Nu sariti liftierele de la spaga!

Vezi-ți de treaba ta!
In ultimele zile, soarta m-a purtat mult pe holurile spitalului unde mama s-a operat pentru protezarea soldului. Faptul ca peste tot, la fiecare usa, trebuie sa scoti o hartie valorica, nu mai e un secret pentru nimeni. Altfel, nu esti bagat in seama. Am renuntat sa ma mai trambalez pe treaba asta pentru ca asta e sistemul si altfel nu se poate. Sau, se poate, dar esti tratat fix ca un sac de cartofi.
 
Credeam ca am dat spaga peste tot. Plecand de la medic, continuand cu fiecare asistenta si infirmiera, cotizand si la brancardieri si la paznici. Apropo de paznici, nu pricep de ce ieri, desi pe site era trecut interval de vizitare 10:00-18:00, la ora 11 un nene cu aspect de cioban s-a pus in fata mea sa ma intrebe unde merg. Nu voi da numele spitalului pentru ca nu ar fi frumos. Desi am dat niste banuti, macar am satisfactia ca mama e tratata cum trebuie si nu imi mai doresc decat sa ii fie bine pana la capat si sa vina acasa. Nici nu e relavant numele spitalului pentru ca sunt convinsa ca pratica e acceasi in orice institutie medicala.
 
Problema e alta: m-am inselat cand am crezut ca am dat spaga peste tot. In ignoranta mea, uitasem liftiera. Cand am chemat ieri liftul, m-a intrebat unde merg. Cand i-am zis ca la etajul patru, fata acra din nastere i s-a „murat” definitiv si mi-a bolborosit in fata, cu scarba: „pentru trei etaje?”. Da frate, pentru trei etaje. Sunt grasa si transpir. Nu o sa urc scarile doar pentru ca vrei tu ca sa ajung transpirata la mama unde oricum e cald si nu e aer. Si, daca vreau, si pentru un etaj il iau. De aia e lift.
 
Si nici nu am vazut vreun regulament in care sa specifice o limita nimima de etaje pentru care sa poti solicita liftul. Faptul ca tu esti acra si scarbita de meseria ta de liftiera, nu e problema mea. Nu-ti convine, iti cauti altceva. Nici eu nu sunt multumita ca n-am un loc de munca dar nu-l am pentru ca nu sunt in stare sa il mentin. Daca nu iti place sa te plimbi cu liftul, stai acasa!
 
Manata tocmai de scarba de a trebui sa pup in fund pe bani pe toata lumea, i-am replicat: „ce ai comentat?”; la care ea: „Ce ati comentat?”. Adica trebuia sa tratez cu respect o nesimtita? Imi cer scuze daca voi credeti ca sunt rea dar nu sunt. Nu am abuzat, nu am urcat intr-un lift plin in care altii aveau nevoie sa ajunga la un etaj superior, doar am vrut sa folosesc un lift in care liftiera statea la parter si se hlizea cu paznicul.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares