El-Divino intreaba: „De ce ne parfumam?”

parfumuri-el-divino
O sa ma intrebati cine e El-Divino. El-Divino este producator de parfumuri si distribuitor de produse cosmetice din 2005; produsele sunt fabricate numai din esente frantuzesti, din regiunea Grasse, preparate conform retetelor originale. Mi-a placut intrebarea lor „de ce ne parfumam?” pentru ca am gasit in mintea mai multe raspunsuri care mi se par valabile.
 
Din cate stiu eu, in vremurile vechi, parfumul emanat de arderea anumitor ierburi sau esente, era folosit in ceremoniile religioase, cei care tineau ceremonia considerand ca mirosul placut ii va face pe zei sa sa le surada. Cu alte cuvinte, parfumul era folosit pentru a obtine o favoare. Astazi, nu s-a schimbat mare lucru. Parfumul face si desface, cucereste sau goneste, in functie de cum il lasi sa vorbeasca despre tine.  Te poate ajuta sa iei un interviu daca, „zeitatea” care trebuie sa te angajeze, apreciaza felul cum mirosi.  Am mai spus-o si ma repet: parfumul trebuie sa vorbeasca despre tine fara sa tipe!
 
Parfumul a fost si este semn e prosperitate. La fel ca si afisarea unei bijuterii scumpe, un parfum de lux e semn de putere, de potenta, de superioritate financiara. E unul din putinele cazuri in care banii asigura bunul gust pentru ca, in materie de parfumuri, inca mai e valabila ideea  ca un produs scump e un produs de calitate.
 
Unii se parfumeaza doar ca sa ascunda mirosurile neplacute. Nu vreau sa vorbesc despre ei. Prefer sa vorbesc de majoritatea oamenilor normali care folosesc parfumul doar pentru a mentine mirosul proaspat de dupa dusul de dimineata. Alegem un parfum sau altul, in functie de ce vrem sa transmitem sau in functie de starea noastra de spirit. Ati fi tentati sa spuneti ca e acelasi lucru? Nu chiar: pot sa ma trezesc cu o stare proasta, sa am senzatia ca totul e negru dar sa ma prezint la o intalnire invaluita in note de muschi de stejar si bergamota, bag la inaintare un zambet amplu si toata lumea o sa vada ca sunt sigura pe mine si puternica. Chiar si eu o sa ma simt asa. De ce? Pentru ca simtul olfactiv e mai important decat am crede. Ceea ce ochiul nu vede sau refuza sa vada, urechea nu poate percepe, nasul recunoaste si transmite informatia mai departe.
 
Ne parfumam pentru ca un parfum lucreaza si asupra corpului dar si asupra mintii. Unele ne dau incredere in noi, altele ne relaxeaza; unele ne fac irezistibile, altele ne vitalizeaza, unele sunt afrodisiace, altele dau somnolenta. Cred ca e clar cata putere are un parfum! Nu degeaba aromaterapia e tot mai folosita in zilele noastre. Parfumul a fost creat pentru a ne schimba starea de spirit si a ne face sa ne simtim bine. De aici si gama foarte larga de parfumuri de pe site-ul el-divino.ro. Numai ca, ce imi da mie o stare de bine, le poate da altora o stare de rau. De asta, n-ar trebui sa uitam ca parfumul nu e sinonim cu apa de colonie sau gelul de dus si nu e recomandat sa facem baie cu el. Se aplica pe zonele cheie!
 
Tu ce ne poti spune? Care sunt motivele pentru care folosesti parfumul?
 

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • HOSSU CLAUDIA
    • 18/09/2016
    Răspunde

    Ne parfumam sa fim increzatori sa ne simtim bine si cuceritori la un eveniment sau atunci cind mergem la film in parc la o petrecere sau la un concert ador parfumurile cu trandafir si portocale aromele de florii si fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares