Beneficiile branzeturilor: telemeaua de oaie

telemeaua de oaie beneficii
Branzeturile sub o forma sau alta fac parte din dieta noastra zilnica, fiecare gama in parte are un gust deosebit, caracteristici proprii si desigur anumite beneficii. Branza telemea este un aliment traditional romanesc, omniprezent in bucataria noastra, insa paradoxal numele de telemea provine din limba turca, cuvantul teleme insemnand felie, de la faptul ca telemeaua putea fi feliata.
 
Telemeaua este foarte versatila, poate fi mancata ca gustare sau asociata cu mancarea de la o masa, merge dupa imaginatia culinara a fiecaruia cu pepene verde, cu mar sau in alte combinatii creative. Telemeaua este o branza foarte hranitoare, iar cea mai buna telemea, privind proprietatile si nutrientii sai este telemeaua de oaie. In Timisoara gasesti telemea de oaie la preturi avantajoase la Selgros.
 
telemea de oaie
 
 
Printre avantajele consumului de branzeturi se numara urmatoarele:
 
  • micsoreaza tensiunea arteriala
  • previn osteoporoza si incetinesc evolutia ei
  • scad riscul de cancer si cresc rezistenta la boli
  • inlatura stresul si amelioreaza dispozitia
  • previn aparitia cariilor dentare, oferind protectie impotriva atacului acid al bacteriilor
Telemeaua este preponderenta in dieta noastra, fiind cea mai folosita in bucataria romaneasca. Este o branza sarata cu continut ridicat de apa, poate ajunge pana la 50% si aproximativ 25% grasime. Este foarte bogata in nutrienti, proteine, vitamine si minerale. Telemeaua contine in cantitati mari calciu si fosfor, iar in cantitati mai mici magneziu, zinc si iod. Este foarte bogata in vitamina A, o portie de 30 de grame furnizeaza aproximativ 15% din necesarul zilnic al unui adult din aceasta vitamina.
 
Pentru branza telemea de regula se foloseste lapte de vaca, de oaie si de capra, cel de bivolita fiind mai rar. Cateva indicii pentru a recunoaste diferitele tipuri de telemea sunt: telemeaua de vaca este usor galbuie, cea de oaie este alba iar cea de capra este si mai alba. Telemeaua de oaie ofera un complex de vitamine benefice corpului, este cremoasa si merge de minune la orice aperitiv.
 
La Selgros Timisoara gasesti branzeturi intr-o gama variata, inclusiv telemea de oaie, de la diferiti producatori, de diferite branduri, poti sa alegi care iti place tie. O bucata de telemea proaspata de oaie merge grozav cu o salata de rosii sau chiar si goala, gustul este minunat.
 

Selgros Timisoara
Produse alimentare si nealimentare
Calea Aradului nr. 64 Timisoara,300291 , RO
Tel: 0256 279 000
Fax 0256 279 199

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares