Cainii stiu care hrana e mai buna

recompense câini
Nu cred ca exista iubitor de catei care sa nu se fi lasat macar o data manipulat de fata cersetoare a patrupedului si sa cedeze sa ii dea ceva ce nu are voie sa manance. Si eu ii mai dau piticului meu hrana umana chiar daca stiu ca nu are voie. Unele ii plac dar pe unele le refuza din start. Ca sa va dau un exemplu, de mezeluri nu se atinge niciodata. De ce? Cred ca stie ca nu sunt bune si se iubeste mai mult decat ma iubesc eu pe mine.
Asta nu inseamna ca la capitolul hrana pentru catei nu comenteaza. Unii ar zice ca e doar rasfatat sau face figuri, cum spune mama. Dar, hrana pentru caini, exista si ea in sortimente atat de diverse si diferite ca si calitate, iar noi, oamenii nici nu o putem gusta si nici nu am sti daca blanosului ii place sau nu pentru ca nu cred ca avem aceleasi gusturi :).

Am incercat pana la varsta de trei ani cam toate tipurile de hrana, fie ea uscata sau umeda. El le gusta si alegea. Daca ii lasam boabele in castron si nu se apropia de ele cateva ore bune, era clar ca nu sunt pe gustul lui. Oricine il vede pe Piki al meu, ii invidiaza blana lucioasa, dintii albi imaculat si cheful de joaca. Asa ar trebui sa arate orice caine care este hranit corect. Un caine care mananca resturi de pe masa stapanului nu primeste mai nimic din ceea ce are nevoie organismul lui pentru a functiona normal. De aici si problemele de sanatatea ale cateilor, care pot sa se agraveze in timp, ducand chiar la deces. Ce credeati, ca numai noi putem face cancer si diabet?

Dieta completa si echilibrata e un must pentru cainele meu. Pentru ca el trebuie sa fie mereu vioi ca sa imi trasmita si mie energia lui, pentru ca trebuie sa fie sanatos si sa arate bine, sa traiasca mult pentru ca nu vreau sa ma gandesc la momentul cand voi ramane fara el. O portie de hrana pentru caini trebuie sa ii aduca proteine, grasime, calciu, fosfor si vitaminele A, D3 si E. Nu spun ca suplimentele nu sunt bune dar baza sanatatii sale trebuie sa fie hrana. Hrana gustoasa, completa si usor de asimilat e recomandata si pentru noi dar si pentru cainii pe care ii iubim. De ce nu faceti un experiment si aduceti acasa mostre din diferite tipuri de hrana pentru caini si sa il lasati sa  aleaga? Eu asta am facut, i-am pus cateva pungute in fata si a ales singur. A ales Royal Canin. Eu nu pot sa stiu ce gust are dar atata vreme cat el pe asta o prefera eu bag mana in foc ca e buna. La noi in casa se fac si glume pe tema nasului sau fin pe care daca l-as putea lua cu mine la cumparaturi nu as mai avea nici o sansa sa cumpar o branza sau un pui care nu sunt bune.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares