Vis de implinit: terasa cu travertin si pitici de gradina

erasa cu travertin
Pentru cine se intreaba daca asta am visat eu azi-noapte, raspunsul e „nu”. Asta e un vis vechi de al meu, de cand eram mica si am fost in vizita la un prieten de familie al bunicilor care avea o terasa, un fel de foisor placat cu travertin si o gradina de trandafiri strajuiti de niste pitici de gradina pe care mi-i inchipuiam coborati dintr-una din povestile din cartea mea. Emanau un fel de magie si ii iubeam la propriu, luandu-i in brate cand ajungeam in gradina omului.
Daca nu stiti ce este travertinul, va spun eu: este o piatra naturala folosita atat in designul interior cat si in cel exterior, dand cladirii in al carei proiect intra o alura eleganta dar calda. Pentru unii, poate parea o piatra somptoasa dar nuantele sunt calde si ea este relativ usor de intretinut, devenind o investitie foarte buna atat din punct de vedere practic cat si estetic. Ai in acelasi timp si material de calitate si atmosfera placuta creata cu ajutorul lui.
erasa cu travertin

pavaj piatra naturala
Uneori, prin prelucrare, travertinul capata aspect lucios si necunoscatorii il pot confunda usor cu marmura. Pe terasa mea nu se va intampla asta pentru ca imi doresc sa folosesc acel travertin poros cu aspect natural. E un material de calitate, durabil, drept dovada ca fiul acelui domn la care il admiram in copilarie, inca se bucura de gradina cu alei din travertin. Al lui e de culoare mai deschisa spre ivoire, eu am gasit ceva mai inchis care s-ar asorta bine cu restul casei, o nuanta bruna. Ce-mi place cel mai mult la aceasta piatra naturala e ca se poate prelucra in atatea feluri, ca sa se potriveasca si unui interior elegant contemporan la fel de bine ca unei gradini sau unui spatiu interior cu aer vintage/rustic. Eu visez la aceasta gradina micuta cu alei si stalpi imbracati in piatra naturala travertin dar ea se poate folosi pentru a placa si finisa multe proiecte. Am vazut si garduri placate cu travertin care aratau foarte frumos.

pitic de gradina
pitici de gradina

Ca sa fie totul complet, in gradina mea cu alei din travertin poros, musai sa existe si cativa pitici de gradina, nu piticii aceia colorati care se sparg la prima adiere de vant, niste pitici de gradina din piatra naturala rezistenta in timp. Exista atatea modele si tipuri de pitici dar eu as prefera sa fie niste pitici care sa semene celor din Alba ca Zapada. Au un aer jucaus, chiar daca sunt din piatra; zambesc strengareste dintre frunzele de dafin din gradina. N-ar strica sa fie chiar sapte pitici. Mai sunt pe aici alti fani ai povestilor in piatra naturala? Va recomand un pitic de gradina Eolo. Inca nu stiu ce culoare de finisaj sa aleg: alb, gri sau crem dar voi decide la momentul potrivit. M-am interesat si am aflat ca sunt rezistenti la fenomenele de inghet-dezghet si se curata si se intretin usor. Ma si vad pe terasa mea cu alei brune, relaxandu-ma si bucurandu-ma de imaginea trandafirilor rosii infloriti si a piticilor care se joaca printre ei.

Voi ce parere aveti de ideea mea pentru amenjarea gradinii cu travertin si pitici de gradina piatra? Cum vi se pare investitia in finisaje si elemente de decor din piatra naturala?

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares