Copiii din gradina

casa si gradina
Eram mici si ne jucam de-a datul in carti. Mari ghicitoare eram eu cu prietenele mele. Mi-au ghicit si cati copii o sa am. Cica doi. Uite ca fac treizeci de ani si nici urma de copil si nici in viitorul apropiat nu se intrezaresc, din cauza unor probleme de sanatate. Ba mai radeau si de mine ca eu le ziceam ca vreau sa am doi copii si o gradina de pitici iar ele ziceau pe dos, ca o sa am doi pitici si o gradina de copii. N-am inca nici una nici alta. Ba mint: am un singur pitic de gradina.
O gradina micuta dar cu care ma pot mandri vara pentru ca e plina de flori de toate soiurile si in ghivece si in pamant si in ghivece suspendate. Pitic de gradina am doar unul cu lampa. Sunt scumpi si din material prost, si asta pe care il am, deja i s-a spart caciula. Oricum, de acum vine iarna si va sta singurel acolo in gradina, fara dafinul care il apara de ploi, caci dafinul migreaza in casa pe perioada iernii. Si ramane saracul pitic singurel, intr-o gradina care va fi acoperita de zapada si mi-e sa nu se sinucida de singuratate. Sau, poate nu.
Am gasit ceva interesant de adaugat in gradina, sa ii tina de urat piticului si sa mai indulceasca putin peisajul. O fantana arteziana sub forma de statueta cu doi copii cu umbrela. O sa ziceti ca am innebunit sa imi iau acum iarna fantana arteziana ca doar nu am de gand sa imi deschid patinoar. Nu va functiona, pe parcursul iernii, dar stiti cum se zice, ca e bine sa iti faci iarna car pentru la primavara. Ma incanta fantana asta arteziana pentru ca nu e nici prea mica nici prea mare cu o inaltime de 70 de centimetri dar e din piatra compozita, foarte rezistenta. Are un aspect natural, mai ales ca voi alege culoarea natur oar finisajul e de calitate superioara, nu ca la piticul meu de si-a spart capul cu vreo frunza. Nu e nici o problema daca o iau de acum sa tina de urat piticului, o sa isi faca si treaba de fantana la primavara pentru ca e un material prelucrat cu tehnologii moderne, rezistent la inghet-dezghet. Pana la primavara, o sa aiba doar rol estetic, sa nu mai vad gradinita atat de goala. Doi copii cu umbrela, asta da e un obiect pe care mi-ar placea sa il vad in gradina, chiar daca va fi acoperit de zapada. Oricum au umbrela sa se adopsteasca cat de cat. Si poate fata o sa il puna pe baiat sa dea si zapada din gradina, ca asa sunt fetele. Vreau prea multe, nu? Ar fi culmea ca in 200 de lei sa imi iau fantana arteziana cu optiunea de dezapezire inclusa.

Vezi aici produse din piatra naturala pentru gradini si terase!

Daca ar fi fost dupa consoarta mea, ar fi trebuit sa accept in gradina mea o statuie de exterior cu un leu. Mie imi plac leii doar in portofel. Pai ce gradina mea  jungla sa puna el leul acolo? Plus ca piticul meu gradina nu cred ca vrea sa devina imblanzitor de lei. Da, glumesc, bine. Stiu ca e un leu din piatra si ca e in pozitie culcat si nu de atac, dar elementul de agresivitate tot e prezent in peisaj prin coltii vizibili ai statuii-leu. Ori, eu sunt pe genul „sa fie pace in lume”. Si, ce poate fi mai pasnic in gradina mea decat doi copii dulci cu o umbrela, tinandu-si de adapost unul altuia?
Tu ce ai alege pentru gradina ta? Fantana arteziana cu copii cu umbrela sau o statuie cu un leu? Sau poti alege altceva, poate o cismea sau niste coloane. Nu trebuie sa iti faci griji ca in timp nu vor mai arata ca la inceput pentru ca avem la indemana solutii de impermeabilizare si de intretinere piatra naturala. Folosindu-le poti sa ai parte de ornamentul de gradina ales multa vreme, fara sa vezi pe el pete, sa il vezi distrus de agentii externi. Exista si detegent pentru piatra. Cu toate aceste produse voi avea si eu grija de copiii mei din gradina, ca deocamdata sunt singurii pe care mi-i permit.

Related Posts

Previous Post Next Post

Comments

    • Lamiita P
    • 13/04/2016
    Răspunde

    N-ar strica nici un gratar si cuptor integrat de gradina. Da, stiu, tot cu gandul la mancare sunt :))

      • cristina
      • 15/04/2016
      Răspunde

      Gura pacatosului adevar graieste. Nu zici rau deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 shares