Tort de crema de zahar ars

tort de crema de zahar ars
Azi nu stiu ce-a fost cu mine ca am avut chef de gatit. Nu putea sa lipseasca un desert din program mai ales ca pentru diseara s-au invitat niste prieteni la noi. Am deschis frigiderul si am vazut lapte si oua. Ma gandisem la clatite dar nu imi place sa ma afum. Apoi mi-am dat seama ca nu am mai facut de mult crema de zahar ars si am decis ca asta trebuie facuta. Noua ne place mai mult aceasta varianta de tort care e tot crema de zahar ars pe care o stim, cu mentiunea ca se toarna si un blat iar siropul de zahar ars va fi absorbit de acest blat.
Am pus deoparte 14 oua, 500 de grame de zahar, 1 litru de lapte dulce, 2 pliculete de zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, 4 linguri de ulei, 1 lingura cacao, 4 linguri de faina, putina sare si jumatate de lingurita de praf de copt. Intr-o cratita smaltuita, am pus la foc 150 grame de zahar pe care l-am topit la foc mic pana a devenit usor maroniu. Zaharul topit se imprastie cate mai bine pe peretii vasului si se lasa sa se raceasca. Laptele fiert in prealabil si racit, se mixeaza cu 10 oua, 250 de grame de zahar, coaja de lamaie si un plic de zahar vanilinat. Se toarna compozitia in cratita cu zahar ars si se da la cuptor, la foc mediu in cuptorul preincins. Sub cratita cu produsul trebuie pusa o alta cratita cu apa pentru a nu obtine o crema de zahar ars cu aspect buretos.
Spargem 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare si apoi adaugam treptat 4 linguri de zahar. Cand spuma este tare, incorporam cele 4 galbenusuri, uleiul turnat in fir subtire, cacaoa si faina in ploaie, impreuna cu praful de copt si zahar vanilinat. Eu am facut toata treaba cu mixerul si blatul a crescut foarte bine.
Cand crema de zahar ars este pe jumatate inchegata, scoatem vasul din cuptor si turnam compozitia de blat peste ea. Cand trece testul scobitorii, scoatem desertul de la cuptor si il lasam sa se raceasca. Se introduce un cutit cu care desprindem prajitura de peretii vasului, si se scoate prin rasturnare, atfel ca blatul ajunge unde ii e locul, adica sub crema de zahar ars.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Toma Tanțica
    • 20/03/2018
    Răspunde

    Nu am incercat pana acum dar dupa ce se termina postul cu siguranta voi veni pe blog si voi face reteta ta!!

    1. sa va ajute Dumnezeu sa treceti postul cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares