Epilarea cu ceară acasă – ieftină, rapidă, durabilă

Epilarea cu ceară
 Azi vorbim despre ceva dureros.E unul din motivele pentru care îmi pare rău că nu m-am născut bărbat. Un bărbat, care își arată picioarele năpădite de păr și pieptul dezgolit, bine împădurit, e acceptat și e chiar sexy, iar o femeie cu păr pe picioare e dezgustătoare. Fix așa m-aș simți și eu, îmbrăcată în fustă sau bermude și cu podoaba păroasă la vedere pe picioare sau cu „ariciul” la subraț, cum zicea un banc. Că să evit asta, ca orice femeie modernă, aleg epilarea.
 A început să mă epilez undeva prin adolescență. Prima dată am folosit aparatul de ras pe la vârstă de 15 ani când trebuia să merg la mare. Oribil: în două zile deja mă apucaseră mâncărimile de la firele de păr care începeau să crească, mult mai negre decât erau înainte. Priveam cum, din toate punctele alea negre și urâte, ridicau capul fire de păr inestetic, tari; atunci când treceam cu mână în sensul invers al direcției de creștere, aveam senzația că mângâi o bucată de șmirghel. Îmi era clar că eu mă trag din maimuță. Restul nu știam sigur cum au ajuns pe pământ, dar eu mă simțeam neam cu Cheetah.
 Văzând că sunt hotărâtă să îmi reneg originile „maimuțești”, mamă m-a inițiat în ritualul ei de epilare. A încălzit, într-o sâmbătă după-amiază, o cratiță cu ceară tradițională și a început să o întindă pe suprafața „împădurită” cu o spatulă improvizată constând într-o coadă de lingură de lemn. De-a dreptul ingenios. Dar și dureros. Durea ca naiba și ceara rămânea prin unele locuri lipită. Rezultatele au fost bune: două săptămâni de piele catifelată. Ca dovadă a faptului că mi-au plăcut rezultatele, am decis să reiau operațiunea peste patru săptămâni, dar singură. Am încălzit ceara și am pus o porție zdravănă pe picior. Nu-mi spusese nimeni că trebuie lăsată la răcit sau făcut un test să văd cât de fierbinte e. M-am ales cu o arsură de toată frumusețea pe picior.
 După câteva luni, de ziua mea, mamă mi-a cumpărat un epilator. Până acum doi ani, mi-am făcut treaba cu el dar nu eram pe deplin mulțumită. Epilarea cu el presupune prea mult timp pierdut, durere la fiecare fir de păr smuls. Trebuie să insiști de 3-4 ori în același loc, să te uiți cu lupa să nu fi scăpat fire pe undeva și, după ce te chinuiești atâta, constați că, în câteva zile, niște fire încep să zgârie pentru că domnul epilator le rupe în loc să le smulgă.
 Eu va mărturisesc că nu am mers niciodată la un salon pentru epilare pentru că am oroare de a mă dezbrăca în față cuiva, sunt întotdeauna sceptică în ceea ce privește igiena și prefer să fiu eu cea care își provoacă durerea; o suport mai ușor. Am aflat de la cumnata-mea că ea se epilează singură acasă cu ceară de unică folosință și i-am dat bani să îmi cumpere și mie. Mi-a adus un tub de ceară de unică folosință și benzi de hârtie pentru epilat, mi le-a pus în mână și mi-a spus că ceară se topește băgând recipientul acela într-un vas cu apa fiartă, o întind pe zona unde vreau să mă epilez în direcția creșterii firului de păr, aplic hârtia și o presez bine și apoi, cu o mișcare fermă în sens invers creșterii firului de păr, o smulg. N-am ajuns până acolo. Ceară mea nu s-a încălzit în apa cum zicea ea. Am și aruncat-o de nervi. Abia după ce m-am luat puțin de viața ei, s-a gândit să îmi spună că există niște încălzitoare ceară și m-ar ajuta să îmi cumpăr.
 M-am instalat la calculator și m-am apucat să caut ce îmi trebuie că să mă epilez acasă cu ceară. Va vine să credeți că am găsit un magazin online care se ocupă numai cu așa ceva? Pe EpilatPRO am găsit tot ce e necesar unei epilări la domiciliu, eficiente și rapide. Mi-am comandat două încălzitoare de ceară, câteva rezerve de ceară cu miere și hârtie pentru epilat. Le-am primit în mai puțin de 48 de ore și m-am apucat de treabă. Am băgat un încălzitor în priză, după ce băgasem o rezervă de ceară în el apoi, cât s-a încălzit ceara, mi-am curățat pielea. Pielea care trebuie depilată e musai să fie curată și chiar ștearsă cu alcool înainte din două motive: elimină riscul ca bacteriile să ajungă în piele în timpul și după epilare și curată bine pielea de impurități sau urme de sebum care ar putea împiedica ceară să își facă treaba ca la carte.
 Ceara s-a încălzit la temperatura optimă în 20 de minute și m-am apucat să o aplic. Nu curge, nu arde, se întinde ușor. Am aplicat-o pe o suprafața potrivită și apoi am pus hârtia pentru epilat, masând-o puțin și presând-o pe piele. Am tras fără frică(durerea nu mai înseamnă nimic după câțiva ani de utilizat epilatorul). Pielea a rămas fină și perfect depilată. Nici măcar un fir de păr în urmă. Am repetat procedeul pe restul zonelor. Atunci am folosit numai rezerve de ceară cu miere, asta fiind ceara pe care o folosește mai toată lumea dar, între timp, am descoperit că ceara cu Titan Rosa este mult mai bună pentru zonele în care firele de păr au rădăcină mai puternică și adâncă. La mine, o astfel de zonă este cea a axilei. Eu folosesc doar ceară cu miere pe picioare și ceară roz pentru axilă. Cumnata mea folosește ceară cu miere și pentru mâini și e foarte mulțumită.
 Deci, celor care va întrebați dacă va puteți epila singure acasă rapid și ieftin, eu va spun că da. Aveți nevoie de puțin timp liber, câteva produse cosmetice pentru epilat și puțină îndemânare, pe care o veți dobândi în timp. Investiția e una mică și se amortizează rapid. Nu cred că trebuie va spun eu cât ar costă un epilat la salon. Iată de ce aveți nevoie și cât v-ar costa:
  •  1 încălzitor de ceară – 39 de lei
  •  rezerve de ceară de unică folosință 3 x 5 lei
  •  benzi de hârtie pentru epilat 100 buc – 13 lei
  •  ulei calmant după epilat(aloe-vera, mușețel, eucalipt) – 35 de lei
 În total 102 lei pentru un epilat rapid, curat, care ține mult timp. Le puteți cumpăra separat sau puteți comandă direct un kit pentru epilare acasă, care le are pe toate, inclusiv rezerve de ceară de trei tipuri că să le încercați pe toate să vedeți care vi se potrivește mai bine. Cred că dacă stau să calculez, epilarea picioarelor acasă mă costă maxim 5 lei și în asta includ cam 2 centimetri de ceară din înălțimea tubului consumați, vreo 5 benzi de hârtie și puțin ulei după epilat. Mă epilez când vreau. Dacă am timp să o fac la trei dimineață, o fac atunci. Curat, confortabil, ieftin, eficient.
 Tu ai încercat epilarea cu ceară acasă? Care ceară ți se potrivește cel mai bine și câte zile de piele catifelată îți oferă acest tip de epilare?

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares