V-ati dat ceasurile inapoi?

ceas-metalic-ieftin
De ce se schimba ora? Conform Conventiei fusurilor orare, ceasornicele arata pentru fiecare punct de pe Pamant acelasi minut si aceeasi secunda. Diferentele dintre ore sunt date de faptul ca, la fiecare 15 grade longitudine apare o ora in plus. Insa numerotarea acestor fusuri incepe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich, din Marea Britanie, in sens pozitiv catre est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale – ora fusului 1 si a Europei Orientale – ora fusului 2 .(sursa voceatransilvaniei.ro)
 
Azi-noapte, in noaptea de sambata spre duminica(25-26 octombrie) ceasurile s-au dat cu o ora inapoi. In fiecare an, in ultima duminica a lunii noiembrie, ceasurile noastre se intorc o ora in timp. Astfel, ziua respectiva ajunge sa aiba 25 de ore fiind cea mai lunga zi din an si noi ajungem sa dormim mai mult pentru simplul fapt ca daca trebuia sa ne trezim la ora 7:00, e ca si cum am fi dormit pana la opt, gratie orei date inapoi.
 
Ceasurile de pe calculatoare, tablete, smartphone-uri, trec singure la ora de iarna pentru ca sunt mai destepte. Ceasurile clasice de mana, cele de perete sau radiourile cu ceas, va trebui sa le dati voi in urma cu o ora si sa schimbati ora pentru a va asigura ca nu intarziati pe unde trebuie sa ajungeti. Nu vorbesc aici de intalniri la mall ci de chestii serioase precum pierderea unui examen, a avionului sau a trenului. Asa ca, daca dispozitivul vostru de indicare a orei nu trece singur la ora de iarna, aveti grija sa il obligati sa o faca!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares