Tu ce faci cu semintele de pepene?

seminte de pepene
Despre pepene am mai vorbit dar astazi vom vorbi despre semintele de pepene rosu. Tocmai serveam aseara o felie si s-a luat consoarta de mine ca mananc pepenele cu tot cu samburi/seminte. Asa imi zicea mamaia cand eram mica, sa nu mai mananc cu seminte ca o sa imi creasca un pepene in burta. Uite ca nu avea dreptate si ca semintele de pepene sunt bune si chiar recomandate spre a fi consumate. Unde mai pui ca au si gust bun.
Semintele de pepene rosu sunt pline de nutrienti valorosi si pot fi mancate atat crude, direct din pepene, dar si uscate si coapte si adaugate in salate si alte preparate. Ele sunt foarte bogate in proteine, in 150 de grame de seminte uscate sunt 30,6 grame de proteine ceea ce reprezinta 61 la suta din valoarea zilnica recomandata.
Proteinele din semintele de pepene verde contin aminoacizi esentiali, printre care cei mai importanti sunt: arginina, care are capacitatea de a regla tensiunea arteriala si de a ameliora suferintele arterelor mici. Mai contin si triptofan, acid glutamic, lizina si vitamine din grupul B, responsabile cu transformarea in energie a nutrientilor din alimente. Niacina, cea mai importanta din grupa B-urilor care se regasesc in semintele de pepene, este esentiala pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos, sistemului digestiv si tineretii si elacticitatii pielii.
Dintre minerale, magneziul este vedeta in semintele de pepene rosu: in 150 de grame de seminte fiind 556 miligrame, ceea ce inseamna 139 la suta din valoarea zilnica recomandata. Tot din aceste seminte micute, pe care unii aleg sa le arunce, iei portii insemnate de fosfor, fier, potasi, sodiu, cupru, mangan si zinc. Aceste minerale sunt foarte importante pentru sanatatea musculaturii si a articulatiilor.
Dupa cum stiti, toate semintele au in compozitie grasimi si aici viine partea si mai interesanta, aceea ca in semintele de pepene gasim numai grasimi sanatoase: in 150 de grame de seminte uscate, sunt 51 de grame de grasimi monosaturate, grasimi polinesaturate, si omega 3 si omega 6.
In zilele noastre, tot mai multi oameni se trezesc cu pietre la rinichi. Semintele de pepene rosu sunt un tratament naturist foarte eficient pentru pietrele sau nisipul la rinichi. Opriti semintele de la pepene, le spalati intr-o sita, le uscati si le pisati. Eu le dau prin robot dar nu atat cat sa se faca praf ci cat sa se sparga in bucatele mai mici si le amestec cu miere. Se iau dimineata pe stomacul gol cate 1-2 linguri.
Dar, daca va plac crude si nu va deranjeaza, consumati-le direct crude din pepene si nu mai pierdeti vremea incercand sa le alegeti 🙂 !

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Luminita Tudosa
    • 01/09/2015
    Răspunde

    Da, si eu consum pepenele cu seminte cu tot. Mai ales ca tot citesc despre proprietatile legumelor, fructelor si beneficiului semintelor acestora.

    • Rotaru Gabriela Tatiana
    • 01/09/2015
    Răspunde

    Nu stiu ce sa zic in privinta consumului (cu sau fara seminte),mie una imi place sa consum felia de pepene cu tot cu seminte,oricum e bun la sanatate,bun diuretic,bun la rinichi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares