Invertorul auto, bun si vara, bun si iarna

invertor auto
N-am mai plecat intr-o vacanta de multa vreme, de pe vremea in care, vara inca mai puteai respira, asa ca anul asta am luat decizia sa iesim si noi mai des la iarba verde si aer curat. Asa am ajuns sa planificam o excursie de sapte zile cu cortul la munte. Vom merge in vacanta cu masina noastra pentru ca e mai comod asa. Eu nu plec nicaieri fara laptop, el nu se trezeste pana nu bea o cafea tare si nici unul din noi nu rezista fara apa si suc rece si nu adormim fara muzica. De comun acord, am decis sa cumparam un invertor auto. Nu stiam ca asa se numeste dar stiam ca un astfel de aparat converteste tensiunea de 12V de la bateria masinii in tensiune de 220V, necesara functionarii aparatelor de care avem nevoie.

Nu e un moft. Avem nevoie de acest invertor auto pe perioada vacantei pentru ca la el putem alimenta laptop-ul, aparatul foto si un minifrigider de care nu ne putem lipsi pentru ca ne vom lua mancare de acasa si, pe caldura asta, fara frigider, se altereaza rapid. Va fi de folos si atunci cand sotul meu merge la pescuit si asta se intampla foarte des. Am ales un invertor 1500W(unda pura). Am fi putut opta si pentru un invertor cu unda modificata pentru ca noi avem de gand sa alimentam la ele numai electronice sau electrocasnice mici, dar ne-am gandit ca poate pe viitor vom avea nevoie de unul mai puternic si mai bine il luam din startNu m-am gandit niciodata ca as putea folosi chiar si expresorul de cafea pentru a ma bucura si in vacanta de cafeaua tare de acasa. Nici sotul meu nu s-a gandit ca acolo in mijlocul padurii, va putea sa foloseasca aparatul electric de barbierit, de care e dependent. Vom putea adauga in bagaj chiar si micul nostru gratar electric ca sa nu mai patim ca ultima data cand a cautat lemne de gratar pana a inceput ploaia.  

Mama a fost foarte revoltata cand a aflat ca ne luam invertor auto pentru ca ea vazuse ca telefonul se incarca foarte bine la priza masinii si credea ca putem folosi orice electronice, alimentandu-le la acea priza. A trebuie sa ii explicam ca aparatele clasice cu stecher nu pot fi incarcate prin aceasta modalitate si e nevoie de invertorul care sa transforme curentul continuu in curent alternativ. Nu pot conecta la priza masinii un ventilator, in cazul in care ne trezim cu temperaturi de 35 de grade si nu pot folosi o lampa mobila pe timp de noapte. E o cheltuiala mica pentru un aparat care ne asigura confortul. E drept ca ma incanta ideea de camping, de excursie in aer liber cu cortul, unde nu dau socoteala nimanui dar nu intra in planurile mele sa fac dimineata cafea pe pirostrii.

Se anunta o vacanta in care ma voi bucura de tot ce inseamna natura, fara a renunta complet la beneficiile civilizatiei. Pe langa asta, invertorul il vom folosi si la iarna pentru ca sigur va fi nevoie de el. De mai bine de patru ani, compania de electricitate ne lasa in bezna din doua in doua seri si ne-am saturat sa ratam filme sau sa fim nevoiti sa ne culcam de la ora sapte. Invertorul auto cumparat acum pentru a ne asigura o vacanta placuta, ne va servi si la iarna pentru alimentarea unui laptop sau a unui televizor dar si pentru a nu mai fi nevoie sa ne plimbam prin casa cu o lanterna de miner pe cap. Fiind de dimensiuni reduse, il poti lua peste tot dupa tine, chiar si la tara, unde am construit doua camere noi in care nu avem curent electric tras inca. Sunt situate destul de departe de casa batraneasca si nu am gasit nici un prelungitor suficient de lung care sa ne ajute asa ca de fiecare data cand mergeam acolo, refuzam sa raman peste noapte.

Voi ati fost vreodata in excursie cu cortul? Nu ati simtit lipsa elementelor civilizatiei despre care vorbeam mai sus? Care a fost motivul pentru care nu ati cumparat un invertor auto care sa va ajute sa va bucurati din plin de zilele de relaxare?

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • mirela
    • 06/07/2014
    Răspunde

    sotul meu este sofer profesionist, el e cel care e dotat cu de toate, are si asa ceva, deoarece are laptop-ul cu el si ii este necesar. e ceva folositor. noi in vacanta nu mergem fara laptop.e super bun si util.

    • Gabriela Rotaru
    • 07/07/2014
    Răspunde

    da am fost dar cateva zile si am dorit liniste,fara astfel de obiecte dar la un moment dat le-am simtit lipsa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares