Matreata? S-ar putea sa fie apa de vina

aparate de îngrijire personală
Mor cand vad ca, a doua zi dupa baie, am matreata in cap. Cine te vede si nu te cunoaste, zice ca nici nu te speli. Mai ales daca imbraci ceva negru, e tragedie sa vezi „malaiul” pe haine. Ca sa nu mai zic de mancarimile pe care le provoaca si stresul si nervii de a sti ca ai incercat orice si nimic nu da rezultate. Orice sampon, orice tratament e inutil: matreata nu renunta la tine. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca s-ar putea sa fie de la apa dar acum ma gandesc serios la asta.
Varul meu se confrunta cu aceeasi problema, cu mancarimi de scalp si matreata abundenta. Incercase aproape toate sampoanele anti-matreata de pe piata, fara rezultat. Pana a ajuns intr-o deplasare la o pensiune in tara si, pentru ca nu vroia sa foloseasca samponul de acolo si pe al lui il uitase acasa, s-a spalat doar cu apa. A doua zi, nici urma de matreata. A stat si s-a gandit care ar putea fi explicatia si si-a dat seama ca el acasa foloseste apa din put, ca si mine. Cand a ajuns acasa, a refuzat sa mai faca baie la cap acasa si cand era nevoie sa faca treaba asta, o facea la prietena lui care sta la bloc si are apa de la reteaua de apa a orasului. Au trecut doua luni de atunci si chiar nu ii vine sa creada ca a scapat de matreata. Ii e si frica sa se bucure.
Sincer, nu cred ca exista vreun studiu in sensul asta dar eu chiar cred ca apa e de vina pentru aparitia matretii. Pana la urma, de ce cand eram mica, bunica tinea sa nu ne spalam niciodata pe cap cu apa din fantana ci cu apa de ploaie? Bine, e adevarat ca cea de ploaie ajuta sapunul de casa sa spele mai bine, dar poate ca cei batrani stiau ei ceva in legatura ca efectele unei ape calcaroase asupra parului.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 03/09/2015
    Răspunde

    sincer,sunt de aceeasi parere! ti-am zis mai devreme ca am avut ceva probleme cu „matreata”..culmea imediat dupa ce m-am mutat in alt oras…cu alta apa!! deci ceva ceva se potriveste.Si apa poate fii de vina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares