca nu m-as duce la medic pentru asta.

Am mai citit pe ici pe colo si unii sunt de parere ca aparitia striatiilor pe unghii ar fi semn de imbatranire, semn ca radacina unghiei nu mai lucreaza la parametri normali. Oi fi eu batrana, dar cred ca nici asa!  Altii spun ca unghiile la care apar aceste probleme, sunt insuficient hidratate. In incercat un tratament in acest sens si nu a ajutat cu mare lucru. Am cautat si alte explicatii si se pare ca lipsa de vitamina B, ar putea avea acest efect.

Asta mi se pare o explicatie mai plauzibila, de vreme ce, din cate stiu eu, si stresul si anxietatea, pornesc tot de la lipsa vitaminelor B din corp. Voi incerca sa servesc mai des ficatei si conopida si alte alimente care contin vitaminele necesare dar, pana atunci, vreau sa va intreb pe voi daca se mai confrunta cineva cu aparitia acestor striatii enervante pe unghii si daca stie o cauza clara si un tratament sigur. Sunt foarte inestetice aceste striatii si vreau sa scap de ele.

Etichete: , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Răspunde

    Mie mi-au aparut niste striatii orizontale de culoare alba dupa ce am nascut si mi-a zis ca era din cauza lipsei de calciu. Abia acum mi-am mai revenit dupa ce am luat niste calciu si niste vitamine.

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      tu esti o norocoasa de obicei 😛

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 04/12/2014
    Răspunde

    Da,si eu am avut dar vorba Paulei din cauza lipsei de calciu,am luat si mi-au revenit la normal.O prietena de-a mea a avut si ea lipsa de vit B si a luat cate o bucatica de drojdie de bere( Cat o nuca +Tot atata miere de albine) in fiecare zi,dimineata si seara (Are toata gama de B-uri), 10 zile pe luna.

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      Multumesc pentru sfat!!!

  2. Din cate stiu eu de la cunostiinte care s-au confruntat cu o astfel de problema si au consultat chiar si dermatologul crezand ca au vreo ciuperca ,de vina este lipsa calciului din organism si a vitaminelor B1 si E.,,Borsul de putina(sau borsul acru cum i se mai spune)…este recomandat sa consumi 1,2 cani de bors pe zi,deoarece este bogat in vitamine,in special B si este foarte eficient…:wink: acum depinde si de cine poate sa-l bea,eu una nu-l prea iubesc ,nici in ciorbe…Incearca sa ei calciu Osteocare am inteles ca este cel mai bun,contine si vit D3 care il fixeaza unde trebuie…mie m-i la recomandat o dr.de la spitalul Militar,10 zile pe luna ,timp de 3,4 luni.Sper sa-ti fie de ajutor si sa scapi de aceasta problema!Sanatate! 😛

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      multumesc. mie imi place borsul

  3. Lipsa de calciu si alte minerale/vitamine poate duce striatii pe unghii. Eu am avut toata viata lipsuri de minerale, respectiv striatii. Cu toate ca am luat suplimente chimice, striatiile nu au disparut. De 6 luni am facut o schimbare drastica in alimentatie..fara produse din comert cum ar fi: preparate din carne procesate,fara dulciuri/faina alba/zahar/orez alb/sucuri/alcool/paine, fara prajeli.. Chiar acum cateva zile am observat ca striatiile incep sa dispara si unghiile capata o culoare alb sanatos. 🙂 O sursa foarte buna si naturala de calciu, o reprezinta semintele de susan. Eu le fac lapte si il amestec in shake. De cand il concum, adio suplimente chimice! Extern poti folosi ulei de germeni de grau..nu am folosit, dar am auzit ca ajuta. 🙂

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      eheee ce ne propui tu e bun pentru tot organismul dar …mai rau cu vointa …

  4. Scuze pentru greseli. 🙁

    • Aluculesei Brindusa
    • 04/12/2014
    Răspunde

    iti zic eu de ce apar striatiile la unghii .Mi-au aparut si mie acum cativa ani si am fost la medic si m-a intrebat daca am catel in casa.Eu am zis ca da si medicul a siz ,”asta e motivul”.
    😀 👿

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      si explicatie avem, Brindusa?

    • Balaban Violeta
    • 04/12/2014
    Răspunde

    pana acum nu am avut probleme,dar sper sa fie bine…eu din cand in cand fac tratament pentru intretinera lor si sa sper ca nu imi va aparea

      • cristina
      • 05/12/2014
      Răspunde

      fericito!

  5. De la multi am auzit ca lipsa calciului . Nu e o problema mare dar bine se stie ca corpul ne vorbeste si ne da semne cand ceva nu merge in regula 😉

    • Vlaescu Daniela!
    • 10/01/2016
    Răspunde

    Lipsa Vitaminei A duce in primul rand la striatii si la uncghii casante! Luati calciu cu D3-10 zile pe luna si vitamina A-20 de zile, 3 luni la rand si mai mult ca sigur se rezolva problema! NU ar fi rau sa consultati si un dermatolog!

      • cristina
      • 11/01/2016
      Răspunde

      multumesc pentru sfat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares