Tu cate ore pe zi iti tii parul prins?

parul prins in coada

Ma trezesc dimineata, imi pieptăn parul si ma apuc de treaba. Si cand eram la facultate obisnuiam sa il tin prins, apoi cat am lucrat la fel, si cu atat mai mult acum ca stau acasa, il tin prins in coada sau coc ca sa evit sa zboare parul prin bucatarie sau pe unde nu ar trebui sa ajunga. Parul meu sta strans mai mult de 10 ore pe zi ba, uneori, adorm si seara cu el prins in coada. Si ma mai intreb de ce imi cade parul foarte tare? Pe langa proasta mostenire genetica, alimentatia gresita, actiunea factorilor de mediu asupra lui, mai contribui si eu miscari gresite cum este cea a mentinerii parului prins prea tare si prea mult timp.

Ne place sa tinem parul strans pentru ca nu presupune stat in oglinda pentru coafare, par intrat in ochi sau fire de par lipite de noi, vara cand transpiram dar nu este recomandat sa facem acest lucru mai mult de 6 ore pe zi, deoarece acesta va incepe sa cada.
Cand eram in scoala generala, circula o tampanie de sfat, sau nu stiu cum sa ii spun, ca daca tii parul strans bine intr-o coada rigida, va creste mai repede. Astfel de comportament nu face decat sa slabeasca radacina firului de par in timp. Chiar daca il tinem prins pentru ca nu ne place cu el liber, trebuie sa alegem o coada sau o impletitura lejera, nicidecum un palmier fortat in crestetul capului.
Pentru un coc, folositi mai bine un cleste de par! Dupa ce lasam parul liber, este recomandat sa fie pieptanat la radacina iar seara ar fi perfect daca am dormi cu el impletit. Nici lasat liber nu e bine pentru ca ne foim in pat si il degradam dar nici strans.
Caderea parului cauzata de aceste „violente”, daca le putem numi asa, nu prea poate fi stopata mai ales ca, de cele mai multe ori, folosim tratamente pentru intarirea firului de par fara sa ne dam seama ca ar fi mai simplu sa renuntam la coada de cal. Tratamentele agresive sunt chelire sau alopecie sigura, daca va „coafeaza” mai mult termenul.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • gutu adriana
    • 04/09/2015
    Răspunde

    de fiecare data imi pun in plan sa nu imi mai strang parul mereu..dar..mai ales acum ,pe caldurile astea,imi vine sa il tund direct!! nu am ce face,decat sa stau cu el prins 🙁

    • Vlaescu Daniela!
    • 10/01/2016
    Răspunde

    10 ore! Cateodata,ma doare capul,pt ca tin parul prea strans!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares