Caut UPS pentru centrale termice

ups-centrale-termice
ups centrale termice

Cred ca v-ati obisnuit deja sa ma vait in fiecare iarna ca Enelul isi face de cap si, la fiecare doua zile, ne ofera vesel cate o pana de curent de vreo doua ore care survine seara deci e musai sa stai in bezna si in frig. Treaba cu bezna am rezolvat-o ca mi-am facut provizie de lumanari. Dar centrala, oricat m-am rugat de ea, nu vrea sa porneasca fara curent electric. Vad ca in ultimele zile nu s-a mai luat curentul dar nu imi fac iluzii pentru ca de patru ani ma confrunt cu aceeasi situatie. Insa, nu o sa ma mai afecteze atat de tare pentru ca am gasit solutia. Ne-a recomandat cineva, care are aceesi problema, sa ne cumparam un UPS pentru centrale termice. Initial, habar aveam ce inseamna sursa asta ups dar am inteles acum ca e un fel de baterie de rezerva, adica fix ce ne trebuie noua ca sa nu mai facem frigul cand se taie curentul. UPS-ul se incarca atat vreme cat e conectat la retea si cand reteaua crapa, el va continua sa alimenteze centrala, astfel ca ea nu se va mai opri din functionare.

Si, nu numai ca ma tem ca o sa inghet in casa ca, pana la urma, frigul l-am mai facut. Dar, pe langa penele de curent, sunt la mare moda si variatii mari de tensiune care sigur nu ii fac bine centralei mele termice. Daca se strica, nu cred ca ma despagubeste nimeni, asa ca mai bine sa imi iau eu masuri de protectie, ca daca pun UPS, o sa o protejeze si de suprasarcina si nu o sa mai stau cu frica in san ca pot oricand sa ma trezesc cu centrala stricata. O centrala nu e un ac sa dai un leu pe el. Stim cu totii cat de greu e sa gasesti centraleieftine si de calitate. Chiar si optand pentru un ups cu autonomie mai mare, tot mi se pare mai ieftin sa achizitionez o astfel de baterie de rezerva pentru centrala mea, decat sa stau sa ma rog sa dea mai repede drumul la curent ca sa ma incalzesc sau sa fac matanii la toti sfintii sa nu vina cu tensiune de cine stie cat si sa sara centrala din perete. A patit asta un vecin de-al nostru, s-a chinuit sa o repare, intre timp a trebuit sa isi cumpere doua calorifere electrice ca sa isi imbolnaveasca copii, si intr-un final, i-a facut cruce si a trebuit sa cumpere alta centrala. Acum ii pare rau ca n-a avut stabilizator de tensiune.

Imi dau seama ca nu e de gluma pentru ca deja sursa PC-ului da rateuri semn ca a fost afectata de penele repetate de curent. Asa ca, o sursa ups pentru centrala termica, imi e mai mult decat necesara, e genul de cheltuiala care te scuteste de alte cheltuieli mai mari si iti asigura si caldura in locuinta, neconditionata de proasta retea electrica. Dupa cum v-am zis, eu una, pot sa stau doua ore cu centrala oprita dar stiu ca multe dintre voi sunteti mamici si bebelusii trebuie sa stea la caldurica. Numai ganditi-va cum ar fi sa ii faceti baita si brusc sa se taie curentul si sa inghete casa intr-o ora!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares