Magia usilor din lemn

Mai tineti minte casutele pe care le desenam cand eram mici? Un dreptunghi cu un triunghi in cap, doua ochiuri mici patrate si o usa. Eventual si cos de soba, dar nu neaparat. Fix geamurile si usa erau esenta desenului; ele il faceau sa fie casa. Cine a mai vazut casa fara usi? Parca imi si imaginez un spatiu in care intri dintr-o camera intr-alta fara sa fii stanjenit de usi: nu as vrea asa ceva. Eu am nevoie de liniste, de intimitate si astea se ascund in spatele unei usi de calitate. Cand ne-am construit casa, sotul meu ar fi vrut ca trecerea din sufragerie in dormitor sa nu fie marcata de o usa, ci de o simpla arcada. Eu am insistat ca vreau usa din lemn in combinatie cu sticla si asa a fost. Acum imi da si el dreptate pentru ca daca nu puneam usa iarna ar fi  fost mai racoare in dormitor ca se facea curent.
Regretul meu e ca am ales usa cu geam de sticla si nu am ales o usa din lemn cu tablie plina. In felul asta, nu m-ar mai fi deranjat lumina care patrunde prin sticla din camera de alaturi. Mereu avem discutii pe tema asta. Am pornit in cautare de usi pline pe internet, gandindu-ma ca poate gasesc o usa pe care sa o pot monta in tocul pe care il am deja ca sa nu stric peretii pentru a monta un toc de usa nou. Am gasit pe site-ul Robimex niste modele de usi pe care nu le gasesti in magazinele cu materiale de constructii si ma bate serios gandul sa ma indrept spre o usa din lemn stratificat pentru ca izolarea fonica pe care o asigura e foarte buna si nu m-ar mai deranja nimeni cand vreau sa dorm pana la ora 12. Ma face sa imi aduc aminte de usile acelea impunatoare din lemn masiv. Nu se potrivesc stilului locuintei noastre dar cred ca sunt cele mai frumoase si elegante. Ca sa nu ma vorbim de calitatea lor. O astfel de usa nu are moarte, fiind usor de intretinut.
 Usi lemn Robimex.ro

Cel mai mult mi-au placut usile pentru exterior. Mi se pare ca mult mai calda si primitoare este o usa din lemn decat usa mea metalica dar deocamdata nu avem in plan schimbari majore in locuinta. Insa, cand va veni momentul pentru asta, o usa din lemn de calitate va lua locul celei de metal. Un alt regret de al meu e ca termopanele noastre au tamplarie din PVC alb si nu prea dau bine pe fatada. Am inteles ca ferestrele din lemn stratificat cu geam termopan sunt la fel de bune izolatoare pentru caldura si zgomot dar am aflat prea tarziu.

Voi ce tipuri de usi si din ce materiale ati ales si care va sunt parerile? Haideti sa ii ajutam pe altii sa stie din timp la ce sa se uite!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares