E vremea anvelopelor de vara

anvelope de vara
De vreo luna zice sotul meu ca se duce sa schimbe anvelopele si nu a reusit pana acum. Maine musai sa se duca. I-am facut eu programare. Am observat ca multi soferi au amanat anul acesta schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara, poate din cauza vremii schimbatoare. Slabe sanse sa mai ninga in mai. Oricum temperaturile sunt deja crescute si anvelopelor destinate drumurilor de iarna nu le prieste mai deloc soarele. Utilizarea lor pana sper vara, nu prea o vad cu ochi buni. Nu duce la altceva decat la uzarea anvelopelor care atunci cand vor fi montate din nou, in toamna, nu-si vor mai face treaba la capacitatea normala ducand la scaderea sigurantei in trafic.
Anvelope vara Anvelopex.ro
Anvelopele nu sunt asa ieftine ca sa ne jucam cu ele si sa ne permitem sa le schimbam anual sau la doi ani. Mai ales anvelopele pentru masini de fite, cum s-ar spune. Asa ca, sfarsitul lunii aprilie e deja destul de tarziu pentru facut schimbul de anvelope de care are nevoie masina. Am amanat si din alte motive si anume ca am vrut sa cumparam un set de 4 jante ca sa stea montate si anvelopele de iarna cata vreme vor fi depozitate, pe perioada anotimpului cald. Asta recomanda toti producatorii si toate service-urile. Se pare ca sunt mai putin expuse pericolului de deterioare. Nu ocupa mai mult spatiu montate pe janta, insa in felul asta le poti pune chiar si una peste alta, fara teama ca asta le va deteriora.
Poate parea costisitor si enervant sa schimbi primavara si toamna anvelopele masinii. De asta unii soferi aleg varianta all season sau aleg sa circule si vara cu anvelopele de iarna. Ce frumos se uzeaza ele la 60 de grade pe asfalt! La iarna vor avea cauciucuri de sezon numai pe foaie ca pe jante nu! Vor fi cele mai bune skiuri pe partiile pe care natura le croieste drumurile patriei. Costul schimbarii lor nu e chiar asa mare ca sa ai senzatia ca faci gaura in buget. Mai degraba pagubesti daca le strici pe cele de iarna acum cand afara e cald si in noiembrie la prima ninsoare dai din colt in colt ca anvelopele tale de iarna nu mai corespund normelor legale, fiind prea tocite ca sa le mai poti folosi fara sa te temi de amenda.
In final, vreau sa va mai atrag atentia asupra unui lucru: astazi vecinul nostru care avea anvelopele deja montate pe jante, si le-a schimbat singur. Nu ca ma roade invidia dar sunt sigura ca nu a trecut pe la service sa verifice nivelul presiunii din ele, inainte sa plece la drumul. E genul „las’ ca stiu io”. Sa nu faceti asa! Dincolo de lezarea anvelopelor, va puneti in pericol vietile!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares