Ce jucarii le plac fetitelor

papusa Draculaura
De curand a fost ziua nepoatei mele Rania si, ca orice copil, la aniversarea de 4 ani a primit foarte multe jucarii. Imi dau seama cat de fericita era ea, daca eu admiram fiecare papusa primita de parca avea, patru ani eu insami. Cred ca inca sunt un copil si nu mi-e rusine sa recunosc ca nu as refuza nici acum un joc cu papusi. Cand eram fetita, cel mai mult iubeam o papusa neagra cu parul cret, imbracata nu in rochie ci in salopeta cu pantalon. Am devenit un baietoi. Ma pierd in detalii. Nu despre asta vroiam sa vorbesc ci despre jucariile primite de Rania.

A gasit in cadouri si jucarii de plus, jucarii educative, jucarii bebelusi si o papusa draculaura. A studiat-o putin, parea sa ii placa mult poseta. M-a intrebat ce personaj de poveste este. O vazuse cu fata putin rautacioasa si se gandise ca trebuie sa fie o vrajitoare din vreo poveste care ii scapase. I-am explicat ca e dintr-un film cu monstruleti pe care ea inca nu l-a vazut. Citind apoi eticheta am vazut ca, papusa monster high primita, era pentru copii cu varsta de peste sase ani. Rania a fost de acord sa o punem sus pana mai creste si va vedea si filmul, mai ales ca pentru ea, papusile ideale erau printesele. Draculaura nu ii amintea deloc de o printesa si nu stia in ce poveste sa o bage si ce soi de joc sa inventeze pentru ea.

Fetita noastra iubeste mult tot ce tine de desenele animate Disney. Nu s-ar satura de privit filme precum Cenusareasa sau Alba ca zapada si ca papusi prefera tot marca Disney. Dar cel mai mult din categoria asta ii plac papusile printese, cu rochii ample, in culori vesele, cu fete zambitoare care emana bunatate, blandete si frumusete. E normal sa ii placa o papusa Alba ca Zapada daca asta e povestea pe care o aude de patru ani. Eu sunt ferm convinsa ca dupa ce va avea varsta necesara si va viziona si filmul Monsters, o sa iubeasca si papusa draculaura, la fel de mult ca pe Cenusareasa sau papusa Ariel. Cel mai mult e atrasa de papusile care nu vin singure ci la pachet cu mai multe hainute si accesorii, ca sa le poata transforma dupa bunul plac. Sa nu indrazneasca cineva sa o intrerupa in timp ce ii schimba rochita printesei sale sau in timp ce iau ceaiul amandoua, din setul acela minuscul de ceai sau cat ii piaptana parul si ii inventeaza coafuri noi lui Rapunzel. Si papusile Barbie se bucura de o atentie deosebita din parte ei si nu au timp sa se plictiseasca pe raft. Le schimba hainutele toata ziua si mai nou le trimite si la bucatarie. Are o bucatarie mica de plastic roz si se chinuie sa invete o papusa Barbie sa gateasca. Nu cred ca va reusi. Oricum, asta cu bucataria o fascineaza. Se pare ca va iesi o domnisoara care va fi deopotriva cocheta si gospodina. A primit acest set Prima mea bucatarie si ne face in fiecare dimineata oua ochiuri de plastic cu sirop de capsune, un deliciu! Numai sa ii spui ce vrei ca face de toate in bucataria ei roz de plastic. Pana acum cateva luni, nu o putea convinge nimeni sa bea sucuri naturale si ai ei s-au gandit la o solutie. I-au cumparat in soi de blender de jucarie si experimentand sub forma de joc o multime de shake-uri colorate, a ajuns sa iubeasca sucurile si shake-urile naturale de fructe. Uitati numai cat de interesant se transforma o papusa:

Sincer, si pe vremea noastra erau jucarii dar nu atat de frumoase si de multe ca acum. Sunt putin invidioasa ca nu mai sunt mica sa ma pot juca si eu cu ele. Sunt jucarii si papusi pe care toate fetitele le adora si fetita din mine parca le-ar vrea si ea.

Etichete:

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares