Cica secretele bunicii….

curatare canapele
Si eu am avut bunica, si tu ai avut bunica, toti am avut bunica. Ele n-au trait in epoca supermarketului, a cardului de credit pentru nevoie personale inventate sau a magazinelor la fiecare colt de strada. Pe vremea bunicilor noastre, pe langa faptul ca banii erau putini, nu existau nici produse de curatenie ca acum. E normal ca spalau tuciul cu nisip sau cu cenusa si stergeau geamurile cu apa chioara sau apa cu otet cand exita asa ceva in casa.
 
Dar, eu nu vad rostul atator concursuri in care participantii sunt pusi sa enumere trucuri de la bunica, trucuri de spalat vase, de curatat mobila si obiectele din inox, obiectele sanitare si alte asemenea prostii. Mai oameni buni, de la bunica eu stiu trucuri de inchegat piftia si crescut painea. Bunica nu avea chiuveta, nici macar castroane de inox ca erau scumpe…avea doar unele de tabla.
 
Mobila, avea numai o masa din scanduri pe care o freca bine cu peria si punea ziare pe ea si o lada de zestre. Asa ca, treaba asta cu trucurile de la bunica pentru a curata tot felul de prostii, e foarte trasa de par. Toate porcariile cu zeama de lamaie si bicarbonat pentru curatatul frigiderului si al bateriilor, eu le stiu de pe net, nu de la bunica. Bunica n-a avut frigider niciodata. Tinea oala cu lapte in ligheanul cu apa si schimba apa de 3-4 ori pe zi sa nu se strice laptele. Baterii….nici atat. Lamai nu stiu cat de des vedea si bicarbonatul il tinea ascuns pentru vreo gargara sau arsuri la stomac.
 
Da, intrebati de leacuri babesti, de trucuri pentru retete, dar nu de secretele bunicii pentru curatat cada si covoarele persane! Bunica avea alte treburi: dat cu sapa, spalat presuri la garla cu lesie, crosetat ciorapi…

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    ai fost foarte amuzanta!! saracii de ei se chinui atat de mult pe vremuri!!de la bunici stiu si eu tot asa,retete culinare,sau leacuri pentru raceala..exemplu cel cu malaiul,sau ventuzele!! ;;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares