Leapsa: ce carti te-au marcat?

meditațiile particulare
Am primit o leapsa astazi pe facebook si vreau sa raspund si o dau mai departe si pe blog pentru ca mi-a placut. Au mai fost jocuri de genul asta, de trebuia sa ne punem o girafa la avatar parca, dar nu le-am dat curs pentru ca nu mi s-au parut interesante. De data asta, fiind vorba despre carti, am vrut sa intru. Nu ca as citi eu foarte mult. In ultima vreme am citit doar timeline-uri pe facebook, dar a fost o vreme cand lectura imi tinea de urat si ma ajuta sa trec peste toate. Asa ca, iaca ce carti am citit eu si mi-au ramas in memeaca.
1. Hector Malot – Singur pe lume – carte din care am inteles ca la 14 ani nu era cel mai grav faptul ca nu aveam geaca la moda ca ale mele colege(asta fiind o tragedie pentru mine), ca se putea mai rau, sa fiu complet singura pe lume si sa lupt singura cu toate.
2. Jerome k. Jerome – Trei intr-o barca – de aici nu am sa uit niciodata cateva pasaje haioase dar mai cu seama amintirea unui unchi caruia ii trebuia o zi intreaga, sase asistenti ca sa bata un cui. Mi-am dorit sa nu fiu niciodata ca el si nu am fost.
3. U. Eco – Numele trandafirului – m-a ajutat sa inteleg cat de important e contextul in care judecam lucrurile si ca atunci cand nu avem cunostinte despre mediul in care s-a petrecut un lucru, e mai bine sa nu ne dam cu parerea despre el
4. Thomas Hardy – Tess d’Urberville – am aflat ca, daca povestile mele de dragoste mi se pareau drame, se poate si mai rau de atat.
5. Sun Tzu – Arta Războiului – chiar daca e o carte despre razboi, sfaturile au aplicabilitate in multe domeniu din viata noastra. Pana la urma, viata e un razboi pentru supravietuire si chiar gandindu-ne la problema americani -terorism, mi se pare perfect valabil citatul „Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior.”
6. Radu Paraschivescu: Ghidul nesimtitului – intr-o lume in care etsi inconjurat de nesimtiti..ar fi bine sa o citesti.
7. Forsyte Saga- Galsworthy – o lectie de invatat in ceea ce priveste responsabilitatea femeii in familie si rolul familiei in viata tuturor, chiar si a unor oameni puternici precum Soames.
8. Marcel Proust – In cautarea timpului pierdut – O intreaga teorie a scurgerii timpului din care inveti ca trecutul, prezentul si viitorul sunt importante in egala masura si fiecare trebuie respectat la randul lui.
9. Nicolae Steinhardt – Jurnalul fericirii – din ea am aflat multe despre inchisorile comuniste si despre puterea pe care ti-o da legatura cu divinitatea.
10. Portretul lui Dorian Gray – Oscar Wilde – carte pe care ar trebui sa o citeasca toti cei care obisnuiesc sa judece omul si lucrurile numai dupa aspectul exterior.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

  1. Pingback: 10 cărţi care şi-au pus amprenta… | Iubesc Viaţa

    • Gutu Adriana Maria
    • 21/09/2015
    Răspunde

    mda…cartea mea preferata care a fost,este si va fii intotdeauna este Portretul lui Dorian Gray!! Am citit-o si rascitit-o…am ales-o chiar si la lucrarea de licenta!

    • Delia
    • 07/04/2017
    Răspunde

    Jurnalul Fericirii m-a marcat si pe mine. Este o carte minunata dar destul de grea.

  2. Pingback: 10 cărţi care şi-au pus amprenta… – Iubesc Viaţa

      • Cristina Dragomir
      • 12/06/2019
      Răspunde

      Nu citim la norma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares