RCA-ul ma-sii!

asigurari
Ca orice roman cu stare(de rau cand vede nesimtirea statului roman), am si eu o masina. Nu e proprietate personala, e pe persoana fizica a sotului meu. Chiar daca am mai spus-o, o spun din nou. Cand trebuie sa schimbi trei mijloace de transport ca sa ajungi la serviciu prin zone in care nu exista metrou care sa scurteze calatoria, masina chiar e o necesitate pentru ca fara ea ai face vreo doua ore pana la munca. Nu ne dau banii afara din casa si am renunta bucurosi la a cheltui peste 300 de lei pe luna pe benzina, daca s-ar putea. Si nici loc de munca mai aproape de casa, nu i-a oferit nimeni.
 
La capitolul benzina mai e cum mai e, dar cand vine vorba de polita RCA, pe mine ma cam apuca plansul. Singura greseala a sotului meu e ca nu are inca 30 de ani. Si, pentru treaba asta, plateste mult mai mult decat cetatenii cu doi ani mai in varsta decat el. Asta in conditiile in care nu are nici un incident produs din vina lui, in cei sase ani de cand are permisul de conducere. Daca mai provoca si vreun accident, cred ca faceam credit sa platim asigurarea. In vara am dat 500 de lei pentru RCA pe sase luni la o amarata de Dacia Logan si vor ramane fara asigurare fix inainte de Craciun.
 
Mie, sincer, mi se par mult prea mari politele obligatorii. Or fi si multe accidente dar sunt mult mai multi cei care platesc sume colosale an de an si nu ajung poate niciodata sa „pagubeasca” firma de asigurari cu vreun leu. Pe langa faptul ca eu nu cred ca societatile de asigurari au riscat vreodata sa lucreze in paguba, daca totusi cineva din ministerul economiei sau care s-o ocupa de treaba asta, a calculat si a vazut ca intr-adevar asiguratorii nu mai fac fata sa plateasca daunele, poate statul roman ar trebui sa micsoreze valoarea maxima a daunei acoperite de polita. Poate ca ar trebui ca RCA-ul sa aib o formula de calcul care sa tina cont si de venitul omului.

Si mai e ceva: sa dea naiba daca pricep de ce diferentierea asta intre varste de astia pana in 30 de ani trebuie sa plateasca dublu! Am vazut de curand un mos la benzinarie, abia s-a dat jos din masina, se vedea ca nu isi poate controla picioarele prea bine. As fi si eu curioasa cat plateste el asigurarea pentru ca mi se pare un pericol mult mai mare in trafic decat un tanar sanatos, de 28 de ani, cu viteza buna de reactie.

Prin urmare, daca Mos Craciun nu vine cu bani de RCA, cred ca de Revelion mergem la munte cu sania. In cazul fericit in care nu o sa ceara RCA si pentru asta.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares