Decoratiuni pentru Craciun din pasta FIMO

decoratiuni de craciun din pasta FIMO

Daca tot vorbeam eu putin mai devreme despre impodobitul bradului si decoratiuni de Craciun si ma plangeam ca nu sunt in tendinte, uite ca mi-a venit o idee geniala de a face lucrurile sa arate si sa trasmita altfel anul acesta: ma apuc de facut decoratiuni pentru Craciun din pasta FIMO. Fimo este o pasta de modelaj care poate fi folosita in zeci, sute sau mii de feluri pentru a obtine tot felul de obiecte utile, bijuterii, obiecte de decor, magneti de frigider, martioare si cate si mai cate. Totul depinde de imaginatie si indemanare.

pasta fimoIn functie de compozitie, exista mai multe tipuri de pasta FIMO(pe baza de lut, pe baza de uleiuri, pe baza de PVC sau celuloza). Existand sub atatea forme si culori, normal ca ea se poate transforma in obiecte diverse. Lucrurile sunt simple: cumperi pasta de care ai nevoie, o modelezi dandu-i forma dorita apoi o supui unui procedeu de coacere care sa o intareasca. Daca esti incepator, ca mine, cel mai bine sa alegi o pasta FIMO Soft, fiind mult mai usor de modelat. Nu conteaza ca n-ai mai facut asta pana acum: eu am gasit pe net destule tutoriale video interesante cu mii de idei de modelat si prelucrat fimo si am ramas surprinza cate lucruri frumoase se pot face.

Daca v-a placut plastilina la ora de lucru manual, e imposibil sa nu va placa sa modelati aceasta pasta. Priviti numai cate de usor se poate modela si ce bradut dragut puteti pune pe post de ornament in bradul de Craciun:

atelierulfamiliei.ro

Nu avem nevoie decat de pasta de modelat, pasiune si rabdare. Putem obtine rapid ornamente unicat handmade. Sau poti, pur si simplu, sa modelezi un globulet rotund. Iei niste FIMO ieftin , intinzi putin ca si cum ai intinde aluatul pentru gogosi, decupezi cu o forma rotunda un glob caruia ii faci o agatatoare si il imbraci in mantie stralucitoare folosind un simplu adeziv, o pensula si pudra metalica argintie sau aurie. Ii poti face nas, gura si ochi din fimo de alte culori sau ii poti face cornite de ren. Manutele tale si minunata pasta de modelaj pot da nastele la nenumarate forme. Dintr-o pasta rosie fimo, poti decupa clopotei pe care sa ii ornezi cu margelute sau sa ii pictezi.

matrita-fimo-craciun-874235

Din pasta de modelat verde, se poate naste un bradut, din pasta alba un om de zapada. Sunt zeci de idei de decoratiuni de Craciun numai daca vorbim despre cele simple pentru incepatori, pe care le putem face oricare dintre noi acasa, avand un dublu castig: decoratiuni frumoase, ieftine si unice dar si placerea unei activitati educative si distractive impreuna cu cei mici sau cu prietenii. decoratiuni craciun pasta fimo

Ba chiar, daca nu va descurcati sa le decupati manual pentru ca nu va ies formele perfect, va anunt eu ca exista si matrite FIMO. Prin aceasta metoda, pasta de modelaj capata forma matritei si obtineti rapid un clopotel sau un bradut perfect ca forma.

La fel de simplu de realizat sunt si acesti oameni de zapada Mos Craciun, incredibil de simpatici, din care eu as indrazni sa imi fac niste super magneti de frigider.

Pentru realizare acestora avem nevoie si de unele unelte pentru modelaj care sa ne usureze munca, de lacuri lucioase, adezivi si poate si alte accesorii pentru lucrul cu FIMO dar rezultatele sunt chiar spectaculoase pentru ca poti da viata multor personaje, personaje ce pot insufleti un brad, un frigider dar pot deveni un martisor de efect.

Daca ti-am dat idei si ai de gand sa iti decorezi casa, masa si bradul de Craciun cu propriile tale creatii din pasta FIMO, pune bani deoparte pana de Sarbatorile de Iarna, www.gemsale.ro promite cele mai mari reduceri dintre site-urile de profil!

Etichete: , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Balaban Violeta
    • 13/12/2014
    Răspunde

    ce minunatii poti face cu aceasta pasta…e o super idee

    • Iorga Daniela Ionela
    • 13/12/2014
    Răspunde

    mi-ai dat o idee minunata cu aceasta pasta,e cadoul potrivit pt fiica mea,care e talentata si ar iesi niste minunatii din manutele ei.Iti multumesc pt informatie Cristina draga!

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 14/12/2014
    Răspunde

    O pasta de nota 10,multe creatii frumoase poti face,atatea culori si asemenea frumuseti,multumim si nepoata mea se va bucura de modelat cu ele.

  1. Incredibil de frumos!O idee geniala!Felicitari!Putem realiza o multime de figurine c aceasta pasta ,mai ales daca avem un pic de talent,sursa de inspiratie!

    • Fairytale
    • 14/12/2014
    Răspunde

    Mi-ar placea sa ma joc si eu cu o astfel de pasta. Nu sunt foarte talentata, dar ma descurc.Pupici!

  2. Răspunde

    Ce dragutz!! Plastilina pentru adulti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares