Salteaua care mi-a salvat casnicia

In acesti ani, de cand tot scriu, ati aflat multe depre mine dar sunt si lucruri pe care nu le-am spus nimanui pana acum. Cum ar fi ca, acum doi ani, ajunsesem in pragul divortului. Ne iubeam de sase ani si, desi ne certam din cand in cand pe teme copilaresti, nu ne puseseram niciodata problema divortului. Niciodata pana cand a aparut ea in relatia noastra si era pe punctul sa strice tot ce cladisem. Ne certam zilnic din cauza ei. Eu ajunsesem sa nu mai pot dormi, el refuza sa inteleaga ca ne afecteaza relatia. Cand am parasit dormitorul si am inceput sa dorm singura in sufragerie, mi-am dat seama ca era mai grav decat imi imaginasem.
Am pus piciorul in prag si i-am zis: eu sau ea. Sa aleaga! Nu mi-a dat nici un raspuns. S-a lasat cu lacrimi si mi-am sunat cea mai buna prietena sa ii spun ca divortez. Normal ca m-a intrebat de ce am ajuns la decizia asta. I-am spus ca nu ma mai simt bine in relatia asta, ca nu ne potrivim, ca eu nu mai pot lucra ziua pentru ca noaptea nu ma odihnesc, ca ma dor toate incheieturile. Saraca a sarit ca arsa, credea ca ma bate, ca ma da afara din casa….M-a intrebat de unde schimbarea asta, ca doar sase ani ne inteleseseram bine. Nu i-a venit sa creada ca totul a inceput cand am schimbat salteaua.
Da, salteaua era sa ne duca la divort. Cand am renovat casa, l-am lasat pe el sa aleaga salteaua. De atunci relatia noastra a luat-o razna. Cum sa iei saltea ortopedica fara sa te interesezi si tu care e treaba cu stratul de spuma si cu densitatea saltelei? A luat-o pe asta ca era cea mai ieftina. Eu stiam ca e econom, ca sa nu zic zgarcit, dar nici asa. Am crezut ca ma voi obisnui cu ea in cateva zile ca asa e mereu cand schimbi salteaua, dureaza cateva zile pana te imprietenesti cu ea.

Vezi aici promotii la saltele. Ai reduceri de pana la 40% la sute de modele de saltele!

Lucram la birou si stateam toata ziua intepenita in scaun. Aveam nevoie de o saltea in care sa imi simt corpul relaxat, sa nu fie nevoie sa ma sucesc la fiecare 30 de minute cautand o pozitie buna de dormit. In schimb, am primit salteaua asta, cu inaltime prea mica, ceea ce ma face sa ma lovesc mereu de rama de la pat cand ma asez la somn. De aici si vanataile care s-ar putea crede ca mi se trag de la vreo bataie. Cum sa fim compatibili daca el doarme tun pe salteaua asta atat de tare ca ma trezesc cu toata coloana sudata? Chiar si cand se intampla sa adorm, ma trezeam la fiecare miscare a lui pentru ca toata salteaua se legana de parca venise cutremurul pe care tot il prevestesc profetii. Ma trezeam dimineata si, in loc de zambet, ii aruncam numai reprosuri. Cum sa fii fericit cand te scoli cu spatele intepenit, te simti la fel de obosit ca in urma cu sapte ore, inainte sa te pui in pat, si trebuie sa te duci sa verifici zeci de dosare, cand tu nu te poti concentra sa iti aduci aminte daca ai cumparat ieri zahar sau nu?
Dupa doua luni de chin, incercari esuate de a-l convinge ca nu pot dormi pe chestia aia pe care el o numea saltea si raspunsuri de genul ” e doar o impresie si un capriciu de-al tau”, eram hotarata sa pun punct. Nu spusesem nimanui de drama mea cu salteaua. Eram la munca in pauza, abatuta si nervoasa, cand am prins din zbor o discutie intre doua colege. Una dintre ele avea un bebelus de un an si primise cadou patutul cu tot cu saltea de la o ruda. Fusese folosit de alt bebelus pana la doi ani si acum ajunsese la ea. Desi micutului ei ii dadusera toti dintisorii si nu avea vreo problema medicala, observase ca doarme mereu agitat. Abia cand medicul pediatru i-a vorbit despre importanta calitatii saltelei pentru sanatatea osteo-articulara a piticului, s-a gandit ca e posibil ca salteaua veche sa nu fie atat de confortabila si sanatoasa. Apelase la un consultat Salt..nu stiu cum si, ca urmare a consilierii primite, a cumparat o saltea pentru copii din spuma si latex care a rezolvat problema somnului agitat al celui mic. Triiing. Un consultant mi-ar trebui si mie. Dar unde sa il gasesc? La plecare am abordat-o si i-am spus ca am auzit intamplator o frantura din discutie si ca am nevoie si eu de sfaturi pentru ca ne schimbam salteaua. Mi-adat un numar.
Am sunat si am facut o programare. L-am convins pe inculpat sa mearga cu mine la consiliere. Consiliere in materie de saltele, in care imi pusesem speranta pentru a-mi salva casnicia cu barbatul pe care il iubeam dar cu care nu mai puteam imparti salteaua. Ne-am prezentat acolo intr-o joi de dimineata. Consilierul asta stia tot despre fiecare saltea, cate arcuri are, cum sunt legate, cu ce sunt acoperite si cu cate straturi, ce grosime au, ce densitate, cate kilograme pot sa duca, absolut tot.  Normal ca nu ne-am apucat sa ii spunem ca suntem gata sa divortam pentru ca el ma inseala cu o saltea oribila. Doar i-am cerut sa ne ajute sa alegem o saltea care sa ne faca fericiti pe amandoi.
In urma intalnirii am inteles ca alesesem bine dimensiunile patului, ma putin cea a inaltimii saletelei, dar gresisem mizand pe o saltea prea ieftina cu tehnologii si materiale invechite, cu arcuri care fusesera deformate si din cauza celor care o adusesera si o pliasera desi nu ar fi trebuit sa faca asta. Ne-am strans mana dupa ce am comandat salteaua.
Vineri seara au adus-o. Am facut cunostinta cu cea mai buna saltea in care am dormit vreodata. Cand m-am asezat, m-a primit confortabila si s-a adaptat rapid la forma corpului, datorita Viscofoam-ului cu care este matlasata. Deh, nu degeaba am fost la consiliere. Am invatat cate ceva. Ma simteam bine dar aveam emotii sa nu cumva sa ma trezesc iar rasturnata fortat cand s-o pune ‘mnealui pe pat. Nici nu am simtit cand s-a asezat. Am rasuflat usurata. Era si confortabila pentru mine, si destul de ferma pentru el si nici nu ma trimitea obligat in jumatatea patului doar pentru ca aveam cateva kilograme mai putin decat colegul de pat. Mi-am facut rugaciunea si am adormit. M-am culcat pe partea stanga si m-am trezit pe aceeasi parte. Poate m-oi fi sucit si nu mai stiu. Atat de bine am dormit. Prima noapte de somn continuu de opt ore dupa atata timp. Prima noapte cu noua saltea. Prima dimineata de sambata, in care ne-am zambit, dupa multa vreme si nu ne-am privit nervosi, cautand sa fugim mai repede din pat. In acea sambata am suspus-o si la proba finala…stiti voi care. A trecut-o cu brio. Nu mai divortam.
Parca il iubesc mai mult. Parca si el imi spune mai des ca ma iubeste. Acum a inteles ca o saltea e o investitie pe termen lung, in sanatatea si fericirea noastra si ca pana la urma e mai scump sa iei o saltea de 400 de lei si sa o schimbi dupa un an, cand ti-ai pierdut deja nevasta, decat sa iei una mai scumpa pe care sa o imparti cu sotia inca 10 ani de acum incolo. Uite ca de saltea nu depinde numai starea de bine si sanatatea ci si relatia de cuplu. O saltea gresit aleasa, era pe cale sa ne desparta.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares