Jos textila din import!

textile din import
Toata lumea scandeaza cate ceva in ultima vreme. Azi e randul meu. Ce treaba am cu textila? Pai am copilarit intre textile, la propriu. Mama a lucrat de la varsta de 16 ani in industria asta si, atunci cand eram in vacanta si nu avea cu cine sa ma lase, ma mai lua cu ea la munca. Stateam intr-o cuseta, plina cu bluze care ieseau din masina, si uitasem de jucarie. Priveam la presa aia mare din capatul celalalt al halei, cum scoatea aburi.

O auzeam pe mama mereu vorbind cu vreo colega despre cat de tragic era sa ajunga pe mana CTC-istei vreo bluza sau un pantalon cu defect. De Mos Niculae si Mos Craciun, primeam cadouri in produse de la fabrica unde lucra. Eram prea mica sa fac diferenta dar mama imi impunea sa am mare grija de hainutele alea pentru ca nu vom gasi sa cumparam ca ele. Atunci toate mi se pareau la fel.Astazi nu mi se mai pare asa. Ma duc sa imi caut pijama. Gasesc una made in nu stiu ce tara din Asia, la un pret care nu ma multumeste, cu ate netrase si cusaturi strambe. E bataie pe ele ca sunt in oferta. Zece pasi mai incolo, o pijama din bumbac care nu era 100% doar pe eticheta, fara cusaturi noduroase si, culmea, aproape la acelasi pret. Dar nu era in oferta!

Mai tarziu, am cautat prin piata un costum masura mare pentru mama si nu am gasit nimic. Atunci mama si-a adus aminte de Apaca. Habar aveam ce e. Am intrat pentru prima data intr-un loc de unde cumparai produse facute chiar acolo, cu eticheta romaneasca, facute de femei ca si mama. La noi daca te duci sa cauti un costum, gasesti numai chinezarii cu numere mici si din materiale care sunt total diferite fata de ce e scris pe eticheta. In schimb, italiencele si frantuzoaicele poarta haine made in Romania dar cu eticheta lor, haine de calitate si la preturi bune pentru ca mana de lucru romaneasca nu e apreciata la adevarata valoare. Noi daca vrem haine ca acelea, le luam de la ei le super-pret sub forma de haine de fite.
Poate ca e vremea ca cineva sa strige sus si tare „Jos textila din import!” si sa ridice pancarda cu „AfaceriTextile.ro” pentru ca romanii sa afle ca exista un portal pe care pot filtra si gasi producatorii de  confectii si tricotaje autohtoni si pot cumpara haine direct de la ei, mai ales ca unii au si magazine online si noi nici nu stiam de ele.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares