Cris Smile – zambetul inlocuieste panica

cabinet stomatologic Cris Smile

Toata viata am trait cu teama de stomatologie. Nici nu stiu daca ceva a provocat teama asta sau am mostenit-o genetic(daca e posibil asa ceva). Cert e ca, de cand aveam cativa anisori, cand o auzeam pe mama zicand ceva de vreun cabinet stomatologic, as fi preferat sa imi dea de scris o jumatate de caiet decat sa ma duca pe scaunul dentistului. Ce-i drept, nici ea nu era fan si mi-a transmis antipatia. Cum ai putea sa iubesti o persoana la care te duce numai cand te doare o masea sau trebuie sa iti scoata un dinte?

Am ajuns pana la 28 de ani, fara sa fi reusit sa scap de teama de stomatolog si fara sa fi facut vreodata un detartraj. Nici macar nu stiam ce e. E adevarat ca nici medicii prin ale caror cabinete dentare m-am perindat, n-au adus vreodata vorba de tartrul meu, n-au fost vreodata interesati sa creeze o atmosfera placuta, sa ma convinga ca scaunul de la stomatologie nu e scaunul de executie. Ca sa vedeti ghinion, acum vreo sase ani, am nimerit la un medic care vroia sa imi scoata maseaua de minte dupa ce s-a apucat sa imi povesteasca despre niste extractii recente care au durat doua ore si au necesitat niste pozitii neortodoxe in care chirurgul s-a urcat peste pacient. Nici daca as fi murit de durere si nu mi-as fi lasat maseaua scoasa de el!

Am cautat multa vreme un cabinet bun, pana am dat peste clinica stomatologica Cris Smile. M-am dus acolo in ziua programarii. Nu singura, normal! Cu sotul de mana, nu cumva sa dau iar peste vreun stomatolog dornic sa scoata si sa gaureasca tot din prima, cu si fara voia mea. Am nimerit intr-un cabinet calduros la propriu si la figurat.

O receptionera draguta, o asistenta care zambea de fiecare data cand iesea din cabinet si o voce dulce, tinereasca, a unei doamne stomatolog care ii explica unui copil ceva despre un aparat dentar. Prilej sa-mi aduc aminte ca nici aparat dentar nu mi-am pus, tot de teama ca m-ar putea manca dentistul si acum nu prea ma incanta vreo doi dinti iesiti din rand. Sa revenim: in incapere era cald, numai eu tremuram. De teama. Simteam cum se apropie un alt atac de panica si mi-am strans sotul de mana si i-am spus ca vreau sa pleca…m.

Nici n-am apucat sa termin cuvantul, ca asistenta zambitoare m-a poftit in cabinet sa iau loc pe scaun. S-a asezat in dreapta mea o domnisoara tanara, blonda, foarte prietenoasa. Ma gandeam ca o fi tot vreo asistenta si acusi trebuie sa apara si balaurul cu freza. Aveam sa astept mult si bine. Domnisoara blonda era noul meu medic stomatolog, Sabina. Ea imi zambea…eu ranjeam fortat si tremurand inca.

Detalii despre oferta pe www.cris-smile.com

M-a vazut ca eram panicata, m-a intrebat de sanatate si eu i-am spus ca mi-e frica de ea, ca ma tem ca mi se face rau si alte bazaconii. S-a uitat pe radiografie, mi-a depistat vreo doua carii, mi-a mai pus vreo doua intrebari si…nici nu-mi mai aduc aminte cum si cand am deschis gura. Cand m-a intrebat daca vreau sa „lucreze” ceva in ziua aia, mi-am dat seama ca lucrurile sunt diferite, ca nu sare nimeni pe mine cu gandul sa faca ceva ce eu nu vreau. Ma mai linistisem putin si, cum imi propusese sa facem un detartraj si un periaj profesional, explicandu-mi si care sunt beneficiile unei astfel de igienizari, am acceptat.

Vreau sa va spun ca trebuie sa fi durat vreo ora tot detartrajul cu ultrasunete si periajul prin care mi-a indepartat toate depunerile de tartru si placa bacteriana calcificata si, cu toate astea, n-am simtit nici o stare de rau sau stres ca ma tine prea mult. N-as sti sa exprim in cuvinte cum isi simte dintii un om care beneficiaza pentru prima data in viata lui de detartraj si periaj profesional.  Mi-am luat la revedere cu un zambet sincer si increzator. Imi simteam dintii mai curati si mai usori, parca. Pentru prima data in viata, plecam zambitoare de la un cabinet stomatologic.

Cu Sabina „m-am imprietenit” de-a binelea, dupa ce mi-a pus si doua plombe, fara sa am nici un reflex de voma. Nu stiu ce face, ca tot cu freza lucreaza, nu cu vreo bagheta magica, dar ma simt relaxata cand sunt pe mainile ei. Am capatat incredere, stiu ca sunt in siguranta pe scaunul din fata ei. Indiferent ca merg pentru detartraj, pentru un simplu control sau pentru a trata o problema, nu mai merg cu teama. Mai mult decat atat, celor de la clinica dentara Cris Smile le datorez si faptul ca am scapat de durerile unei masele de minte „ciupite de o carie”.

Refuzasem mult timp sa ingadui cuiva fie si numai sa se uite la ea. Aveam impresia ca o  astfel de extractie e apocalipsa, ma si vedeam cu vreo 3 medici pe langa mine, tragand de masea doua ore. Fara povesti, fara vorbarie, cu radiografia in mana, a chemat-o pe doamna chirurg: „Ce zici, e greu de scos?”. A zis ca iese repede si asa a fost!

E mare lucru sa gasesti un cabinet bine dotat si un medic stomatolog bun, care sa nu fie doar priceput in a peria si trata dinti ci si in a da pacientului o stare de bine. Fie ca te duci zambind pentru un simplu detartraj sau pentru o carie care doare, nu ai cum sa pleci altfel decat zambind. Ai si cu ce, ai si de ce!

Dar tu, draga cititorule, cum te simti cand mergi la cabinetul stomatologic: mergi cu teama sau cu incredere in medicul tau dentist? Si, m-ar mai interesa ceva: pentru ca eu am fost sincera, as vrea sa fiti si voi si sa imi spuneti cati dintre voi nu ati facut niciodata un detartraj, cati il faceti „din an in Paste” si cati beneficiati de detartraj si periaj profesional o data la sase luni, asa cum ar trebui. Nu  pentru ca as fi in masura sa va judec ci, asa, ca sa fac o statistica.

Program de lucru Cris Smile

Luni-Vineri: 09:00 – 20:00

Sâmbătă: 09:00 – 14:00 (doar in Rahova)

Duminică: închis

Giulesti

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: str. Boisoara, nr 10-12, sector 6,
Bucuresti (la 200m de Maternitatea Giulesti)

Email: giulesti@cris-smile.ro

Rahova

Telefon: 0376 44 81 51

Adresa: Strada Malcoci nr.2, bloc 36,
sc.B, ap.59, sector 5, Bucuresti

Email: rahova@cris-smile.ro

sursa fotografii facebook.com/CrisSmile.ro

Etichete: , , , , , , , , ,

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 03/12/2014
    Răspunde

    La inceput si mie mi-a fost teama apoi m-am obisnuit,stii tu vorba aia:” Baba la frumusete rabda”,asa eu la durere nu prea ai cum sa rabzi dar n-ai ce face.

    1. Da, da astia suntem noi romanii; ajungem la orice medic, inclusiv in cabinetul de stomatologie, numai cand ne doare. Asa eram si eu, ajungeam in mana lor numai cand nu mai puteam rabda durerea. Deh, daca n-am nimerit la o clinica buna din prima …

  1. Inceputul intotdeauna este greu ❗ Conteaza foarte mult si cum este medicul,modul cum se adreseaza pentru a ne ajuta sa depasim,sa trecem peste acea frica 😐 Sa nu fie ca acea doctorita care a speriat-o pe-o nepoata de-a mea….care avand o mica carie ce o deranja sfatuita de mine s-a dus insotita de mamica ei la stomatolog….ajunsa acolo dupa 5 minute iesi asistenta si le pofti in cabinet,cea mica incepuse sa planga de frica 😥 dar,,, buna doctorita” in loc sa o atraga sa-i vorbeasca frumos a speriat-o si mai tare certand-o ..,,ce te smiorcai ❓ „Deschide gura ❗ Cea mica avand doar 5 anisori a inceput sa planga si mai tare,abia tragea aer…cumnata mea s-a enervat a luat-o de mana si a plecat din cabinet foarte furioasa 😡 Cu multa munca de convingere am reusit sa o ducem la un alt medic care a facut-o sa zambeasca din momentul cand a intrat in cabinet,asa a scapat de mica carie fara durere sau frica :razz:deci conteaza foarte mult si atitudinea doctorului stomatolog.. Putem spune ca tu ai avut noroc din prima ❗ Ma bucur ca nu ai nimerit asemenea dr. 🙄 Eu una recunosc ca vizitez medicul stomatolog o data pe an nu mai des,nu prea am avut probleme cu dantura .Anual imi fac detartraj si periaj nu la 6 luni deoarece am o sensibilitate la acel miros specific din cabinetele stomatologice… care-mi dau o stare de rau ❗ Norocul meu ca am o dantura sanatoasa si nu sunt nevoita sa merg prea des la stomatolog 😛

    1. te invidiez ca ai dantura „rezistenta”. Felicitari ca nu ati lasa-o pe cea mica acolo sa o traumatizeze in acel cabinet stomatologic. Cred ca prima intalnire cu stomatologul e musai sa fie una placuta ca sa nu ramai cu impresia ca daca prima data a afost asa, asa va fi mereu. Nu mai suntem pe vremea stim noi cui ca sa fie doar un cabinet dentar la un cartier intreg: avem de unde alege.

    • Calistru Irina
    • 03/12/2014
    Răspunde

    Clinica asta e facuta special pentru tine dupa cum ii spune si numele, asa ca gata cu frica de stomatolog 😉

    1. Da, eu chiar am scapat de teama de scaunul de la stomatologie. Vorba aia „nu mi-e frica de bau-vau”, ca asa il vad majoritatea ca pe un bau-bau complice al dentistului care nu are alt scop in viata decat sa chinuie oameni :)). In realitate, ei nu fac decat sa ne scape de dureri si probleme. Sa va intrebati bunicii, cata durere indurau din pricina maselelor si cum li se scotea cate o masea fara anestezie fara nimic. Traiasca clinicile stomatologice moderne, zic!

    • Fairytale
    • 03/12/2014
    Răspunde

    Zambetul e cel mai important accesoriu. Pupici, DRAGA MEA! Sa zambesti mereu, meriti!

  2. :mrgreen: Da, uite ce zambet frumos am de cand merg periodic la stomatologie sa imi fac detratraj si periaj. Habar aveam ca pot sa ma duc la medic ca sa ma „spele pe dinti” 😆

    • Balaban Violeta
    • 03/12/2014
    Răspunde

    nu am avut probleme ,si nu am trecut pe la vreun cabinet stomatologic si nici in viitor nu as vrea,intotdeauna zambetul a fost cel mai important

      • cristina
      • 03/12/2014
      Răspunde

      Vio, ma bucur pentru dintisorii tai ca sunt bine dar ar trebui sa treci pragul unui cabinet stomatologic macar o data pe an pentru un consult si un eventual detartraj. Asta ca sa te asiguri ca un mic punct negru pe o maseluta nu devine un crater care o inghite complet si sa te feresti de bolile parodontale. Pupici si 😀

    • Aluculesei Brindusa
    • 03/12/2014
    Răspunde

    sa mergi la dentist este bine ,asa iti poti tine dintii tai cat mai multa vreme.Mai tare doare durerea de masele decat vizita la stomatolog:) 😆

      • cristina
      • 03/12/2014
      Răspunde

      asta zic si eu Brindusa. La un cabinet stomatologic solutii sunt pentru orice: daca n-ai avut grija de dinti, iti pot pune altii prin implant dentar, ii pot trata pe cei bolnavi…etc. Cert e ca mult mai ieftin sa previi decat sa tratezi. Cati oameni nu se trezesc ca li se clatina si le pica dintii. O igienizare profesionala periodica, incluzand un detartraj si un periaj profi, sunt chiar ieftine si comode pentru pacient, comparativ cu pretul unor lucrari ample precum implanturi si protezari.

    • Mara
    • 03/12/2014
    Răspunde

    Un subiect sensibil si extrem de bine scris Cristina. Felicitari!

      • cristina
      • 03/12/2014
      Răspunde

      Da, da. Mi s-a mai spus ca ma lungesc mult :)). Ce sa fac daca ma inspira experienta placuta cu acest cabinet stomatologic? 😛

    • silviu baroiu
    • 03/12/2014
    Răspunde

    eu merg la cabinet la stomatolog numai daca ma doare ceva, altfel nu ma duc acolo si nu am facut niciodata detartraj sau albire pentru ca am inteles ca dauneaza dintilor

      • cristina
      • 04/12/2014
      Răspunde

      Acelasi lucru care i l-am spus si Danielei, eu nu stiu ca detartrajul sa dauneze dintilor. Nu cred ca medicul stomatolog l-ar recomanda daca e asa dar, trecand peste asta, stii ca nu e bine sa stam asa nu? Vorbesc din proprie experienta: o carie mica se repara mai ieftin decat una mare, nu necesita nerv omorat deci maaseluta ramane vie si ii prelungesti cu mult viata. Nici eu nu am mers la stomatologie din timp cand aveam probleme si rezultatul…am plombe aproape pe toate maselele, unele mai mici altele mai mari. 🙁

    • Iorga Daniela Ionela
    • 03/12/2014
    Răspunde

    frica de dentist nu imi este,pentru ca de mica mergeam impreuna cu parintii la stomatolog si desi atunci nu erau dotari ca acum ,am avut noroc de medici buni.Detartraj si albire profesionala nu am facut pana acum din teama de a nu capata vreo sensibilitate si mai rau sa le fac.

      • cristina
      • 04/12/2014
      Răspunde

      felicit parintii care isi duc micutii la stomatologie de micuti ca sa se obisnuiasca acolo cu medicul. NU trebuie dusi cand ii doare, ci mult mai devreme doar pentru consulatatii prietenesti. Cat despre detartraj eu nu stiu sa faca rau dar daca medicul tau stomatolog nu ti l-a recomandat inca, poate chiar esti o norocoasa ai carei dinti sunt ascultatori si nu „vorbesc” cu tartrul 😛

    • Foarna Angelica
    • 05/12/2014
    Răspunde

    De curand am fost si eu la dentist pentru detartraj si e adevarat ca in primele zile simti ca un fior in dantura pentru ca apa sau aerul patrund prin toate spatiile care pana acum erau pline de tartru dar medicul mi-a recomandat sa fac o data pe an si ma tin de treaba ca nu vreau sa imi pierd dintii de acum. Macar de doua ori pe an tot merg la cabinetul stomatologic, chiar daca nu am probleme cu dintii.

      • cristina
      • 06/12/2014
      Răspunde

      Daaa, si eu la primul meu contact cu detartrajul cu ultrasunete aveam aceeasi senzatie de „frig la dinti” daca il pot numi asa. Eram chiar ingrijorata dar am sunat la cabinetul stomatologic si mi-au spus ca nu este nici o problema

    • Iulia Ionita-Mania
    • 06/12/2014
    Răspunde

    Eu fac detartraj, insa nu foarte des si intodeauna cu un „pic” de anestezie. 🙂 Cred ca frica de stomatolog e fobie nationala. 🙂

      • cristina
      • 07/12/2014
      Răspunde

      Inseamna ca eu sunt mai curajoasa ca detartrajul il fac fara anestezie si chiar nu doare nimic. Poate ca difera si de metoda folosita de fiecare cabinet stomatologic si de mana medicului si de sensibilitatea dentara a pacientului.

    • Oana Lazar
    • 10/12/2014
    Răspunde

    Eu sunt fumatoare si cat m-as spala pe dinti tot fac tartru foarte mult asa ca merg la detartraj cam la trei luni de cativa ani si nu am patit nimic asa ca cel mai bine e sa faceti cum spune doctorul la care mergeti ca el stie mai bine.

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      corect! mergand regulat la medicul stomatolog in care ai incredere, esti pe maini bune: el stie cel mai bine cand trebuie facut in detartraj si un periaj profesional si vede din timp un inceput de carie sau o problema gingivala.

    • Ion Paula
    • 13/12/2014
    Răspunde

    Citind articolul tau simteam ca ma descrii pe mine, nici eu nu am mers des la stomtolog pentru ca am ramas cu sechele din ccopilarie ( bunica m-a dus sa-mi scoata un dinte suprapus, sa am un zambet frumos) iar medicul respectiv mi-a spus brusc,, deschide gura odata ca nu stau toata ziua aici pentru tine,, . Si daca imi aduc bine aminte nu aveam mai mult de 8 ani 🙁 . Dar asta e. De atunci si pana la 22 ani nu am mai intrat in vreun cabinet stomatologic. Insa am avut noroc sa intalnesc o doamna tare draguta care mi-a spulberat orice urma de teama si acum merg fara nici o teama la dentist. Detartraj fac cam o data la 3 ani :)) .

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      bag de seama ca marea majoritate am fost victimele unor medici din epoca „antica” si de aici am ramas cu fobie de cabinetul stomatologic si amanat cat am putut momentul intoarcerii pe scaunul unde freza e regina :))

    • Petre Mihaela
    • 13/12/2014
    Răspunde

    Drept sa spun,nu mi-a fost niciodata teama de dentist,dar din pacate,in ultimul timp nu am fost decat daca am avut musai nevoie…De detartraj am avut parte anul trecut,ar fi timpul pentru altul,pentru ca fumez si deja aspectul danturii lasa de dorit 🙂

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      Nu esti singura. Si eu am facut asta mult timp, amanand vizitele ba pentru ca nu aveam bani, ba pentru ca nu aveam chef. Pana mi-am pierdut definitiv o masea. De atunci, cu teama ca o sa raman fara dinti de la 30 de ani, ma duc si rezolv una cate una problemele, mai fac un detartraj…incerc sa ma ingrijesc de dintii mei pentru ca un implant nu prea „ma coafeaza” 😀

    • Mardare Larisa
    • 13/12/2014
    Răspunde

    Teama de stomatolog am avut si eu, dar nevoia te face sa mergi si la stomatolog, eu nu am avut experiente neplacute probabil de aia mi-am invins teama de stomatolog si am merg cand a fost nevoie, multumesc lui Dumnezeu ca am o dantura buna si fara probleme, doar o plomba, un detartraj si cam atat.

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      Esti printre putinele norocoase de pe aici si te invidiez ca nu ai probleme majore pentru care sa fii nevoita sa te prezinti la cabinetul medicului stomatolog prea des.

    • Maria Elena
    • 13/12/2014
    Răspunde

    Mica fiind am avut niste experiente nu tocmai fericite cu un stomatolog si de atunci am prins frica de tot ce avea legatura cu dantura. Dar frica asta mi-am invins-o in urma cu peste 15 ani in urma.
    Acum sunt linistita, relaxata si nu mai am teama aceea ce ai descris-o tu in articol.
    Cu detartrajul si periajul profesional in schim nu prea am luat contact, ultimul detartraj l-am facut in urma cu 8-9 ani.
    In momentul de fata ( de vreo 4 ani aproape) nu stau bine deloc cu finantele si am ajuns la stomatolog, atunci cand am avut o problema si atat.
    Foarte interesant articolul si am intrat pe site-ul lor, foarte frumos prezentat, usor de navigat pe pagina !
    ma bucur ca ai reusit sa-ti invingi, in cele din urma frica si teama de stomatolog ! 🙂

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      e bine si asa draga mea daca mai des nu se poate, macar ataca problema la timp inainte sa te atace ea pe tine si sa nu mai poata face medicul stomatolog altceva decat sa extraga o maseluta

    • Legrand Andrea
    • 14/12/2014
    Răspunde

    Foarte frumos articolul si incurajator!Eu de teama medicului stomatolog am asteptat cam mult pana sa-i fac o vizita si m-am dus de urgenta atunci cand mai aveam putin si ramaneam fara cativa dinti.Il mostenesc pe tatal meu si am stat foarte prost la capitolul dinti.Cu toata spaima,am ajuns intr-un final la stomatolog unde am dat peste un om deosebit care m-a facut sa am acum un zambet de Hollywood de care sunt foarte mandra.Cei drept am suferit putin dar avand un medic foarte bun am trecut parca mai usor peste toate.Conteaza foarte mult sa gasesti un stomatolog care sa te incurajeze si sa fie un bun profesionist.Am scapat de aceasta teama.Pentru detartraj merg la stomatolog o data pe an.

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      Te felicit pentru ca stiu ce inseamna sa poti zambi cu incredere atunci cand pleci din cabinetul stomatologic cu dantura completa si pusa la punct. Si la mine e „materialul prost”, facand referire la mostenirea mea genetica in materie de dentitie dar exista putine probleme pe care sa nu le putem trata la dentist asa ca … ma consolez cu asta

  3. Răspunde

    Mie nu mi-e frica de stomatolog, mi-e frica de banii pe care ii dau.Am unul la care ma duc si in urma accidentului de anul trecut in care mi s-a rupt efectiv partea inferioara a dintelui de sus, am dat 500 de lei pe o plomba care era mai mult o reconstructie a dintelui. Migala si rabdare, profesionalism…si multi bani 😀

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      Tot e bine ca s-a putut repara si, daca ai gasit un cabinet stomatologic ce si-a facut treaba bine si lucrarea tine, nu trebuie sa iti para rau de bani pentru ca esti „ca noua” si din punct de vedere al esteticii dentare si din punct de vedere al functiei de masticatie.

      1. Răspunde

        Ai dreptate 🙂 Numai tu ma poti face sa ma simt mai bine cand cheltui bani 😛

  4. Răspunde

    Haide ca un detartraj nu e asa grav si de speriat 😛 eu ma duc o data pe an sa imi fac cate unul. obisnuiesc sa mananc mai mult pe o parte si „i partea nefolosita” se depune mai mult tartru. 🙂

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      daaa, asa sunt si eu; mestec pe o singura parte si pe partea respectiva nu sunt asa depuneri consistente de tartru insa, pentru partea cealalta, mersul la stomatolog pentru detartraj e lege.

    • Mihai Greuceanu
    • 16/12/2014
    Răspunde

    Mie cand mi-a spus medicul dentist ca trebuie sa fac detartraj la sase luni macar(fiind fumator), credeam ca are ceva cu mine si ma gandeam ca bunicul meu a murit cu dantura intreaga fara sa il fi durut vreodata un dinte si fara sa fi intrat vreodata intr-un cabinet stomatologic.

      • cristina
      • 16/12/2014
      Răspunde

      Trebuie tinut cont ca bunicii nostri care nu aveau cabinete stomatologice la fiecare colt de strada si nici nevoie de ele asa de des, aveau alt tip de alimentatie 😉

    • Nicole Barbu
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Spre rusinea mea, nu am facut niciodata pana acum un detartraj pentru ca nici medicul nu mi-a recomandat si nu am stiut ca e important, Cred ca depinde si de cabinetul la care mergi…medicul meu dentist e mai in varsta si cred ca nu pune pret pe asta 🙁

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      da, cred ca depinde de cabinet dar, si daca e in varsta medicul, ar trebui sa fie la curent cu medicina dentara moderna si sa stie ca un detartraj de tpoate feri de multe necazuri

    • Tatiana Sorina
    • 18/12/2014
    Răspunde

    din cauza fricii am ajuns sa am dantura pusa,chiar acum doua luni am pus partea de jos 🙁 ,ma bucur pentru tine ca ai o dantura perfecta ,felicitarii

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Nu e perfecta ca daca era perfecta ma duceam doar pentru control si detartraj; am plombe multe dar macar nu le mai las sa avanseze; cum se arata cate una, o duc la cabinetul stomatologic ca sa nu aibe timp sa evolueze

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 18/12/2014
    Răspunde

    La medicul stomatolog merg,m-am obisnuit acu ,dar merg cand ma supara cate o masea,un dinte ,detartrajul o data pe an(cam rar)recunosc dar asta chiar nu-mi place daca cu scosul,tratatul,pusul m-am obisnuit asta chiar mi-e nesuferit.Asta e,doar rabda baba la frumusete ,care frumusete e necesara chiar daca costa.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Eu pentru detartraj merg de drag la clinica stomatologica 😀

    • stroe ralita
    • 18/12/2014
    Răspunde

    VARSTA SI SITUATIAFINANCIARA NU MI PERMIT SA FAC VIZITE DESE LA DENTIST,UN SCHIMB LE FACE FIICA MEA

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      asa este: din pacate, la ora actuala, casele se asigurari nu preiau nimic din costurile lucrarilor facute in cabinete stomatologice private si, la cele de stat daca te duci, nu mai vorbim de conditii dar nu au nici materiale, nici nimic. Pana si scaunele stau sa cada. Ma bucur insa ca va incurajati fata sa mearga periodid la medic.

    • Padureanu Tatiana
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Am probleme cu dantura si merg la 6 luni pentru dertartraj, atunci cand ai probleme nu mai tii cont de durere si faci totul ca la carte ca mai tarziu sa nu ramai fara dinti.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      imi pare rau ca ai probleme si sper sa gasesti un cabinet stomatologic modern care sa le mai atenueze daca nu se pot rezolva definitiv

    • Ion Paula
    • 18/12/2014
    Răspunde

    mie stomatologul mi-a azis ca nu este indicat un detartraj foarte des, asa ca eu il fac mai rarut 😀 cam la 3 ani o data, dar nici nu am depunere de piatra .

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      mai rar asa pacient cuminte care sa nu faca depunere de tartru. Inseamna ca esti cuminte maxim din punct de vedere alimentar si igienic. Medicul tau stomatolog cred ca e mandru de tine!

    • Chindris Adina
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Am avut probleme cu dantura de copil. Pana acum cu tot cu frica de durere am fost de doua ori la detartraj… Si daca va fi necesar voi mai merge…

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      daca medicul il recomanda, stie el de ce o face; vizitele regulate la cabinetul stomatologic ne pot scuti de multe costuri mai tarziu

    • Coman Monica Nicoleta
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Mereu merg la stomatolog cu placere,fara frica dar sincer mi s-a cam luat.Mereu se gaseste ceva de facut. De 3 ani ma chinui sa termin odata .Am avut 3 masele de minte ,le-am scos,dupa aceea 2 carii care le-am facut la o doctora care nu mi-a curatat bine si a trebuit iar sa le iau de la 0 la alta doctora,dupa aceea a mai gasit cate ceva ,ba s-a spart plomba,sau numai stiu ce.Este incredibil.Si cand am zis mereu ca termin ,avand dintii sensibili mereu ma doare cate ceva (cate un dinte sau o masea).ESTE INCREDIBIL!!!!! Detartraj fac odata la 6 luni.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      cred ca n-ai nimerit din prima cabinetul stomatologic in care sa se faca treaba! Si eu am patit asa unde mergeam inainte:cum punea plomba, cum cadea …Ce sa facem? Daca avem probleme, musai sa le tratam ca altfel ajungem la implanturi si proteze de cheltuim de zeci de ori mai mult

    • Deni Ifrim
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Mie imi place sa ma duc la dentist desi nu am mai deloc probleme cu dantura, mereu ma lauda d-na dr. si datorita mamei care m-a dus de la 3 ani cand imi plomba maselele de lapte si astfel nu am crescut cu frica de dentist. Ma duc la fiecare 6 luni la detartraj desi mi se spune ca pot sa vin la 1 an ca nu fac tartru decat putin la 2 dinti:).

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Norocoaso! Eu ma duc la detartraj la sase luni dar as putea merge fara grija si la trei, la cata depunere fac!

    • Elena Serban
    • 18/12/2014
    Răspunde

    daca ti-ai depasit teama,ai capatat incredere in cea care a efectuat aceasta activitate este benefic pentru tine atat estetic cat si igienic.Cat despre mine am ocolit atat de mult cabinetul stomatologic(in principal din motive financiare) incat imi reprosez acest lucru privind cum arata dantura mea.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      estetica e si ea importanta mai important e ca o sa te ia durerile si o sa pierzi dinti si apoi tot la cabinet ajungi, Nu e o critica e o constatare; am aflat asta pe pielea mea.

    • Dogaru Goncea Anelia
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Ei bine iata un subiect tareeeee sensibil.Inca din frageda pruncie am adorat dulciurile si iaca asa am tot rompait la bomboane de menta fara acordul parintilor….sub plapuma chiar.Am constientizat mai tarziu consecintele hobby-ului meu si am suportat cu stoicism tot felul de interventii, deloc placute , dimpotriva…..Am frisoane cand imi amintesc cariile cand la un dinte , cand la masele , lucrari pe canal, dinti „imbracati” , falci umflate dupa un curent zdravan , antibiotice de tot neamul….Recunosc ca si ereditar am mostenit o dantura predispusa la pierderi ….,dar ,una peste alta „ce-si face omul cu mana lui….” constient este IREVERSIBIL..Dulciurile imi plac si acum , insa acum sunt mai rationala si evit tot ce este contondent si trebuie mestecat.Cateodata imi doresc mult sa pot musca dintr-un mar cu nesat , insa nu-mi permit „acest lux” datorita „lucrarilor” ce le posed si le-as putea periclita anduranta in timp…Cemai este o nebunie cand faci gafe pentru care platesti cu varf si indesat.Despre detartraj….nu am facut niciodata , spre rusinea mea …..si NU ,nu am un „angajament” cu vreo clinica unde , o data la sase luni sa fac un periaj si un detartraj…..ce-i drept nu mi-au mai ramas multi dinti „autentici”, majoritatea sunt „travestiuri” de dinti.SPUN „NU-MI URMATI EXEMPLUL ” caci reculul faptelor noastre este ….dureros…Din fericire am un medic dentist de „calibru” ce-mi da siguranta si nu ma mai tem atunci cand pasesc pragul cabinetului.Este foarte important la un dentist profesionalismul si stategia de abordare a pacientului.
    Va doresc tuturor SARBATORI FERICITE !

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      de la dulciuri mi se trage si mie; ce-si face omul cu mana lui si cu bomboane si nespalat de dinti..numai medicul stomatolog poate desface :)))

    • Irindea Elena
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Maine am programare pentru detartraj, in ultima perioada am tot fost la stomatolog pentru a rezolva ceea ce am tot amanat de cativa ani.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      super: il astepti pe Mos Craciun cu dintii curati 😀

    • CRISTINA SERBAN
    • 18/12/2014
    Răspunde

    frica a fost mare dusman si pentru mine! am tot amanat pana m-am trezit intr-o dimineata cu fata umflata si clar atunci am mers la medic…uite asa mi-am depasit frica! am remediat cam toate problemele si in curand voi avea si eu parte de primul detartraj si periaj! voi incerca sa merg la 6 luni ca acum stiu ca nu mi se intampla nimic rau…am gasit o domnisoara doctor super de treaba si lucreaza finut!

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Te felicit ca ai avut curaj, fie si asa tarziu, sa mergi la cabinet si sa rezolvi problemele stomatologice care, daca se agraveaza, pot afecta si sanatatea organelor interne. Succes sau periaj placut 😀

  5. Ar trebui sa ma duc mai des,stiu asta,insa din pacate ajung cam rar.Motivele sunt mai multe,cum ar fi teama sau lipsa de timp sau lipsa finantelor.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      lipsa timpului e o scuza pe care am folosit-o si eu; majoritatea cabinetelor stomatologice sunt deschise pana la 8-9 seara.

    • Aida
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Inca nu mi-am facut vreun detartraj sau periaj profesional, dar nu din frica de medic, ci din motive financiare.
    Nu am nici un fel de reținere cand vine vorba de stomatolog.
    Imi place sa am grija de dantura mea.
    Adevărul e ca am mers cam des la stomatolog si probabil de asta nici nu mi este frica.
    Inima-n dinti si un zambet larg 🙂
    Sărbători fericite va doresc!

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Mai rar asa curaj! Cat despre preturi, incearca sa cauti reduceri ca sunt: spre exemplu la Cris-Smile unde merg eu, au o oferta la 100 de lei detartraj si periaj profesional.
      Sarbatori fericite si sanatate maxima@

    • cristina iacob
    • 18/12/2014
    Răspunde

    De mica am fost la un zbir de stomatolog. Nu aveam voie sa zic nici ” au nici bau” ca ma dadeam singura jos de pe scaun fara sa mai astept sa-mi zica el, asa era de dur. In timp am ajuns la altul care este exact ca Sabina 🙂 Am scapat de teama si ma duc fara nici o retinere. Detartaj am facut o singura data .Poate dupa sarbatori sa merg la cabinet si sa vad ce propune medicul.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Mare lucru sa gasesti un dentist care sa te faca sa te simti bine in timp ce lucreaza 🙂

    • Nicoleta Alexandra Badea
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Sunt extrem de fricoasa cand vine vorba de spitale, doctori, stomatologi, pana in momentul in care chiar a trebuit sa fac o vizita la cabinetul stomalogic pentru a face primul detartraj. Am avut mari emotii, insa totul a decurs cu bine.
    Sarbatori fericite! :*

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Nu are ce sa mearga prost la un detartraj zic eu. Sarbatori cu bine!

    • Ioakeimidis Adriana
    • 18/12/2014
    Răspunde

    DUpa ceva ani, avand si perioada postnatala, am reusit sa ajung anula cesta la stomatolog, si da dupa plombe si reparatii multiple, plus o extractie, am reusit sa fac si detrartrajul. Este nu doar necesara, este capitala verificarea si vizita la stomatolog. Dupa detrartraj dintii erau parac ai altei persoane.
    Sarbatori fericite fara probleme dentare!

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      si eu ma gandesc cu groaza ca daca acum am mereu probleme, dupa ce o sa fac si un copil…cine stie ce ma asteapta. Multumesc. Sarbatori cu bine si pentru tine si dintisorii tai!

    • Paula Karina
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Nup, nu am fost niciodata sa-mi fac un detartraj sau ceva de genul asta; insa am fost de multe ori la medicul stomatolog sa vad daca am vreo problema, mi-am scos maselele si alte chestii importante pentru sanatatea mea. Nu m-ar interesa un detartraj in momentul de fata, imi ingrijesc dantura cat se poate de bine, folosesc o pasta de dinti buna, ata dentara, periuta cu perisorii moi. 😀
    Craciun fericit, Cristina!!

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      Doamne Ajuta sa te tina mult ce ti-au lucrat la cabinet si sa nu mai ai belele! Craciun Fericit! Bine ca mi-ai adus aminte sa imi cumpar ata dentara ca se termina 😀

    • Asimionesei Roxana
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Eu am peste 30 de ani dar am o mare teama de dentist . Numai cand eram mica ma ducea tata fortat la dentist …..dar de atunci nu am mai fost niciodata pentru mine, decat cu fetita mea care este mai curajoasa decat mine.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      cred ca tocmai pentru ca te duceau fortat la un cabinet stomatologic in loc sa incerce sa te convinga altfel 🙁

    • Lucia Daniela
    • 18/12/2014
    Răspunde

    ma duc la stomatolog dar cu inima stransa, am dinti slabi de tot asa ca trebuie sa am grija . Detartrajul ajuta cred in privinta asta.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      la cabinet, medicul stomatolog e cel mai in masura sa iti spuna daca e bun detartrajul pentru tine. Succes!

    • Bancescu Adriana
    • 18/12/2014
    Răspunde

    In trecut nu am avut probleme ,si nu am trecut pe la vreun cabinet stomatologic,dar de cand am nascut merg cam des la stomatolog nu imi place dar nu am ce face.Imi place sa zambesc

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      un zambet sanatos si frumos numai la cabinetul stomatologic si cu ingrijire temeinica se obtine

    • Cristina Popescu
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Detartrajul il fac o data la 12 luni, este foarte important sa ai grija de dintii tai si sa ai un zambet sanatos si stralucitor. Controlul la medicul stomatolog il fac la 6 luni.

      • cristina
      • 18/12/2014
      Răspunde

      esti idealul oricarui medic dentist. Tine-o tot asa!

    • Yonela Mihaela
    • 18/12/2014
    Răspunde

    Cum poți refuza un detrataj,la ce prețuri mici au și la cât de bine lucrează.Din păcate la mine distanța este ceea care mă obligă să nu îi vizitez foarte des.Sper să deschidă cât de curând un cabinet și în Craiova.Avem mare nevoie de experiența lor.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Nu stiu cate sanse sunt sa se deschisa in cabinet stomatologic Cris-Smile in Craiova dar stiu ca cei din Bucuresti se pot bucura de serviciile lor si sunt ferm convinsa ca trebuie sa existe si la voi o clinica stomatologica buna 🙂

    • marin mihaela
    • 19/12/2014
    Răspunde

    La inceput nu mergeam de frica …am ajuns in situatia in care am fost nevoita sa merg …si am constatat cu surprindere ca tehnologia a avansat ira la dentist nu mai doare ….. Acum merg destul de rar din lipsa banilor …dar ma simt minunat cand reusesc sa ajung si sa fac ceva ptr mine ….ma simt ca la coafor 🙂

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      chiar ca la coafor, zau! Mai ales la detartraj! Cum spui si tu, cabinetele stomatologice din ziua de azi nu mai sunt centre de tortura si fac totul ca sa ne simtim cat mai bine si mai confortabil si sa plecam cu zambetul pe buze

    • Ana-Maria Gurgu
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Cu siguranta multi aleg sa mearga la dentist doar daca este neaparata nevoie, mai ales din cauza tarifelor. Toate sunt foarte scumpe si multi nu si le permit. Eu fac periaj cu sare si bicarbonat in fiecare saptamana si grija la igiena orala, ajuta foarte mult. E o solutie de intretinere pentru cei cu buget redus.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      conteaza si igiena dar conteaza si factorul genetic si pe unii nu prea ii ajuta „materilul mostenit” asa ca e musai sa viziteze des clinica stomatologica sa mai „tencuiasca” pe ici, pe colo 😀

    • radulescu cristina
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Imi era frica sa merg la dentist mai bine ma bateai,dar am tot amanat pana s- a agravat si a trebuit sa imi pun un dinte.De atunci am jurat ca ma duc la dentist de cate ori am nevoie.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      si te-ai tinut de promisiune? mergi periodic la cabinetul stomatologului?

  6. prima mea experienta la dentist a fost in clasa a 8-a o banala plomba dar pt mine a fost socant si stomatologul a devenit dintr-o data pt mine bau-baul dintilor,probabil am nimerit cand domnul nu prea avea chef si atata ma chinuit ….asa ca nu am mai trecut pe la stomatologi ani buni pana cand dupa nastere au inceput sa apara anumite complicatii(asta mica mi-a luat crfed tot calciul din mine)!!!!….si odata dupa 2 zile de dureri groaznice m-am trezit pe scaunul de stomatolog infricosata toata( am totusi 27 de ani),,,rugand medicul sa ma scape de durere…verdictul bineinteles extractie….pot sa spun ca doamna doctor a fost bestiala s-a comportat cu mine ca si cu un copil de 5-7 ani probabil a vazut teama dein ochii mei iar acum sunt un client fidel al cabinetului ei si in viitorul apropiat o sa-mi duc si fetita ….detrataj nu mia-am facit pana acum consider ca am dintii ok nici doctoriya nu mi-a atras atentia folosesc pasta de dintii si cam 2-3 ori pe sapt ii frec cu coaja de banana doar problemele cu calciu si cateva carii care lucram la ele dar daca o sa am nevoie cu siguranta o sa-mi fac findca dintii sunt esentiali in viata fiecarui om daca dantura are probleme tot organismul sufera….

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Imi pare rau ca ai pierdut o maseluta pentru ca si eu stiu cum e si ma bucur ca macar acum, la varsta asta, ai gasit un cabinet stomatologic in care sa fii tratata corect si fara sa iti provoace traume.

    • florentinah
    • 19/12/2014
    Răspunde

    prima mea experienta a fost naspa ,am lesinat de frica :))) asa si acum la 30 de ani mi-e frica ,merg doar la urgenta :)))

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      ma recunosc in descrierea ta: inainte sa ajung la clinica asta stomatologica, am avut probleme cateva luni cu o masea si preferam sa stau sa ma doara decat sa ma duc la doctora care ma trata ca pe cartof. Am inteles tarziu ca acel comportament nu reprezenta normalitatea si ca nu se comporta toti medicii dentisti asa!

    • mustafa eryn
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Este foarte important sa mergem la stomatolog pentru ca in timp putem avea probleme grave.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      de acord: mai bine mergi la cabinet o data la sase luni sa iti spuna medicul stomatolog ca nu ai nimic, decat sa o tii pe-a ta ca esti bine pana te trezesti cu dureri!

    • mustafa filiz
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Eu si familia mea mergem periodic la dentist pentru a avea o dantura sanatoasa

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      foarte frumos faptul ca ati facut din mersul la cabinetul stomatologic o traditie de familie, daca ii putem spune asa 🙂

  7. Răspunde

    Prima data cand am fost la medicul stomatolog aveam vreo 16 ani,mi-am scos o masea si dupa ce mi-a facut injectia am lesinat…nu stiu de ce,ca nu-mi era frica cred ca nu eram obisnuita cu mirosul acela.Dupa aceea am fost mai des si cu timpul m-am obisnuit 🙂 Ma duceam cu drag la medic,dar am vreo 2 ani de cand sufar niste dureri insuportabile si am inceput sa-mi fie frica si de stomatolog 🙁 Am fost anul trecut si mi-am pus o plomba,am crezut ca mor acolo de durere sau de frica :))) Trebuie sa ma duc iar sa-mi pun niste plombe dar frica si banii ma cam impedica.Detartraj mi-am facut acum 2 ani,medicul mi-a zis ca am o dantura foarte buna si n-am mai fost pentru problema asta 😀

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Pai?De ce te-a durut? Cei de la cabinet nu au folosit suficient anestezic sau nu au asteptat sa isi faca efectul? N-ar trebui sa ai un disconfort asa mare pe scaunul stomatologic? Sau, poate, s-a ajuns la nervisor? 😀

  8. este bine sa avem grija de dantura noastra chiar daca e neplacut sa mergem ,insa lasand deoparte frica este necesar sa mergem pentru sanatatea noastra

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      cabinetele stomatologice moderne nu mai sunt cabinete de tortura ca pe vremuri; chiar si pentru un detartraj poti solicita anestezie si, in felul asta, nu simti chiar nimic

    • Valentina Vacareanu
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Eu sincer nu am fost niciodata la dentist, ce-i drept m-am spalat dintotdeauna de 2 ori pe zi, iar dulciuri nu prea mananc. Nu am absolut nicio problema cu vreun dintisor si ma consider norocoasa, tinand cont de ce tarife au medicii stomatologi.
    Sper sa nu apara probleme pe viitor totusi, momentam sunt micuta, nici 18 ani nu am:))

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Felicitari, Valentina! Cred totusi ca ar trebui sa iti alegi un cabinet stomatolig pe sufletul tau si sa mergi o data pe an macar pentru ca o consultatie nu e scumpa si in felul acesta te asiguri ca totul e perfect. Stii ca exista spatii la care nu avem acces privind in oglinda de acasa!

    • Robert
    • 19/12/2014
    Răspunde

    Primiti si baieti pe aici?=)))
    Eu sincer imi fac detartrajul o data pe an. Mi se formeaza tartru mai ales pe dintii din fata, cei de jos. Habar nu am din ce motiv, pentru ca ma periez pe dinti in mod regulat. Daca stie careva din ce motiv se formeaza tartrul e invitat sa-mi spuna si mie. Mersi!

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Pai da, ce, baietii sunt scutiti de vizita la cabinetul stomatologic? Periajul nu e suficient..trebuie sa folosim si ata dentara si apa de gura …sa ne spalam dupa fiecare masa sa …bla, bla si, din cate stiu, tartrul depinde si de gradul de incarcatura cu saruri si calciu al salivei. Asa ca, detartrajul ii paste si pe cei care se ingrijesc foarte bine de dinti!

  9. Am 38 de ani si inca am niste dinti destul de buni, o masea un pic cariata dar mi-e tare frica sa merg la dentist!

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Esti norocoasa insa nu uita ca norocul e schimbator si daca nu tratezi caria aceea cat mai rapid, risti sa pierzi maseaua definitiv si sa ajungi la implant dentar. Asa ca, fa-ti curaj si programeaza-te cat mai curand la un cabinet stomatologic de incredere si trateaza-o!

    • mihalache simona
    • 20/12/2014
    Răspunde

    Inca nu am reusit sa ajung sa-mi fac detartrajul desi imi propun asta de ceva timp, poate si din oarecare teama am inteles ca e destul de dureros procedeul.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Cred ca depinde de cat de sensibili ai dintii si de tipul de detratraj practicat in cabinetul stomatologic pe care il alegi. La mine nu a durut absolut deloc!

    • SMARANDACHE DANIELA
    • 20/12/2014
    Răspunde

    este bine sa avem grija de dantura noastra si sa ne invatam copii de mici sa faca lucru asta, trebuie sa mergem cel putin 1 data pe an la dentist, la fel si copii nostri. E MAI BINE SA PREVII DECAT SA TRATEZI!

    • costea alina
    • 20/12/2014
    Răspunde

    Zambetul e cel mai important accesoriu

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Un accesoriu pe care il putem obtine si mentine numai mergand periodic la clinica stomatologica 🙂

    • Hacman Mariana
    • 20/12/2014
    Răspunde

    Daca vrem sa avem o dantura sanatoasa trebuie sa tinem cont si de sfaturile medicului stomatolog,sa depasim frica si sa consultam un specialist in acest domeniu pentru a scapa de orice afectiune ce ne pune sanatatea dentara in pericol.O vizita macar din 3 in 3 luni la stomatolog ne poate ajuta enorm,dintii nostri vor arata impecabili,nu vom stii ce inseamna sa ai dureri din cauza cariilor…..cu alte cuvinte putem evita aceste lucruri doar mergând periodic la stomatolog!

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Spre rusinea mea, cred ca nici eu nu merg la trei luni la cabinetul stomatologic dar tind sa cred ca si de doua ori pe an ar fi suficient 😀

    • HOSSU CLAUDIA
    • 20/12/2014
    Răspunde

    sa mergi la dentist este bine ,asa iti poti tine dintii tai cat mai multa vreme.,din pacate ma tem zimbetul frumos se tine cu sacrifici frumos articolul

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Zambetul frumos e in primul rand un zambet sanatos si medicul stomatolog este cel mai bun prieten pe care dintii il pot avea si singurul loc in care se poate manifesta prietenia dintre ei, este in cabinetul dentar!

    • HOSSU emil
    • 21/12/2014
    Răspunde

    Cris Smile imi face un zimbet cu care ii cuceresc pe cei din jur , a zimbi este un gest de prietenie

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Corect, cand zambesti, lumea intreaga iti zambeste inapoi iar Cris-Smile e clinica stomatologica ce ma ajuta sa zambesc fara teama 🙂

    • Iacob Elena
    • 21/12/2014
    Răspunde

    La stomatolog…cred ca ultima oara cand am mers a fost acum doi ani…si nu te gandi ca am mers de placere…de fapt, cine merge de placere acolo? Bineinteles ca de nevoie! Si de urgenta! Pentru ca de mai stateam putin faceam o infectie care ma trimitea direct la operatie…cel putin asa mi-a zis stomatologul…de frica ce sa zic?! Mi-era frica de „magaoaia” aia care facea zgomotul ala puternic…de fapt daca stau si ma gandesc mai bine…frica asta nu stiu pe ce fond apare…cred ca in mintea noastra face fel de fel de scenarii legate de ce se intampla intr_un cabinet stomatologic…avem doar o imaginatie prea bogata…parerea mea!

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      si imaginatie si povestile pe care le citim pe google. Eu cand am mers la clinica stomatologica Cris- Smile i-am spus medicului ca citisem pe net o poveste grozava despre o extractie care durase trei ore si medicul se urcase pe pacient. Raspunsul medicului a fost tare haios:”Nu stiu ce i-au facut acolo trei ore, dar daca s-au urcat pe el…”

    • mirela mandreanu
    • 21/12/2014
    Răspunde

    Am probleme si eu cu un dintte,am zis ca o sa merg la dentist dar mi_e fff frica. Este bine ca ai curaj. Sper intr_o zi sa ii fac dentistului o vizita,ca am nevoie .

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Curaj! Nu ti se poate intampla nimic rau intr-un cabinet stomatologic. Alege un medic tanar! Au mai multa rabdare si sunt mai atenti. Spune-i ca esti panicata si va stii cum sa iti vorbeasca ca sa treci peste!

    • alexandra
    • 21/12/2014
    Răspunde

    Mi.a fost team mereu de dentist, dar pentru sanatatea dintilor mei ,merg cxand este nevoie

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      Iti inteleg teama pentru ca am fost la fel ca tine. Cauta pana gasesti cabinetul sau clinica dentara si medicul stomatolog care sa iti inspire incredere!

    • Gabriela Nicoleta
    • 21/12/2014
    Răspunde

    pana la 29 de ani nici nu ma uitam spre cabinetul stomatologic, dar de atunci s-au schimbat lucrurile; dupa sarcina si mai ales dupa alaptat dintii mei au inceput sa dea semne ca ma vor parasi… si asa am ajuns la dentist,am facut detartraj,am pus plombe, am scos masele …si tot asa… cam la doi ani am mers la detartraj,nu stiu cat de bine este sa se faca mai des… problema e ca tot amanam si cand ne hotaram sa mergem constatam ca era mult mai bine daca o faceam mai din timp….

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      asa am fost crescuti, fara a ni se explica ca vizita la cabinetul stomatolgic e la fel de importanta ca si cea la cabinetul medicului de familie..

    • Gabriela Nastase
    • 21/12/2014
    Răspunde

    merg mereu la stomatolog, chiar prea des, ma rog mai merg si in vizita, e stomatologul meu de peste 20 de ani, si nu asi renunta la mami stomatologul cum ii spun eu niciodata. Ea, doamna doctor stomatolog are grija de, dintisorii mei de cand erau de ”lapte” si continua pana azi si va continua intotdeauna, ea face detartraj, ea face periaj, ea ii albeste cand e nevoie, ca deh tigarile astea, deci cand e vorba de dinti am o extra mama care se ocupa de sanatatea lor, fara sa imi dea fiori pe spinare cand ma gandesc la stomatolog.

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      frumos istoric si norocoasa pacienta: eu am schimbat mai multe cabinete stomatologice pana am ajuns la Cris Smile. Important e ca acum ma simt in siguranta si destinsa cand merg la clinica, indiferent ca e vorba de consult, detartraj sau altceva

    • dumitrescu elena raluca
    • 21/12/2014
    Răspunde

    Drept sa spun, nu prea merg la dentist desi am mare nevoie,in primul rand din cauza banilor si apoi de frica ,dar pe fetita mea desi am avut o intalnire deloc frumoasa la primul ei control ,am precut cu brio si am gasit o doama dr.foarte draguta care a stiut cum sa se poarte cu ea si acum mergem de cate ori avem nevoie desi mai are un pic de teama .Nu vrau ca fetita mea sa aibe probleme cu dantura si sa intelega ca stomatologul este bunul ei prieten si trebuie sa aiba grija de dintisorii ei .

      • cristina
      • 21/12/2014
      Răspunde

      felicit din suflet toti parintii care isi copilul de mic la cabinetul stomatologic pentru se imprieteni cu medicul!

    • Elke Dvornic
    • 21/12/2014
    Răspunde

    Din pacate majoritatea ajung la stomatolog si cam la orice doctor atunci cand sufera de ceva.Ultima data am ajuns la stomatolog acum vreo 2 saptamani,bineinteles cu dureri,ca altfel nu mergeam si cu ocazia asta mi-am facut pe langa maseaua cu probleme,inca un dinte si o masea a mintii. Detartrajul il fac o data la cativa ani.

    • Sora Catalina
    • 22/12/2014
    Răspunde

    De cand ma stiu am oarece frica de dentist, de fapt nu chiar de dentist cat de ce microbi as putea lua de la diversele ustensile folosite de acesta, dar din cand in cand nevoia ma face sa ii trec pragul.Detrataj fac destul de rar, desi consider ca este necesar pentru un zambet luminos

    • Mardare Larisa
    • 23/12/2014
    Răspunde

    vizita la stomatolog este obligatorie odata pe an, nu cand ne doare ff tare si nu mai putem, asta trebuie sa explicam si copiilor nostri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares