Cablu incarcator retezat – laptop suspect de stop hardiac

baiat folosind un laptop pentru școală
Era o zi de marti. Nu stiu daca era si ziua a 13-a a lunii, dar mi-a mers foarte prost. Scriam la lucrarea pentru licenta cu mare verva, nu de alta dar mai aveam doar o saptamana la dispozitie ca sa o termin. Eram doar eu cu teroristii mei. Nu, nu am teroristi in casa…despre asta era lucrarea mea. Deodata, elanul imi e taiat de un ecran albastru de toata frumusetea. Mi-a scris repede pe monitor ceva in chineza(banuiesc ca era in chineza pentru ca nu am inteles nimic) si si-a dat ochii peste cap, in sensul ca s-a stins.
 
Imediat m-am albastrit si eu la fata, nu din solidaritate, ci din sperietura. Incerc sa il repornesc fara nici un rezultat. As fi vrut sa fi stiut si eu chineza ca sa nu injur in romana. Plangeam si injuram in acelasi timp si ma vedeam deja amanandu-mi licenta. Dupa alte cateva incercari de a-l reporni, am pus mana pe telefon. Mi se parea o situatie atat de grava ca imi trecea prin cap sa sun si la numarul de urgenta 112. M-am abtinut totusi. L-am sunat pe Mihai. Mihai nu e doctor de laptop-uri dar e trecut prin astfel de probleme si imi putea spune unde sa-mi duc ”copilasul”.
– Alo, Mihai, sunt disperataaa! A murit! Nu misca, nu respira, nu deschide ochii. Sunt terminata!
Cu o voce stinsa, clar speriata ma intreaba:
– Cine? Ce s-a intamplat? Unde esti?
– Sunt acasa. Laptopul. Laptopul meu a murit. Tocmai acum….cand aveam atata nevoie de el.
– Doamne, in ce hal m-am speriat! Calmeaza-te si hai sa vedem ce s-a intamplat!
– Scriam linistita si, dintr-o data, s-a albastrit ecranul, scria ceva pe el si s-a stins rapid. N-a mai pornit deloc. E clar ca nu mai merge. A murit si a luat cu el si lucrarea mea de licenta. Am in fata un display laptop negru complet…nu se aprinde nici macar un led…
– Cand il pornesti nu se aude nimic? Pune microfonul langa el si porneste-l, sa vad cum se aude!
– Ce sa se auda? Nu se aude nimic. Nu pricepi? E mort!
– N-are cum sa fie mort. Orice ar fi, se face bine. Cel mai grav ar fi sa fie stop hardiac, ca in cazul asta e nevoie de transplant de hard si de sedinte de recuperare a datelor de pe hard disk-ul vechi, dar si asta se rezolva. Știu eu un doctor de laptop bun. El o sa ne spuna si ce s-a intamplat si cum sa o rezolvam. Intra pe doctor-laptop.ro, cauta un numar de telefon si suna acolo!
 
 
Sun acolo:
– Alo? Buna ziua. Doctor Laptop?
– Da. Buna ziua!
– Dumneavoastra sunteti medicul de garda? Va rog sa ma ajutati!
– Nu sunt chiar medicul de garda dar, da, ati sunat la Doctor Laptop. Cu ce va putem ajuta?
– Știti..eu scriam pentru licenta. Scriam despre teroristi si laptop-ul meu a murit brusc. Nu scoate nici un sunet, nu se aprinde display-ul…nimic. E mort. Un prieten zicea ca ati putea sa ma ajutati. Sa fie de la placa de baza sau sa fie stop hardiac? El asa zicea…ca poate e de la hard disk, poate s-a stricat.
– Ati nimerit bine; Doctor Laptop e cel mai bun prieten al laptopului tau si nu il lasa la greu. De la hard nu pare a fi pentru ca s-ar aprinde macar ecranul sau un beculet, ceva. Cel mai bine ar fi sa veniti cu el la noi la sediu pe strada Lugoj, nr. 22(aveti harta pe site) sa vada colegii de la service despre ce e vorba si cum il putem repara.
– Acum ma imbrac si vin!
– Va asteptam aici pana la ora 19:00.
 
Mi-am sters lacrimile barbateste si m-am apucat sa ma imbrac. Dupa operatiunea asta, iau laptop-ul, il bag in rucsac si dau sa plec. Cred ca Dumnezeu m-a luminat sa ma intorc dupa incarcator. Il scot din priza si pornesc pe fir, strangandu-l cu grija. Fiind cam lung, era dat pe dupa noptiera. La un moment dat, opune rezistenta. Trag putin…nimic. Cand ma uit…ce credeti? Firul de la incarcatorul de laptop, era spanzurat, retezat, in sina metalica a sertarului pe care eu il trantisem nervoasa in urma cu doua ore cand nu gaseam mapa cu notite.
 
Cum sa mai porneasca bietul laptop, cand la el nu mai ajungea pic de curent? Plangeam iar, dar de fericire. Nu era nevoie nici de reparatie la placa de baza, nici de display nou, nici nu facuse temutul atac hardiac. Era nevoie de un simplu incarcator pentru laptop. Rusinata, dar fericita, am sunat din nou la Doctor Laptop ca sa le spun si lor ca laptopul meu nu era mort, era bine mersi si fusese doar o diversiune creata de teroristi ca sa nu mai scriu despre ei(asa imi spune sotul meu mereu de atunci).
 
 
Dupa ce le-am spus ca laptopul meu e ok, am facut comanda telefonica pentru un nou incarcator laptop. La cat de pierduta in spatiu eram, dupa cate stari ma incercasera in ultima ora, sigur nu as fi gasit modelul prea repede sau cine stie ce prostie comandam. Le-am spus modelul de laptop, Acer Aspire 5742G, au gasit rapid in stoc incarcatorul pentru el si mi-au spus ca il pot livra imediat urmand sa ajunga a doua zi la mine sau pot merge sa il ridic de la sediu in aceeasi zi. M-am dus eu dupa el; aveam nevoie de o plimbare sa ma linistesc si vroiam sa vad laptopul pornind din nou cat mai curand. Nu aveam de gand sa mai scriu in ziua aceea dar vroiam ca miercuri sa lucrez toata ziua la licenta mea.
 
Am scapat ieftin din toate punctele de vedere. Am platit un pret deloc mare pe incarcatorul care sa-l inlocuiasca pe cel care avea cablul rupt, nu am pierdut date importante si nu am pierdut nici timp prea mult pentru vreo reparatie mai ampla. Știu ca si daca ar fi fost nevoie de alte componente si accesorii pentru laptop, le-as fi gasit in acelasi magazin dar ma bucur ca toata drama si diagnosticele puse pe fuga nu s-au adeverit.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares