S-au terminat bucatarii romani?

Cum facem gătitul pe timp de vară mai suportabil
Chiar daca stiu ca sunt regizate, ca mai toate emisiunile de la TV, emisiunile concurs cu bucatari tot le urmaresc. Am urmarit si Master Chef si Top Chef, insa acum am ramas doar la show-ul culinar de pe Antena 1, Hell’s Kitchen. Desi cei trei maestri bucatari au un limbaj cam picat si nu inteleg de ce sunt necesare toate bipurile din emisiune, ii prefer in locul magnificilor de pe PRO TV.
Principalul motiv? Nu o suport pe madame Patrizia Paglieri. Imi scuzati ignoranta, habar am cine e, adica am auzit ca e un maestru culinar dar nu stiu de ce nu a ramas la ea in bucatarie. Nu doar cu ea am o problema. Nu ma dau in vant nici dupa maretul Antonio Passarelli sau dupa Joseph Hadad. Nu pricep de ce trebuie sa faca o emisiune in care sa suport 2-3 ore un bucatar care vorbeste cu accentul tarii din care provine, intr-o romana stricata de-a binelea. Mie imi da o stare de nervi. Or fi buni la ei in bucatarie, nu contest eu asta dar chiar s-au terminat bucatarii romani?
Eu cel mai mult l-am iubit pe Horica, asa cum imi place mie sa ii spun Horia Varlan. Consider ca e un bucatar bun, capabil sa prepare atat feluri romanesti cat si feluri internationale, sa se comporte ca un Chef atunci trebuie, facand glume corecte din punct de vedere gramatical si care sa fie usor de inteles in contextul nostru cultural si istoric. Nu e vorba de nationalism. E vorba de ceva care, la nivel psihic, pe mine ma iritam. Am senzatia ca sunt in complexul Europa sau in piata la turci, intelegandu-ma cu chinezul in privinta pretului la chiloti. Vreau sa vorbeasca limba romana!!!!! Avem si noi bucatari, poate si mai bine pregatiti si mai aratosi. Nu puteau fi alesi pentru ca nu vorbesc pasareasca sau pentru ca nu au gatit pentru vedete?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    Mai degraba ca nu au gatit pentru vedete!! ;)))prostii..avem bucatari buni,dar,pentru ca traim in Romania nu avem sansa de a ne afirma ,de a ne face numele cunoscut!eu urmaresc hell’s kitchen si Chefii de acolo ii iubesc 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares