Bayo susține pasiunea pentru balet

costum balet

 Alina are patru ani și e o dulceața de copil, nu pentru că e nepoata mea. Până la vârsta de un an, nu părea a avea ceva special, aceleași probleme ca toți copiii: dureri de dinți, mers în patru membre și plânsete. Însă, de când a început să meargă în picioare și până acum, nu a renunțat la mersul….pe vârfuri. Numai așa mergea prin casă, parcă era o vrăbiuță. O vreme, părinții au certat-o apoi s-au obișnuit cu asta și, pentru că pe lângă mersul pe vârfuri i-au descoperit și o mare pasiune pentru spectacolele de balet de la televizor, pe care le urmărea cu respirația tăiată, au decis să o ducă la o școală de balet că să vadă dacă are un talent în sensul acesta și îi va plăcea cu adevărat.

Are deja două luni de când merge la cursurile de balet și e încântată. Tuturor ne arată din mișcările pe care le învață și ne ceartă dacă nu executăm corect. Pentru că au hotărât  că va continua să meargă la cursuri, și-au dat seama că nu mai poate merge la balet în colanții de acasă și că e vremea să îi cumpere costume adevărate de balerină mai ales că se visează îmbrăcată într-un costum tutu pentru balet. Atunci a început relația lor cu Bayo, un magazin online în care au găsit costume de balet pentru fetițe, accesorii, toate la prețuri mai mult decât umane. Până acum, nu a avut un costum adevărat de balet. Poantele le-a primit de la școala de balet atunci când s-a înscris dar nu îi plăceau pentru că erau bej iar ea se uita fermecată la poantele  roz, satinate ale balerinelor.

I-au cumpărat o pereche de poante roz, Poante Sansha SP, după instrucțiunile date de profesoară, cu talpă de duritate medie și platformă largă pentru a-i asigura un bun echilibru micuței balerine.

Pentru lecțiile de balet la care merge de trei ori pe săptămâna, are o salopetă creată special pentru a da libertate mișcărilor de balet. Când am văzut-o îmbrăcată cu ea, credeam că e incomodă dar mi-a arătat foarte încântată că intră rapid în ea și că se poate mișca în voie când e îmbrăcată cu salopeta ei de balerină. Când o văd cu tutu-ul ei roz, cu mânuțele în șold, mi-e mai mare dragul. Avem tot timpul spectacole gratuite de balet în casă.

Când am văzut că nebunatica de verișoară-mea i-a cumpărat atâtea hăinuțe și accesorii pentru a-i întreține pasiunea pentru balet, am și întrebat-o dacă nu cumva au câștigat la loto pentru că mă gândeam că sunt foarte scumpe dar când a început să îmi spună că un costum de balerină începătoare a costat-o doar 33 de lei, că salopeta de balet a costat și ea puțin, că la tutu-urile de balerină a prins o ofertă care i-a convenit și i-a cumpărat pe două culori, roz și bleu, mi-am dat seama că nu e un sport așa de scump. E adevărat că fără aceste costume, fără colanți, dres, poante balet, costum tutu, micuța noastră nu și-ar mai dori la fel de mult să fie ca lebedele pe care le soarbe din priviri. E îndrăgostită de imaginea ei îmbrăcată în costum de balerină, ar merge așa și la biserică și la cumpărături, peste tot. Mai nou, refuză costumul de jeans primit cadou de la mine, pe motiv că nu se poate mișca în el.

 Fusta tutu pentru fetite Princess - Fuste si tutu - Bayo.ro

Știu că baletul, chiar dacă nu va deveni o meserie, va face din ea o domnișoară foarte fină și elegantă, o va ajuta să dobândească o poziție corectă a corpului și  să se dezvolte sănătos și armonios pentru că orice formă de mișcare e bună pentru cei mici. Acum nu mai am nici probleme în ceea ce privește alegerea cadourilor pentru ea. Pentru 1 iunie deja am în plan să cumpăr din categoria costume de balet pentru fetițe, un tutu Princess grena, cu volane în trei culori. Poate în felul asta o să obțin și eu un bilet gratuit la primul ei spectacol de balet.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares