Coana Chirița la DTS TRAVEL AGENCY

vacanță pe plajă
Venită de cu primăvară de la Paris, coanei Chirița nu ii priește traiul la București. Aglomerația ii da dureri de cap și, adesea, o ia cu leșin. Ba chiar simte că se sufocă, zău! Au dus-o la doctor și i s-a spus că va supraviețui, numai că are nevoie de tratament serios. Are depresie post-retur din Paris și asta nu se poate trata decât cu o vacanță pe cinste, în care sa se bucure, sa uite de probleme, că doar nu e ușoară viata cu trei copii pe care să ii înveți frantuza până te iau transpirațiile. Stresul se vindecă greu.
Cu rețeta în poșetă, poșeta la subsuori, evantaiul în mana cealaltă, traversează calea Rahovei și intră pe strada Petre Ispirescu, îndreptându-se spre…agenție. Rețeta ei nu se poate elibera decât de către o agentie turism. Iaca, numărul 2. Aci trebuie să fie. Un agent o întâmpina și își exprimă disponibilitatea în a o ajuta pe distinsa doamnă.

– Eheee, ce am eu…e boală grea. Na, poftim. Am și rețetă. Dacă nu ma duc urgent în vacansion, fac aprindere la inimă. Doctorii nu spun tot ca li frică să nu ne spărie. Da am văzut pe fața ‘mnealui că e grav ce am. Numa’ sper să îmi găsesc leacu’ ici.

– Vai doamnă, noi vă facem bine de aproape orice boală. O excursie într-una din destinațiile noastre e suficient ca să vă întoarceți proaspăta și odihnita ca un nou născut. Agenția DTS TRAVEL AGENCY e făcătoare de minuni în ceea ce privește vindecarea de stres și redarea bunei dispoziții. Avem oferte de turism unde doriți dumneavoastră: pe litoral în Grecia, pe litoral Bulgaria, unde vă place mai mult. Înțeleg că excludem ca destinație litoralul românesc
– Apai monsiu, in Bulgaria nu m-oi duce că ii prea aproape de noi si mă tem să nu mă urmeze boala grea ce o duc. In Grecia, mi-ar cam plăcea da am fost acu’ vo’ doi ani cu mon Gulita și nu i-o plăcut. O zis că am dat o poală de euroi să il duc într-o țară unde să vadă clădiri dărâmate.
– Înțeleg, nu v-au plăcut ruinele grecilor. Ma gândesc atunci să vă ofer un pachet turistic pentru Turcia.
– Pai cum? Merge și la pachet?
– E un fel de a spune. Adică să vă prezint Turcia ca destinație turistica, să vă spun ce opțiuni de relaxare aveți acolo, tipuri de cazare, preturi.
– Da, da, în Turcia vreau. Mereu ma uit cu Aristița la Suleyman Mangnificu’ și nu as zice nu unui excursion in Turcia. Numa’ să fie ol inclusiv, că Gulita al meu dacă nu mănâncă, odată se gălbejește si se maladează. Ce-am pătimit cu el! Cat despre bani, n’est pas probleme. Grigore al meu ii om cu dare de mână.
– Am aici niște oferte turcia foarte bune. Eu vă recomand aici, la hotelul Arora, are 4 stele, all inclusive, cum ați vrut, au de toate: doctor, coafor, magazin, masaj, saună, centru fitness, baie turceasca, plaja privată cu nisip la 25 de m, piscină exterioară pentru adulți și copii, piscină interioara, spălătorie. 315 euro de persoană pe sejur, 7-9 nopti.
– Si bilet de tren găsim tot aci’ la dumneata?
– Tren nu avem până in Turcia,. Puteți să mergeți cu autocarul și e mai ieftin sau cu avionul, ajungeți mai repede fiind putin mai scump. Acum, depinde de dumneavoastră. La noi, oricum, găsiți cele mai ieftine bilete de avion către orice destinație turistica, inclusiv Kusadasi.
– Pai nu zisei că vreau excursie în Turcia? Ce treabă am la Kusadasi ăsta?
– Kusadasi e stațiunea turistica, doamna. Cum e la noi Mamaia. Tot în România e. Asa și Kusadasi e în Turcia. Dacă vreți aici, dacă nu, mai am și alte oferte în Turcia și nu numai. Va puteți alege orice alta destinație de vacanta din Spania, Italia sau Malta.
– Bine atunci. Mergem la turcaleti. Eu cu ai mei copilași. Trei am.
– Dacă sunt mici, avem reduceri la tarifele de cazare, să știți.
– Ai mei îs copii sănătoși, domnule. Si voinici. Mie îmi seamănă.
– Atunci ce rezervăm, bilete de avion sau bilete de autocar?
– Bilete de avion ca ma grăbesc. Nu știu cât mai pot trai fără tratament turistic. 5 bilete.
– Deci merge și soțul.
– Nu, doar io si copiii. El nu e bolnav.
– Atunci de ce 5 bilete de avion când la cazare avem doar patru locuri?
– Pentru mine să fie două că nu îmi place să stau înghesuită.
– Numai câteva momente să îmi permiteți să calculez și să pregătesc actele, să semnam contractul și atunci vă puteți pregăti  deja pentru excursia in Turcia.
Poșeta coanei Chirița începe să zbârnâie. Scotocește nițel și, într-un final, nimerește telefonul:
– Uf, da Grigore. Mi-e rău de mor. Sunt aici la agenție la DTS, am luat 7 zile de tratament complet în Turcia. E posibil să fie nevoie de prelungirea tratamentului și cu un sejur în Spania. Cică aerul de acolo face bine la supărare. Stai liniștit, Grigore. Si mie îmi pare rău că nu poți sa mergi dar la înturnare ți-aducem noi rahate bune.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares