In padurea cu alune

in padurea cu alune
In padurea cu alune,
Aveau casa doi pitici.
Vine pupaza si spune:
Vreau sa stau si eu aici!

Iata vine si-o broascuta,

Hop hop hop, sarind mereu.
– Dac-aveti loc in casuta,
M-am gandit sa stau si eu!

De cate ori nu l-am cantat? Tuturor le placea casuta piticilor, care era foarte primitoare, in mijlocul padurii. Era o casuta mica, in care cu drag au primit-o pe pupaza si pe broscuta, dar atunci cand veverita, bufnita si vulpea au vrut si ele sa locuiasca cu ei, si-au dat seama ca nu aveau loc toti acolo si au inceput sa caute solutii. 

 

S-au organizat la o sedinta in padure si au decis ca trebuie sa faca un minicartier rezidential de casute din lemn. Vulpea, care avea studii in domeniul contructiilor, stia bine ca e la moda sa iti faci casa din lemn si vazuse niste modele tare frumoase prin Germania, cand fusese in vizita la sora ei. Bufnita, fost contabila, trase linie si aduna, concluzionand ca e ieftin sa recurga la aceasta solutie a caselor din lemn. Piticii au consimtit, fiind constienti ca o casa din lemn se incadra perfect in decor si era si mai usor de construit, astfel ca nu riscau sa ii prinda iarna fara acoperis deasupra capului. In maxim 3 luni avea sa fie gata tot cartierul de locuinte din lemn. Ciocanitoarea, medic de profesie, a votat si ea pentru proiect, fiind convinsa ca ar fi un mediu sanatos de locuit o casa realizata  exclusiv din lemn. Harciogul, administratorul padurii, a dat din cap afimativ, stiind ca in casutele de lemn e mai usor de pastrat racoare vara si cadura iarna, iar asta inseamna nu numai case ieftine ci si economie dupa ce casa era gata. 
 
Un arhitect a tras liniile si a trasat tot proiectul pentru ce vroiau sa construiasca. Trebuiau sa caute acum materialele de constructie si sa treaca la treaba. Dincolo de casele la care visau, padurea era sufletul lor si nu ar fi vrut sa dea proiectul pe mana cuiva care nu respecta padurea, locul in care ele s-au nascut si eu trait cele mai frumoase clipe, padurea care are grija de ei si ii hraneste. Musai era sa colaboreze numai cu firme serioase si responsabile din industria lemnului, nu cu oameni care sa distruga o alta padure in alta zona doar pentru a le vinde lor cherestea. Ca sa fie siguri ca nu se intampla asa ceva, au apelat la AfaceriLemn.ro, stiind ca acolo vor gasi numai oferte de materiale si servicii in industria lemnului, de la firme de incredere care nu pun pret doar pe lemn ci si pe mediu si pe sanatatea padurilor si a ecosistemelor. Mai mult decat atat, au avut surpriza sa gaseasca sute de oferte, care de care la preturi mai bune. Au cumparat separat lemn si apoi au angajat o firma care sa le contruiasca locuintele din lemn. 

Acum, fiecare e la casa lui. E drept ca n-a nins, dar in padure e frig. In casute, insa, e cald si bine. Piticii sunt in vizita la pupaza si joaca sah. Ii aud cum canta:
In padurea cu alune
Ne-am facut casute toti
Avem casute din lemn
Si de vrei, chiar si tu poti!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares