Statul te vrea mort – adio medicamente ieftine

medicamente
 
De unde titlul? De la o stire pe care am regasit-o ieri in mai multe publicatii scrise. O stire despre medicamentele ieftine care continua sa dispara de pe piata din Romania, pentru ca statul considera ca avem salarii, pensii si alocatii suficient de mari sa cumparam medicamente din afara, cu aceeasi substanta si aceeasi actiune dar la preturi de doua-trei ori mai mari.
 
Nu e suficient ca suntem un popor de oameni bolnavi. Poate tocmai pentru ca suntem bolnavi si medicamentele ieftine inca ne tin in viata si papam retete compensate(valorea compensarii fiind de cele mai multe ori aproape egala cu zero) si analize „daruite” de stat(ele sunt un cadou si o povara in spinarea unui stat care v-a papat banii din asigurarea sociala multi ani), statul a decis ca morti servim mai bine intereselor tarii. Nu vine nimeni sa iti puna pistolul la tampla, doar te priveaza de medicatia ieftina pe care ti-o poti permite.
 
In ultimii ani, mai mult de 1000 de medicamente cu preturi mici au fost retrase din farmacii pentru ca a devenit nerentabil pentru producatori sa le fabrice si comercializeze. Motivul este taxa pe vanzare care nu e diferentiata in functie de pret si, astfel, profitul vanzatorului si producatorului de medicamente ieftine e foarte mic. Sunt multi cei care nu isi vor permite medicamente scumpe cu care sa tina in frau bolile de care sufera. Asta ii va „ajuta” sa moara mai repede si statul mai scapa de o „gura in plus”.
 
Imi cer scuze daca vi se pare ca sunt prea rea dar eu asa vad lucrurile. Statul ne vrea morti! De ce sa iti dea pensie din bugetul lui ca sa iti cumperi medicamente ieftine sa o mai duci si tu cativa ani? Mai bine le scoate, le lasa pe alea scumpe de trebuie sa faci credit sa ti le poti permite si ori mori daca nu ti se aproba creditul si nu ai bani de tratament, ori mori de inima cand nu o sa mai poti plati rata. Oricum o dai, statul castiga.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares