M-am indragostit de spargatorul de nuci

Cine ma cunoaste stie ca sunt cam superficiala. N-am eu treaba cu opera, baletul si alte arte din categorie. Da’ spargatorul de nuci imi place maxim. Maxim, am zis! Parca va si vad, iete-o si p-asta scrie spargatorul de nuci cu litere mici. Pai da eu nu vorbesc de vreo chestie mareata ci de un lucru super simplu pe care l-am cumparat ca sa ma ajute de Craciun, acum. Cand zic spargator de nuci eu ma refer la o unealta care sparge nuci la propriu si care imi trebuia neaparat. As mai avea nevoie si de alte articole pentru bucatarie dar acum vorbim de asta.
Eu mereu am nuci de la bunica de la tara si, in prag de sarbatori, cand se lasa cu gand de cozonaceala, nucile tipa ca trebuie sparte. Normal ca nu sparg nuci vara ca sa le crap in curte. Anul trecut am pus-o pe mama dar anul asta n-am mai prins-o la inghesuiala si parca ma vedeam in bucatarie cu un tocator, cu ciocanu’ cu care mai dau rateuri, spargand nuci de trepidau paharele in dulap si imprastiind coji in toata bucataria. E un sport periculos si asta sa stiti si solicitant la maxim. Ajungi sa ti se ia de cozonac sau sa te gandesti ca mai bine faci cozonac fara nuca.

Nu se putea nici asa ca. la mine daca nu are nuca, nici nu ma obosesc sa fac. Dar, Craciunul asta o sa fie diferit. O sa il astept pe Mos Craciun fara bandaje la degete, pentru ca nu mai folosesc ciocanul. M-am modernizat si mi-am luat spargator de nuci. Am vazut anul trecut la cineva si am intrebat cum e. Ma gandisem eu ca iti trebuie luni de pregatire la sala pentru bicepsi si tricepsi ca sa spargi nuca in chestia aia. Dar am testat si am vazut ca nu e deloc asa. Puteti vedea si voi in poza si in filmulet ca arata ca un platou cu un mecanism de metal in care se prind doua parghii foarte simplu, prinzi nuca intre ele si…poc ai trosnit-o. Nu sar coji pe jos si e mai mic riscul de a face nuca praf(cum o faceam eu cand imi luam elan prea tare cu ciocanul). Si, va mai spun ceva, dar sa nu ma spuneti: am spart nucile in sufragerie ca sa nu pierd nici telenovela!

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares