Beneficiile consumului de inghetata

inghetata la cornet
Nu manca inghetata ca te ingrasi, nu manca inghetata ca te doare in gat, nu manca inghetata ca nu buna! Ajunge cu atata „Nu” cand e vorba de desertul meu preferat. Eu abia astept in fiecare an sa vina vara si sa dau iama in inghetata. Uite ca are si beneficii consumul de inghetata:

  • Continutul de calciu din inghetata este benefic pentru mentinerea densitatii osoase prevenind osteoporoza, cancerul si hipertensiunea arteriale. Parerea mea e ca in loc de alte dulciuri mai periculoase sa lasi pe cei mici sa consume din cand in cand o inghetata de calitate de la producatori cunoscuti si seriosi.
  • Inghetata nu contine grasimi saturate, aportul energetic al inghetatei pe o portie fiind doar de 10% din cererea totala de energie. O inghetata are mai putine calorii decat 2 lingurite din prajitura preferata care e o bomba calorica din zahar, faina si grasimi. Chiar se poate slabi mancand inghetata si o spun din propria experienta.
  •  Inghetata are efect antitumoral si anti-HIV. 25-30% din continutul inghetatei este numai lapte. Acesta este compus din lactocoferina, care are rol de aparare impotriva agentilor patogeni si activitate antivirala, luptand impotriva gripei. Pana la urma inghetata se pare ca previne multe si ajuta organismul. Ca orice alt aliment, important este sa nu se faca abuz dar in nici un caz nu trebuie sa renuntam la ea mai ales ca e dulce si ne face fericiti.
  • Tragem concluzia ca inghetata scade si nivelul de stres. Calmeaza sistemul nervos prin continutul de calciu si magneziu.
  • Previne infertilitatea. Studiile au aratat ca femeile care consuma de 2-3 pe saptamana inghetata, sunt mai putin predispuse la infertilitate datorita grasimilor lactate. Din nou, nu trebuie exagerat pentru a provoca supraponderabilitatea care este cel mai mare dusman al fertilitatii.
sursa info retete-culinare.org
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares