E gata sufrageria

sufrageria
Din 2010 ne chinuim sa dam gata sufrageria din casuta noastra. Ba nu au fost bani, ba nu a fost timp, dar stiam de mult ce ne dorim sa obtinem. Sunt tare mandra de cum a iesit. Nu am fi reusit sa terminam casa de pus la punct daca ar fi trebuit sa platim mana de lucru. Am mare noroc ca am un sot care e mester in adevaratul sens al cuvantului. O scara turnata de mana lui, o balustrada facuta de el, rigips montat si finisat de manutele lui, fiecare surub a trecut prin mana lui. E drept ca s-a folosit tot felul de scule electrice profesionale fara de care nu ar fi putut sa iasa totul perfect dar, nimeni altcineva nu ar fi avut atata rabdare sa faca totul cu migala, pentru ca una e cand tu stii ce vrei si muncesti pentru tine si alta e cand faci totul la norma.
A finisat mai intai peretii; s-a chinuit ceva mai mult ca ramasese gaura aceea in rigips(facuta ca sa poate ajunge la niste fire pe care electricianul nu le facuse cum trebuie). Dar a decupat o placa de rigips exact de dimensiunea aceea si numai el stie cum a reusit sa faca totul sa fie neted fara a mai banui cineva ca acolo era un gol. Apoi a gletuit, slefuit si zugravit peretii. De abia de aici incepeam sa vad casa la care visasem. S-a apucat sa faca balustrada cu ajutorul unui prieten. Fix in ziua aceea, o ploaie venita din senin ne bagase apa pe geam si ne-am dat seama ca trebuia sa montam un glaf. A cumparat un glaf din ceva material alb, nu stiu exact din ce e si, cu ajutorul unor masini de gaurit si insurubat si niste silicon, l-a montat de parca acolo fusese dintotdeauna. Cu acelasi unelte de gaurit si masina de insurubat a montat un prag de parchet pentru ca se vedea cam urat trecerea dintre dormitor si sufragerie mai ales ca in dormitor pusesem parchet de 8mm si in sufragerie de 6 mm si nu se imbinase tocmai la fix. Din doua-trei suruburi a prins si o bagheta metalica pe marginea dinspre scara. Deja parchetul nu mai juca absolut deloc.
Intre timp, era gata si balustrada, pe care ma gandeam ca o vor monta in 3 zile cand am vazut atatea bucati. Eu ma gandeam ca vin cu ea intreaga, dar nu a fost asa. S-a apucat de montat cu prietenul lui si in 2-3 ore era gata. Ca ma durea capul de la bormasina, asta era partea a doua. Dar am cea mai frumoasa balustrada. Ii lipsea ceva: o galerie si o perdea pe placul meu. Am cumparat galeria care i-a cam dat ceva batai de cap fiind mai lunga, dar a imprumutat de la cineva un fierastrau electric circular si a taiat foarte finut din ea, de nici nu s-ar zice ca s-a umblat la lungime. Am fost si eu pe post de ajutor cand s-a cocotat sa o prinda ca avea nevoie sa ii dau de jos ba bormasina cu acumulatori, ba un autofiletant. Sa nu mai zica cineva ca nevestele nu pun mana pe scule electrice! In aceeasi zi mi-a pus si perdeaua si abia atunci am sesizat ca ramasesera firele de cablu atarnand inestetic. A cumparat o sina de clablu si a prins-o cu surubele in tavan, tot cu ajutorul unei masini de insurubat si acum nu mai e nici urma de fir.Ce ziceti? Va place cum arata? Aoleuuu. Fug ca am uitat sa pun acumulatorii bormasinii la incarcat si mai are de montat biroul.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Ramona Violeta Barascu
    • 03/12/2013
    Răspunde

    Super aceste produse profesionale chiar imi place rezultatul.

  1. Felicitari sotului tau pentru indemanare! Balustrada este superba, se vede mana de profesionist, ai o comoara in casa.

  2. Răspunde

    A iesit super ! Felicitari !

  3. bravo !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares