Seminte rancede de la NutLine

seminte nutline
Uite cum imi stric o frumoasa zi de sambata. Am luat acum cateva zile doua pungi de seminte de la NutLine si au fost foarte bune. Astazi, vremea fiind de asa natura,  ne programasem un film, acompaniat de niste seminte la fel de bune. Dar nu s-a putut. Am cumparat o cutie intreaga, de 18 pungi de seminte fara sare, pungi mici de 44 gr si nu se pot manca. Pentru ca mi s-a mai intamplat asta si in trecut si am tacut pentru ca luasem doar 2 pungulite de la magazinul din colt, de data asta nu sunt dispusa sa tac. Am factura, am 18 pungi de seminte care nu se pot manca, cumparate din bani munciti si nu mai accept ca ei sa faca bani prostindu-ne. Sa fim seriosi ca nici ei nu ar fi cumparat pulovere facute de mama daca aveau ochiuri duse!`1 Nici eu nu imi permit sa cumpar alimente pe care sa le mananc in scarba si sa imi faca rau.

N-am dat o avere pe ele dar poate aia 15 lei, sotul meu munceste jumatate de zi pentru ei. Plus alte persoane care au cumparat la fel ca mine cine stie cate pungi de seminte rancede…uite asa se fac afacerile pentru ca romanul e prost si tace din gura.

„Râncezirea de orice tip, este un proces chimic aerob, dependent deci, de prezenţa oxigenului din aer. De asemenea, lumina contribuie la accelerarea alterării. Din acest motiv, se recomandă păstrarea uleiurilor şi grăsimilor în condiţii etanşe, la întuneric şi la rece. Orice produs alimentar la care se constată iniţierea procesului de râncezire, se va exclude din alimentaţie, deoarece conţine derivaţi nocivi sănătăţii. Pe lângă faptul că alimentele râncezite sunt depreciate sub aspect calitativ, ele influenţează în mod negativ şi sănătatea. După cum se ştie, principalele grăsimi (lipide) alimentare sunt formate din glicerină şi acizi graşi. Lipidele râncezite, prin eliberarea acizilor graşi, care se degradează mai departe, prezintă efecte defavorabile asupra vaselor de sânge şi asupra inimii.” (sursa bioterapi.ro)
Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares