Atenționare meteo: un val de răcoare lovește sufrageria venind dinspre Climatico

Showroom_Climatico_Aer_Conditionat

 Cu omul, cum o dai nu e bine. Iarna e prea frig, vara e prea cald. Eu fac parte din categoria celor care îndură frigul dar nu fac față zilelor caniculare cu temperaturi care depășesc 33-34 de grade Celsius. Trecuse luna iulie și mă gândeam că anul asta am scăpat de episoadele caniculare, dar n-a fost să fie. Când a lovit canicula, ne-a prins pe nepregătite (așa cum prinde iarna autoritățile), fără aer condiționat; deși știam că e stricat am tot sperat că vara va fi miloasă și nu va lovi cu grade furioase (pe sistemul „cri, cri, cri, toamnă gri/ nu credeam c-o să mai vii”). Mai pe scurt, aerul nostru condiționat avea numai un an de când îl cumpărasem, s-a stricat, am sunat la garanție și nu era nici o șansa să beneficiem de ea pentru că îl montasem cu o firmă neacreditata. Că să fie și mai frumos, am fost anunțați că ne-ar costa o avere să îl reparăm.

În cea mai caldă zi a anului, am răbdat cu stoicism căldura din mansarda noastră insuficient izolată, parcă mai puternică decât căldura de afară. Un dus nu te răcorește mai mult de o jumătate de oră. Ventilatorul știe toată lumea că nu e soluție și mai rău încinge aerul. Da-i cu limonadă, da-i cu pepene, până pe la ora patru seara. Atunci a venit soțul meu de la muncă și am intrat în ședința de urgență. Atenționarea meteo de vreme deosebit de caldă se prelungea pe mai multe zile și eu nu aveam de gând să prăjesc ouă pe noptieră. Pentru unii, aerul condiționat poate părea un moft. Pentru mine e o necesitate. Dacă mi-e cald, simt că nu pot gândi, nu mă pot concentra, munca îmi este data peste cap și nici măcar nu mă pot odihni. Am pus piciorul în prag și am cerut aer condiționat, specificând că îl vreau rapid, nu la toamnă!

 A urmat tradiționala ceartă în care el îmi spunea că nu are de unde lua aer condiționat până mâine și dacă îl ia nu are cine să îl monteze pentru că în perioada asta e cererea foarte mare iar eu îi aruncam privirea care spune „nu aer condiționat, nu mâncare!”. Și, ca să vadă ce nevastă bună sunt, l-am și ajutat. Am sunat-o pe o prietenă de-a mea care dăduse peste o firmă care i-a montat anul trecut aerul condiționat rapid, chiar a două zi când i l-a și livrat. I-am dus pe o tavă o limonadă rece, i-am zâmbit drăgăstos și l-am invitat să între pe Climatico. Aveau pe site tot felul de aparate de aer condiționat: pentru locuințe, pentru spații comerciale, aparate de aer condiționat muli split și chiar aer condiționat mobil, plus toate cele necesare montării lor. Acum se uita la mine ridicând din umeri și întrebându-mă pe mine câți BTU avea vechiul aer condiționat. Tot eu să îi arăt că pe site au și sfaturi pentru a te ajută să alegi aparatul potrivit pentru nevoile tale și acolo puteam să vedem de câți BTU era nevoie că să răcim 30 de metri pătrați!

Normal că ne doream să găsim un aer condiționat mai ieftin dar să fie și de firmă, după țeapa pe care ne-am luat-o data trecută cu aparatul acela no-name. Am găsit la ofertă un Aer Condiționat Hyundai 102 Inverter 12000 BTU. L-am căutat și pe alte site-uri pentru că obișnuim să comparam prețurile. Chiar și fără reducere, la preț întreg, era cel mai bun preț de pe piață pentru acest aparat a.c. Vezi oferta aici! Ne-am uitat la specificații și ne-au plăcut: multe funcții necesare – auto-curaƒtare, auto-diagnoză, purificare, dezumidificare, încăƒlzire, răƒcire, ventilație, clasă energetică A+ ca să nu săra contorul în sus, filtru bun anti-alergeni, anti-bacterian, anti-praf, deodorizant, nivel de zgomot produs acceptabil. Cea mai tare mi s-a părut funcția sleep, pe care vechiul aer condiționat  nu o avea și nu regla temperatura pe timp de noapte. L-am pus în coș împreună cu serviciul de montaj urgent în 6 ore și am bifat comandă rapidă fără să ne facem cont pe site, ne-am completat datele de contact și livrare, am optat pentru plata la livrare și am finalizat comanda. În scurt timp, ne-a contactat cineva că să ne spună că nu era inclus și kit-ul de instalare. Am stabilit de ce mai era nevoie pentru a putea monta urgent aerul condiționat și a rămas că în 24 de ore o să avem răcoare în sufragerie.

S-au ținut de cuvânt, am primit aerul condiționat în nici 24 de ore, fără să dau nici un ban la transport(pentru comenzile mai mari de 500 de lei în București, transportul este gratuit) și, în aceeași zi, l-a și montat o echipă de profesioniști de la Climatico. Măcar de data asta, garanția de trei ani va fi valabilă, montajul fiind făcut de o firmă acreditata. Pentru mentenanța și garanție, când va fi nevoie, tot pe ei îi sun, ceea ce e bine. Mi se pare cel mai corect să cumperi ceva de la oamenii care se pot ocupa de funcționalitatea produsului și pe viitor.

Acum vă scriu de la răcoare, din răcoarea propriei case. Când INMH se încăpățânează să țină hangul caniculei, răcoarea vine dinspre Climatico și lovește sufrageriile românilor inteligenți în alegerile lor. De ce Climatico și nu alt magazin online de electronice și electrocasnice? Tocmai pentru că e dedicat unei singure cauze: climatizarea locuinței, domeniu în care acționează profesionist de peste zece ani. Livrează, montează, supraveghează și resuscitează rapid aparatele de aer condiționat, fiind distribuitor și montator acreditat pentru aparate de aer condiționat provenind de la cele mai mari nume din domeniu: Airwell, Ariston, Buderus, Chigo, Daikin, DeLonghi, Dyson, Fujitsu, General, Gree, Hitachi, Hokkaido, Inventor, LG, Mediclinics, Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy Industries, Nordstar, Osaka, Panasonic, Samsung, Sharp, Soler&Palau, Valera, Yamato, Whirlpool.

Vrei aer condiționat în 24 de ore și montaj aer condiționat acreditat de urgență? Climatico – notează numele asta undeva!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares