Puterea plantelor e la un click distanta

Intr-o lume in care nici alimentatia, nici aerul nu mai e ca in copilaria mea, e normal sa apara la fiecare din noi cate o problema de sanatate. Fie o lipsa de calciu, o anxietate, o glicemie prea mare sau fiecare….cum ii e „norocul”. Pentru fiecare, exista in farmacii produse pe alese. Dar, aceste produse fac bine la ceva si rau pe alta parte. O pastila face bine la raceala dar distruge rinichii, alta face bine la inima dar afecteaza ficatul. Dar de plante nu a auzit nimeni?

Bunica mea nu a luat niciodata aspirina, dar avea mereu in casa coaja de salcie uscata, din care facea ceai. Mai adauga si cateva flori de tei si de musetel si cu ceaiul asta ne facea bine fara sa ne doara stomacul. Cand m-am ars cu niste ceara fierbinte, m-a facut bine cu frunze de patlagina. Cand o durea piciorul, punea o frunza de varza si „ii lua cu mana”. Mi-e imposibil sa nu cred in puterea plantelor pentru ca am verificat-o pe pielea mea de atatea ori. Cu atat mai mult am incredere in puterea lor vindecatoare si de prevenire, cand stiu ca exista oameni care le culeg cu grija fix in perioadele in care trebuie, ca stiu ce se foloseste de la o planta si pentru ce afectiune, foarte clar, ca impletesc cunostintele din batrani despre plante cu date din medicina moderna si fauresc produse pe baza de plante, menite sa ne sara in ajutor atunci sanatatea scartaie.
Daca buni ar fi trait, ar fi fost client fidel al magazinului Puterea Plantelor. E vorba de un plafar online, un loc cu produse sanatoase, un loc unde plantele sunt la ele acasa, plante exclusiv de provenienta romaneasca si cu totii stim ca produsele naturiste romanesti sunt de o calitate exceptionala, cautate de toata lumea. Ar trebui ca fiecare sa patrunda in aceasta lume, sa se imprieteneasca cu plantele, sa se foloseasca de ele pentru a preveni si chiar trata anumite boli. Chiar si in afectiuni mai grave care necesita neaparat medicatie de specialitate, eu cred ca introducerea unei terapii complementare cu plante nu poate face rau, atata vreme cat diagnosticul este corect si un fitoterapeut recomanda produsele potrivite cu simt de raspundere.
De ceai de tei , ulei de masline sau extract de stevie cred ca am auzit toti; dar, de la o zi la alta, in plafar putem gasi produse noi, diversificate, din tot felul de plante si fructe in diferite combinatii care sa poata fii folosite cu succes atat de copii cat si de adulti . Pe un astfel de site, atunci cand apar categorii de genul „Stiati ca?” si mai au si un blog, locuri din care afli tot felul de informatii si de sfaturi date de oamenii implicati chiar in procesul de fabricare a produselor naturiste, iti dai seama ca magazinul online Puterea Plantelor, nu e doar o afacere, ca dincolo de ideea de a obtine o comanda, e pasiunea si dorinta de a ajuta oamenii.
Nu gasim aici doar plante si produse vindecatoare ci si produse si suplimente bio, produse pentru consum zilnic, sanatoase si cat se poate de naturale. E atat de simplu sa gasesti produsele. Daca ai un brand favorit, e de ajuns sa il cauti in lista de pe stanga, cu brandurile si imediat ai acces la toate produsele de la firma respectiva. O prietena imi zicea ca si ea are unele probleme si nu stie ce sa ia pentru ceea ce o supara. Uite ca aici e simplu si pentru ea. Tot pe partea stanga a site-ului, sunt scrise cu grija de un profesionist, toate afectiunile care pot fi tratate si prevenite cu ajutorul produselor naturiste de pe site. Selectezi „diabet” din lista, daca ai o problema cu diabetul si imediat vei putea vedea produsele din plante dedicate afectiunilor din domeniu.
Mi-am facut si eu o lista de provizii naturiste, mai ales ca acum vine iarna si vreau sa imi pregatesc organismul pentru vremea rece. Tot de la vremea rece si umeda, stiu ca pe mama iarna o doare si mai tare piciorul, ba mai vine si Craciunul si cu putina carnita de porc, unchiu isi da iar ficatul peste cap, ba tataie o sa se apuce sa tina postul si are nevoie de niste suplimente si proteine din plante. Ei au deja probleme, varu’ e inca fericit – el doar previne.
Pentru mama am ales un Glicemonorm sa ii mai scada glicemia de la cotele deloc de invidiat. Ia si pastile recomandate de medic dar a luat regulat si Glicemonorm, fie sub forma de sirop fie comprimate, si chiar o ajuta, adica pe verificate ca isi ia mereu glicemia. Ii mai pun in cos si un Fleximobil gel sa isi maseze incheietura dureroasa. Stiu ca ii face destul de bine atunci cand are dureri si in perioadele astea cu vreme schimbatoare, se vaita cel mai tare de dureri articulare.
Pentru mine, un B Complex de la Fares e ideal. Mi-a recomandat si doctora sa fac cure de B-uri mai ales primavara si toamna. Cica sunt cel mai bun tonic si protector pentru sistemul meu nervos care clacheaza din cauza stresului si se lasa cu atacuri de panica.  Sotului meu, niste laptisor de matca pur i-ar prinde bine ca sa ii intareasca sistemul imunitar si sa ii dea energie si putere de munca multa ca pana la Craciun se anunta ore suplimentare la greu. Ii iau si lu’ tataie niste boabe de soia ca sunt foarte hranitoare si pline de proteine, numai bune pentru postul lung si greu care urmeaza.
Pentru unchiu un Hof Lipomin ca sa dam jos colesterolul de la putere. Pentru matusa, niste argila activa alba sa ii vina de hac gastritei. Varului meu, niste batoane cu fructe si nuci ca sa ii tina de foame ca e la regim, se pregateste de nunta iar pentru verisoara, ceva cosmetice naturale ar fi binevenite ca ea e prietena buna cu oglinda. Am gasit: un demachiant pentru fata cat se poate de natural.
Daca am facut eu bine socoteala, am sarit de 200 de lei la aceasta comanda ceea ce inseamna ca nu platesc transportul. Acum astept curierul sa le aduca direct la poarta, fara sa ma duc eu la plafar si sa pierd timp. Mai am si alte avantaje ca pe net citesc ce vreau eu despre produs si aleg ce vreau. Cand ma duceal la plafar in piata, trebuia sa o intreb pe doamna de acolo de fiecare produs si se cam supara. Plus ca, uneori nici dansa nu stia prea bine despre un produs detalii si trebuia sa stau sa descifreze eticheta. Acum iau eu ce vreau, citesc in tihna ca nu ma grabeste nimeni, le comand direct din canapea, mi le cara altii pana acasa si dau aceeasi bani pe care ii dadeam si dincolo.
Saraca bunica, cat statea prin soare sa culeaga musetel; eu acum il „culeg” direct de pe net. Puterea Plantelor e acum online, ba chiar si pe facebook. Da-i un like pentru ca plantele sunt cu siguranta printre cei mai buni prieteni ai nosti.

Related Posts

Previous Post Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares