njoy Devi B700 – acasa, la mare si la munte!

Tablets_DeviB700 njoy
Pe Devi am cunoscut-o acum zece luni cand Mosul, in complicitate cu sotul meu, au lasat-o in noaptea de Craciun, sub ultima creanga a bradului, ascunsa de un glob in forma de stea. Numele ei lung e nJoy Devi B700 dar, fiind prietena ei, imi permite sa ii spun Devi.  Devi e o tableta subtire  si usoara(din punctul asta de vedere nu imi seamana dar nici nu mi-as fi dorit) dar cu aspect de razboinica prin carcasa ei metalica. Asta a fost unul din primele lucruri care mi-a placut la ea.
E genul de prietena de care nu ma despart niciodata. Dimineata, ma asteapta zambitoare pe noptiera si vibreaza de fericire cand o deschid ca sa ne verificam impreuna casuta de e-mail si notificarile de pe facebook. La o cafeluta, ne asezam ca fetele pe canapea si ne delectam cu revista noastra preferata sau cu un capitol din cartea inceputa ieri. Inainte sa o am pe Devi, am avut un e-book reader si eram multumita cu el pentru ca nu experimentasem inca lectura pe ecranul unei tablete cu display de 7″, capabil de o rezolutie de 1024 x 600 pixeli. Claritatea imaginii si implicit a textului este mult mai buna, paginile ruleaza mult mai usor prin glisarea degetulului pe ecranul tip Capacitive Multi-Touch in 5 puncte decat prin apasarea unui buton enervant care scoatea cate un „poc” infundat cand il deranjai.
Sa nu credeti ca Devi ma ajuta numai la distractie: e cu mine si cand gatesc; ne cautam impreuna retetele si ne punem pe gatit. Cat gatim si ne consultam in privinta retetei, ascultam si muzica buna si mai postam cate o poza pe facebook sa vada lumea ce fete harnice suntem. Pentru nevoile mele, procesorul ei Dual-Core A9 Cortex e mai mult decat suficient si nu a dat rateuri niciodata. Memoria RAM de 1024 MB, o face pe Devi B700 sa raspunda rapid solicitarilor mele de a inchide, deschide sau rula printre aplicatii. Si asta a contribuit serios la buna noastra relatie. Eu nu-s prea rabdatoare din fire.

Pentru ca a fost fata cuminte dar si pentru ca e compacta (192 x 117 x 9.8 mm) si are o greutate de doar 330 de grame, am luat-o cu mine si in vacanta la mare. O cari fara probleme si pe plaja, ca doar e mai usoara decat lotiunea de plaja si ocupa mai putin loc decat o carte cu 100 de pagini. Ori, in ea, am mii de pagini de carti, toate jocurile preferate si acces la reteaua de socializare ca sa imi dau check-in la terasa aia smechera pe care au bifat-o toti din gasca. Atunci am descoperit si importanta capacitatii sale de a se conecta la internet prin 3G pentru ca eram singura care avea internet pe tableta fara sa cerseasca parola pentru WiFi.

Cum era frumos sa se intample, am prins si o jumatate de zi cu furtuna, pe care am petrecut-o in camera. Pana atunci nu imi daduse prin cap sa imi bag nasul in toate aplicatiile din Play Store si sa vad ce imi trebuie de pe acolo. Traiasca Androidul! Eu instalam aplicatie dupa aplicatie si testam si eram entuziasmata, in vreme ce sotul meu se certa cu telefonul lui, al carui procesor refuza sa ii ruleze jocul lui cu masinute fara sa se ingatuie. L-am lasat pana la urma sa se joace si i-a placut si lui de Devi si de procesorul ei grafic SGX540 . Dupa ce a descoperit ca are microfon integrat si ca prin camera frontala poate initia apeluri video sau convorbiri video prin programe gen Skype, era sa raman fara ea. Bine ca s-a temut ca vede Mosul ca imi ia darul de la el….

Tableta mea Devi B700 a fost si la munte. Partea interesanta e ca pe drum, s-a gasit sa se strice casetofonul auto de la masina si, dupa cativa kilometri in care simteam ca ne ia somnul, am rugat-o pe Devi sa ne cante ceva. Sotul meu radea de mine si ma ironiza ca „doar nu ma astept sa si aud ceva”. Ne-a cantat doua ore cat a tinut-o bateria(nici nu era plina), multe melodii pe care le aveam salvate pe ea. Am multa muzica in tableta. I-am atast un card MicroSDHC si e spatiu suficient pentru toate aplicatiile, cartile, joculetele si melodiile care imi plac si de care am nevoie. Nu e greu de carat nici in drumetii, daca va place genul acesta de activitate, ba chiar va puteti plimba pretutindeni cu ea, fiind usor de tinut si manevrat cu o singura mana.

E o adevarata tableta nJoy(enjoy); iti face viata mai placuta indiferent de locul in care te afli. E o tableta care stie si poate multe pentru pretul pe care il are. Nu, Mos Craciun nu mi-a adus si factura la Devi B700, doar certificat de garantie valabil 2 ani, dar am tras eu cu ochiul pe site-ul nJoy si am vazut ca pretul recomandat e de 259,90 de lei. Asta inseamna un raport calitate-pret bun, zic eu. Ai totul la cateva atingeri distanta: divertisment, comunicare, portabilitate. Ca blogger, o tableta nu e doar un moft ci o necesitate. Atunci cand pleci, iesi din rutina cotidiana, ideile incep sa vina pe banda si, chiar daca nu stai atunci sa scrii articole, e important sa iti faci notite in documente si sa le pastrezi salvate.

Devi e genul de tableta pentru toata familia si pentru orice loc. O folosesti cu drag acasa, o iei cu tine in vacanta si o poti imprumuta si celor mici fara teama ca plasticul inestetic si de proasta calitate va crapa in mainile lor. Acasa, la mare sau la munte, cu nJoy Devi B700, distractia e garantata!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares