O femeie, doua stari, doua ceasuri, doua tinute

tinuta femei
Habar n-am cand au aparut ceasurile de mana, dar citisem pe undeva ca primii purtatori au fost oamenii din domeniul armatei. Eu nu sunt om al armatei desi viata face cateodata instructie cu mine. Eu port ceasul din placere. Cred ca m-a fascinat intodeauna bratara mamei care ticaia. Nu-mi placea cand se uita la ea si imi spunea ca e timpul sa imi fac temele. In rest, il adoram. Un singur ceas avea. Inca din clasa a doua, am inceput sa bazai ca vreau si eu ceas de mana si a durat ceva pana l-am avut. Abia la inceputul clasei a cincea, bunicul meu din partea tatalui, mi-a daruit un ceas cu cadran de inox si curea din piele maro, de care eram foarte mandra. Atunci devenisem suficient de mare sa am griija de ceasul meu.
 
tinuta
Il am si acum intr-un sertar, cu o curea noua. Intre timp, mi-am cumparat si am primit cadou multe ceasuri de mana, unele de firma, originale, altele nu. A fi ipocrita sa spun ca nu le prefer pe cele care stau sub semnul unui producator celebru. Pana la urma, ceasul nu mai e de mult un simplu instrument de masurare a timpului. Utilitatea e mult umbrita de functia lui estetica, pentru ca a purta ceas devenit parte din a fi la moda. Eu port zilnic ceas. Sunt dependenta. L-as purta si noaptea, daca n-as fi nevoita sa il dau jos cand fac baie.
 
Cineva a facut greseala sa ma intrebe cum asortez eu ceasul preferat unei tinute. Raspunsul e: nu il asortez. La mine, tinuta trebuie asortata cu ceasul nu invers. Cu o obsedata de ceasuri nu te pui, da? Ceasurile de dama sunt printre cadourile pe care le primesc cel mai des dar imi cumpar si eu din cand in cand. Chiar daca nu imi permit ceasuri foarte scumpe, editii limitate sau alte categorii exclusiviste, nu renunt la ideea de ceas original. Mai toate ceasurile mele sunt achizitionate de pe Ceasuri-Pro.ro pentru ca acolo gasesc sute de modele de ceasuri accesibile ca pret si capabile sa se inscrie in stilul si stilurile mele vestimentare.
 
Poate ca toti oamenii prefera un anumit tip de imbracaminte si accesorii, in functie de starea de spirit din ziua respectia dar cred ca noi, nativele din gemeni, semn zodiacal caracterizat prin dualitate, facem asta mai mult decat oricine. In materie de tinute, eu sunt omul extremelor si am sa va exemplific asta cu doua tinute pe care le-am construit in jurul a doua dintre ceasurile mele preferate.
 
tinuta cu ceas Swatch de pe ceauri-pro.ro
 
Daca ma trezesc dimineata si stiu ca ma asteapta o zi grea, in care am mult de alergat, eventual de facut cumparaturile de toamna pentru umplerea camarii(cum s-a intamplat azi), deja intru in starea necesara. Ma si vad alergand printre magazine, intocmai ca la maraton. N-as putea participa la maraton decat imbracandu-ma cat mai sport. De asta spuneam ca ma atrag extremele. Daca unii adopta acelasi stil plictisitor, imbracandu-se zilnic in tinute casual- elegant sau sport-casual, eu nu am nici o problema in a fi azi atleta in piata si maine vedeta pe podium. Ma imbrac si port accesoriile care imi reflecta starea de spirit, nu pe cele care mi-o schimba. Din cutia mea cu ceasuri de la Ceasuri-Pro.ro, imi tasneste pe mana un ceas Swatch Originals SUJK142 si se prinde cu toate puterile curelei sale de cauciuc, de incheietura mainii. Imi zambeste vesel si ma zoreste spre dulapul cu haine. El imi spune ce sa aleg, ca doar el stie cel mai bine ce i se potriveste. Scoate iute o pereche de pantaloni albi slim, o bluza sport cu mesaj tematic si o vesta neagra pufoasa si calduroasa. Ne indreptam spre oglinda si pare multumit de ce-a iesit; nu riposteaza in nici un fel. Imi porunceste, insa, sa folosesc doar strugurel pentru machiaj. Ne punem  pereche de ghete sport negre si un rucsac comod roz si suntem gata sa atacam ziua de lucru.
 
tinuta pentru ceas Fossil  de pe ceasuri-pro.ro

In alte zile, nici eu nu ma recunosc; sunt aceeasi femeie, ma vad clar in oglinda, dar nici nu mi-ar trece prin cap sa ies din casa in tinuta sport. Daca deschid sertarul cu ceasuri, un Fossil ES2485, se arata mai curajos si indrazneste sa scoata capul. E un ceas mai rezervat, bag seama. Nu e asa agitat ca Swatch-ul de ieri. Il prind pe mana stanga si deja in mintea mea se contureaza tinuta pentru azi. Musai sa fie rochie. Ceasul asta e facut pentru o rochie: una galbena midi. Si, pentru ca ceasul imi impune sa fiu la moda, am sa asortez rochia galbena cu o haina de toamna violet-albastrui pentru ca e o combinatie in tendinte. Un strop de parfum cu miros de eleganta, o bratara simpla neagra care sa tina de urat mainii pe care nu sade nici un ceas, o pereche de cercei simpli negri si un machiaj cuminte dar care sa emane siguranta. Cizmele inalte, putin largute pe gamba, cu toc cui, de un albastru marin inchis cer o geanta supradimensionata albastru-cobalt si, de ce nu, si o palarie care sa ne fereasca parul de umezeala specifica diminetilor de toamna. Ceasul Fossil imi zambeste increzator, semn ca se simte bine si pus in valoare de alegerile mele.

Eu v-am dat doar doua exemple. In fiecare dimineata, lucrurile se intampla in aceeasi ordine: ma trezesc, intru in starea zilei si un ceas care se simte capabil sa imi faca fata, se ofera sa ma insoteasca. Impreuna ne alegem tinuta. Daca suntem la moda sau nu, nu stim. Noi incercam si ne dorim asta. Mai important e ca ne simtim bine impreuna si ne completam reciproc: eu cu Swatch, eu cu Fossil, eu cu Timex … sau care ceas vibeaza in acord cu starea mea.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Lamiita P
    • 06/04/2016
    Răspunde

    Si mie imi plac ceasurile si le gasesc la fel de utile ca intotdeauna, chiar daca multora le e suficient telefonul. Le e suficient celor care stau cu telefonul in mana toata ziua, si pe „tron”in baie stau tot cu telefonul :)) incat uita de ce sunt acolo ( stiu eu vreo 2 peroane) . Ceasul e altceva. Un ceas poate spune multe despre cineva, e un accesoriu pe cat de util pe atat de frumos.

      • cristina
      • 06/04/2016
      Răspunde

      foarte bine ai surprins esenta acestui accesoriu pe care unii il considera bijuterie

    • Tatiana Sorina
    • 06/04/2016
    Răspunde

    Ce mult imi placea sa port ceasuri,aveam mai micute,mari.De cand au aparut telefoanele nu am mai purtat chiar niciunul. Acum imi plac sa le vad la cineva purtandu-le.

    • Mara
    • 07/04/2016
    Răspunde

    M-a fascinat povestirea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares